Saturday, October 12, 2019

Belanjawan 2020 : Survei Menunjukkan Mahathir Bohong

Dr Mahathir dakwa 'many malaysian happy with Budget 2020'


Benarkah dakwan PM ke-7 ini?

Jika merujuk kepada survei oleh Buletin TV3 dan Astro Awani, lebih daripada 80% tidak 'happy' dengan Bajet 2020 ciptaan PH-DAP.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156500766975965&id=11726505964

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3077738145574679&id=131360500212473

Apa tidaknya, sah harga petrol dan air akan naik tahun depan. Kapitalis akan menggunakan alasan kenaikan ini untuk menaikkan harga produk mereka.

Kita sedang menunggu aksi puak-puak yang sebelum ini rajin buat demo anti-kenaikan harga petrol dan sebagainya. Mujahid dan Mat Sabu adalah contohnya.



Kenaikan 2 keperluan utama rakyat ini akan memberi kesan domino yang menyebabkan kenaikan harga barangan keperluan dan servis harian. Rakyat semakin susah dan dizalimi PH.

Satu lagi survei yang memalukan PH-DAP.

https://www.facebook.com/214066990599/posts/10157676550245600/

Rakyat bantah sikap kerajaan PH-DAP yang jelas sayangkan developer. Orang asing boleh beli kediaman berharga RM600,000 dan bukannya lebih RM1 juta lagi.

Dengan nilai matawang ringgit yang teruk jatuh di bawah kerajaan PH-DAP, apalah sangat nilai RM600k untuk warga asing seperti Singapura, China, Taiwan atau Hong Kong.

Polisi pro-developer ini juga akan menggalakkan lagi pihak developer membina lebih banyak kediaman mahal yang hanya mampu dilihat saja oleh rakyat Malaysia.

Mereka mahu untung dan peduli apa dengan rakyat kerana sebahagian rakyat itu juga yang mengundi PH-DAP sebelum ini.





7 comments:

  1. Insentif usahawan bumiputra = 50 jota

    Insentif usahawan Paria = 20 jota

    Insentif Usahawan 'KECIL' kaum Cina =100 jota

    bantuan nelayan BN = 300 hengget

    bantuan nelayan PH = 200 henget (2019 nelayan tak dapat pon..nelayan kena kencing)

    bantuan nelayan PH 2020 = 250 hengget ( ko rasa kena kencing lagi tak..)

    Peneroka Felda, Petani pekebun kecil penoreh... koo rasa..!?

    ko rase haper....!???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka mereka2, dahulu kerajaan menjaga peneroka2 bagai minyak yang penuh, kini bermula musim tengkujuh yang mungkin berlarutan hingga beberapa bulan...

      Delete
  2. https://pariajalanan.blogspot.com/2019/10/kita-ada-tanah-air-tapi-tiada-tanah.html?m=1#comment-form

    harap maklum jomm kasi UP sket blogger ini ...!!

    awesome blogger

    ReplyDelete
  3. merdeka sudah 62 tahun,
    masih mentaliti penjajah,
    masih salah orang,
    masih salah pemimpin,
    bila nak cermin diri?
    logik akal lah sikit,
    perintah negara selama 60 tahun,
    masih tak dapat majukan diri,
    rasuah minta sedekah,
    minta sedekah dengan cina makan babi,
    tak malu kah ?
    kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya boleh jual negara kpd babi.. teruskan pemikiran babi anda.. ptuihh..

      Delete
    2. Kongres Mahathir adalah KONGRES BARUAH dan Bajet 2020 dah mengesahkan betapa BANGSATNYA nasib bangsa Melayu apabila DAP mendapat kuasa!!!

      Delete
  4. mamak sakit hati, sanggup tukar agama demi kekayaan, perangai mamak bukan tak tahu, kah kah kah akhirnya melayu jadi bonsai, blog ini pun tak ramai datang, melayu tipu melayu, akhir salah babi, pasal tu hampa tak berubah, curik billion tak salah orang kita kan kah kah kah padan muka...

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.