Monday, October 14, 2019

LTTE Penangkapan Ahli Politik DAP : Benarkah Mahathir Dan Muhyiddin Tidak Tahu?

Sangat mengejutkan apabila PDRM mendedahkan wujud transaksi kewangan dalam jumlah besar dipercayai untuk menggerakkan program berkaitan militan pengganas LTTE.


Wang itu digunakan untuk membiayai, mempromosi, merekrut dan menggerakkan aktiviti berkaitan LTTE.

Sekarang timbul persoalan apakah agensi kerajaan PH akan mula membekukan akaun-akaun bank milik DAP kerana dikhuatiri turut menyumbang dan membiayai aktiviti militan pengganas itu?

Kerana antara yang ditangkap ialah ahli-ahli politik DAP dan akaun bank mereka perlu disiasat money trail untuk mengesan transaksi wang dan kaitannya dengan LTTE.

Jika benar, apakah akaun bank pihak dalam negeri dan luar negeri yang selama ini menyumbang wang kepada DAP akan turut dibekukan?

Apakah Kementerian Lim Guan Eng DAP akan membantu sepenuh hati, jika perlu?

Ironi, Lim Kit Siang DAP masih mahu berlapik lagi apabila tidak mengkritik Dr Mahathir dan Muhyiddin Yassin, Menteri Dalam Negeri.

Kit Siang DAP tentu sakit hati kerana terpaksa zip mulut tidak melompat apabila kedua-dua pemimpin PPBM mendakwa mereka tidak tahu menahu tentang tangkapan tersebut.

Kit Siang mungkin tertanya-tanya, apakah mereka berdua benar-benar tidak tahu langsung atau satu lagi fake news?

Apa tidaknya, selama ini DAP dan PKR begitu lantang mengkritik Mahathir kerana menyalahgunakan kuasa sama ada kehakiman atau pun pihak berkuasa.

Tapi berapa lama lagi Kit Siang mampu berdiam diri, lebih-lebih lagi isu penangkapan ahli-ahli politik DAP ini juga berkaitan dengan divide and rule yang akan melemahkan parti itu?

Akan timbul satu lagi persoalan iaitu apakah yang akan berlaku jika PDRM selesai menyiasat kes LTTE ini?

Kes ini akan diserahkan kepada Jabatan di bawah Tommy Thomas dan apakah seterusnya? Sampai sekarang kes Allahyarham Adib masih lagi tergantung begitu saja.

Untuk rekod, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) kumpulan militan pengganas yang menentang kerajaan Sri Lanka.

Pengganas itu juga dikutuk kerana menggunakan pengebom bunuh diri, tentera kanak-kanak dan melakukan pembunuhan politik.

14 comments:

 1. Haramkan DAP ni & bongkar pihak2 yg sponsor parti tu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itulah, PDRM patut juga TANGKAP habis2an PENGGANAS2 IKAN JERUNG DAP, yg. amat BAHAYA spt. ramasamy, kulasegaran, waythamoorti yg. juga TERANGAN MENYOKONG atau MENAJA terang2an atau senyap2 si PENGGANAS2/PEMBUNUH2/PEDAGANG2 Organ-Seks-Dadah-Senjata Tamil Eelam ni!! Apalagi si paria2 PENGGANAS hindrafHOMO/DAP bangkai BABI ni dah MENGUASAI Kem. PERPADUAN/SUMBER MANUSIA!!! Bayangkan PATI2 PEMBUNUH/PENGGANAS hindrafHOMO/Tamil Eelam ni BEKERJA di PUSAT dan KILANG NUKLEAR di LYNAS serta dlm. INDUSTRI MINYAK/GAS kita di PENGERANG serta MENYERAP mask. ATM/PDRM/RELA/BOMBA/APM/DIPLOMATIK dan seluruh JPA kita!!!

   Tgk. si PENGGANAS paria kulasegaran BANGKAI BABI ni yg. cuba MENAFIkan dia kononnya TAK terlibat dgn. LTTE ni - tapi TAKUT pula buat REPOT POLIS sbb. kononnya dia difitnah!! Lihat di -

   1. https://www.thethirdforce.net/i-am-not-involved-with-ltte-dont-trust-everything-on-whatsapp/

   I am not involved with LTTE, don’t trust everything on WhatsApp

   By Raggie Jessy

   The Third Force net
   October 12, 2019; dan di

   2. https://nthqibord.com/2019/08/30/kulasegaran-pun-pro-pengganas-ltte/

   Kulasegaran pun pro pengganas LTTE?

   Oleh Editor

   NTH Qiboard com
   30/08/2019.

   Nota: PENGGANAS2/PEMBUNUH2/PEDAGANG2 ORGAN-SEKS-DADAH-SENJATA Tamil Eelam ni juga disyaki makin BERSARANG kat KUIL2 HINDU HARAM di PULAU2 terpencil kita, tapi juga di PULAU PANGKOR dan LANGKAWI - sbb. depa senang nak MENYELUDUP masuk melalui PENYAMARAN dgn. BOT2 MEWAH dr. KEPULAUAN ANDAMAN atau SINGAPURA (pusat2 PENAJA2 depa dr. CIA/MOSSAD dan rejim PEMBUNUH/PENGGANAS India Hindu amat GANAS, modi/BJP-RSS)!! Disyaki sbb. tu dah 4 ANGGOTA ATM kita telah dBUNUH di PULAU PERAK, yg. merupakan lauan masuk amat STRATEGIK dr. KEPULAUAN ANDAMAN ke LANGKAWI/PULAU PANGKOR/SELAT MELAKA/LAUT CHINA SELATAN kita!!!

   Delete
  2. Dan tgk. SEKOQ lagi si PENGGANAS2 JERUNG paria BANGKAI BABI DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni - punya juga MENYOKONG Pengganas Hindu TAMIL EELAM Sri Lanka ni dgn. juga MENYEMBAH Simbol SENJATA Pengganas/Pembunuh/Pedagang2 Organ-Seks-Dadah-Senjata TAMIL EELAM ni, bersama PENGGANAS ramasamy PUNDEK dia!

   Tapi si PENGGANAS ramasamy BANGKAI BABI tu nak MENIPU Polis kononnya dia terlibat proses keamanan sdgkan KEDUA EKOQ Pengganas DAP ANJING ni terangan MENYEMBAH Simbol SENJATA Pengganas/Pembunuh TAMIL EELAM Sri Lanka yg. amat KEJAM ni, yg. telah MEMBUNUH dlm. GENOSID2, beratus ribu bangsa BUMIPUTERA Islam dan Katholik Sri Lanka dan diTAJA oleh puak PENGGANAS Hindu RSS/BJP-modi dan CIA/MOSSAD!! BABI betul PENIPUAN kpd. POLIS ni!!

   Maka, juga dah SAH, si parti DAP ni mmg. parti PENGGANAS (selain dr. menerima RASUAH juga dr. rejim PENGGANAS/PEMBUNUH Zionis ISrael bangkai BABI, sbnyk. $1.2 BILLION, yg. disimpan di SINGAPURA atau SWITZERLAND)!!! Lihat ARTIKEL2 BERNAS ini, di -

   1. https://www.ismaweb.net/2019/09/24/adun-dap-penyokong-tegar-ltte1/

   Adun DAP penyokong tegar LTTE?

   Satees Muniandy didakwa muat naik hantaran puja V Prabhakaran

   Oleh Fazleen Safina

   Isma Web net
   24/09/2019;

   Sbb. itu parti PENJAJAH/PENGGANAS DAP bangkai BABI homo JIJIK Zionis ISreal ni - juga mesti diSIASAT habis2an berkaitan isu PENGGANAS/PEMBUNUH Tamil Eelam ni serta diHARAMkan oleh KDN segera!! Lihat di -

   2. https://www.ismaweb.net/2019/10/10/haramkan-segera-dap/
   Haramkan segera DAP!

   Ridhuan Tee cabar Rayer bangkit isu 2 ADUN ditahan terbabit LTTE

   Oleh Ainulillia

   Isma Web net
   10/10/2019;

   3. https://www.ismaweb.net/2019/10/10/kdn-digesa-gantung-operasi-dap-hingga-siasatan-2-adun-selesai/

   KDN digesa gantung operasi DAP hingga siasatan 2 ADUN selesai
   Kerajaan perlu utamakan keselamatan rakyat dari kepentingan parti

   Oleh Ainulillia

   Isma Web net
   10/10/2019; dan di

   4. https://www.malaysia-today.net/2019/10/11/dap-indians-protest-ltte-terrorist-arrests/

   DAP Indians protest LTTE terrorist arrests

   By MT Webmaster

   Malaysia Today net
   On Oct 11, 2019.

   Delete
  3. Tgklah PENDAKWAAN2 JENAYAH bawah KANUN2 JENAYAH amat RINGAN (mungkin hanya PENJARA TUJUH tahun MAKSIMA) dan asyik TERTANGGUH (kononnya PENDAKWA2 dr. Pej. Peguam Negara paria bangkai BABI tak terima lapuran FORENSIK - lapuran Fornsik HARAM JADAH apa benda utk. kes IC PALSU ni oi, si PENIPU2 oi?!!!)- utk. terus MENIPU Rakyat habis2an, terhdp. KES SINDIKET IC PALSU dan PERMERDAGANGAN MANUSIA ni - oleh si geng SAMSENG Penipu/Penjenayah PEGUAM NEGARA PARIA pundek bangkai BABI DAP PENGGANAS/PENJAJAH depa tu, yg. disyaki hendak menSABOTAJ akan PERBICARAN2 dan HUKUMAN2 JENAYAH TERORISMA ni!!

   Patutnya POLIS juga TANGKAP dan DAKWA geng SINDIKET buat IC PALSU ni bawah SOSMA serta KANUN JENAYAH TERORISMA - sbb. ini juga JENAYAH TERORISMA mcm. isu Pengganas/Pembunuh/Pedagang2 Organ-Seks-Dadah-Senjata TAMIL EELAM Sri Lanka tu!!!

   Di samping tu, SINDIKET DAPpembunuh buat IC PALSU ni diBICARAkan hanya utk. beberapa IC PALSU sdgkan BERIBU-RIBU IC PALSU yg. dah dibuat oleh SINDIKET DAPpembunuh BANGKAI BABI ni, termsk. disyaki utk. Pengganas/Pembunuh/Pedagang2 Organ-Seks-Dadah-Senjata TAMIL EELAM Sri Lanka DAPpembunuh tu!!!

   Dahlah tu - kenapa POLIS/IMMIGRESYEN dan KDN BANGKAI BABI tu - TAK nak MENYIASAT habis2an BERIBU2 IC PALSU tu serta PEMILIK2 dr. PENJENAYAH2 ASING-geng2 DAPpembunuh ni oi?!!!! TERUS SENYAP pula- JAWAB KETUA POLIS NEGARA dan Menteri Kementerian dlm. Negeri PALING tak guna tu oi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lihat di -

   1. https://www.ismaweb.net/2019/10/03/kes-jual-mykad-dibicara-bermula-tahun-depan/

   Kes jual MyKad dibicara April tahun depan

   Mahkamah tetap 29 hingga 31 Oktober deposisi saksi warga China

   Oleh Aainulillia

   Isma Web net
   03/10/2019; dan di

   2. https://www.ismaweb.net/2019/10/14/sebutan-semula-kes-jual-mykad-sijil-lahir-29-oktober/

   Sebutan semula kes jual MyKad, sijil lahir 29 Oktober

   5 individu mengaku tak bersalah 14 tuduhan palsu kad pengenalan

   Oleh Siti hafidah
   Isma Web net
   14/10/2019


   Delete
 2. Mungkin ada konspirasi sesama pee eh.
  Jika ikut draKula ada kait ngan prk. Hak
  DAPigs dituntut balik kerusi yg diberi
  pada BUNGE. Akhirnya jika terbukti benar adakah dapigs bakal diharamkan?

  ReplyDelete
 3. Aku tak faham la dengan regim dap ni. Ko tu warganegara malaysia. Apsal menyibuk kacau negara lain? Bangang dap.

  ReplyDelete
 4. DAP dh kena game oleh Atok...
  Bersedialah utk parti DAP utk disiasat..
  Akaun mungkin dibeku...

  Mampus la DAP kali ni...

  Atok bijak...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuasa politik dap telalu kuatmungkin isu ini akan senyap begitu sahaja

   Delete
 5. Hanya di Malaysia polis lemah & bagi muka..Mungkin esok lepas la tu..

  Samseng Gangster pengganas boleh cabar polis dari Luar negara masih bebas & hidup..

  Kalau di US, China Israel, Indon, Philiphine- dah mati dah..

  Sniper tembak & di katakan gang rival..

  itulah bila pasukan bersenjata dilembutkan dgn maaf , duit atau kata2 lembut semua cair..

  samseng & pengganas dilayan dgn senyuman

  ReplyDelete
 6. Hari yamg memalukan sebagai sesorang alumni Universiti Malaya. Mazlee nak cakap apa sekarang..bila Vice Chanslor UM dicerca akibat Kongress Maruah Melayu. Zaman dulu pun kami menentang TNC dan pentadbiran UM. Mengadakan demontrasi, surat terbuka, mengangkat sepanduk adalah perkara biasa

  ReplyDelete
 7. JAHATnya si PENDATANG PERASUAH/PEROMPAK cina bangkai BABI guan eng DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni!! Setelah dia dan BAPA BANGKAI BABI dia punya MENGGERTAK akan POLIS/KDN utk. MENYOKONG Pengganas/Pembunuh/Pedagang2 Organ-Seks-Dadah-Senjata TAMIL EELAM Sri Lanka DAPpembunuh tu dan PENAJA2/PENYOKONG2 depa dr. PENGGANAS2/PENJAJAH2 DAP bangkai BABI/warga2 Asing INDIA rejim PENGGANAS/PEMBUNUH modi/BJP-RSS dan CIA/MOSSAD - skrg. nak projek2 PERUMAHAN kita pula diKUASAI oleh PENJAJAH2 warga Asing PEROMPAK, yg. akan termsk. PENGGANAS2/PEMBUNUH2/PEDAGANG2 ORGAN-SEKS-SENJATA-DADAH Tamil Eelam ni - dgn. MENURUNkan HARGA rumah dr. 1 JUTA kpd. $600,000! Yg. mana, ini amt MURAH dlm. BRITISH POUND dan EURO - sdgkan Penyokong2 PENGGANAS Tamil Eelam ni pun mmg. amat KAYA di EROPAH dan INDIA!!

  Sbb. PENAJA2/PENYOKONG2 Pengganas Tamil Eelam dr. DAP bangkai BABI ni tahu - yg. KONDO2 MEWAH amat SUKAR diSERBU oleh IMMIGRESYEN(POLIS/KDN - apalgi bila meletakkan PENGURUSAN depa dr. PENDATANG2 Cina/Paria DAPpembunuh!! Sbb. tu, tiba2si guna eng BANGKAI BABI ni mengumumkan PENURUNAN harga rumah pd. warga Asing ni!! Di samping terus MENINDAS dan MENDISKRIMINASI pd. RAKYAT, terutamanya bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita yg. masih TAK dak RUMAH sendiri, terutamanya jenerasi muda!!! Dahlah TOKEY2 DAPembunuh ni sewenangnya MEROMPAK tanah2 Kerajaan dan Rakyat - lepas tu MEROMPAK lagi rakyat dgn. MENJUAL tanah2 Perumahan ni kpd. WARGA2 ASING PEROMPAK bangkai BABI!!!!!!!! Dan dahlah PR1MA utk. perumahan sederhana pun dah diKUASAI si Pendatang Cina!!

  BABI lu DAP/PKR bangkai2 BABI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lihat di -

  https://nthqibord.com/2019/10/13/turun-harga-rumah-untuk-warga-asing-langkah-mencurigakan/

  Turun harga rumah untuk warga asing langkah mencurigakan

  By EDITOR

  NTH Qiboard com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tgk. si anwar PARIA HOMO-si PENJILAT DUB*Q BERLENDIR HANYIR BERNANAH paria2 amat RASIS/FASIS/SUPREMASIS DAP bangkai BABI homo JIJIK Zionis ISrael ni ; skrg. nak memPERTAHANkan pula si PENGGANAS2/PEMBUNUH2/PEDAGANG2 ORGAN-SEKS-SENJATA-DADAH Tamil Eelam DAPpembunuh dan PENAJA2/PENYOJKONg2 depa dr. PENGGANAS2 DAP ni!! KEPALA BUTOH lu anwar PARIA HOMO/PKR pariaHOMO BANGKAI BABI!!!!! Lihat di

   https://www.ismaweb.net/2019/10/14/ltte-pm-puas-hati-tindakan-polis/

   LTTE: PM puas hati tindakan polis

   Jika tiada undang-undang lain boleh dipakai, guna SOSMA: Tun M

   Oleh Siti Hafidah

   Isma web net
   14/10/2019

   Maka, demi ALLAH SWT, ISLAM/umatnya, seluruh bangsa BUMIPUTERA kita dan TANAH MELAYU/NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni – mmg. pemimpin2 ORANG ASAL Islam/Melayu yg. TULEN kita dr. UMNO-PAS-PPBM-KEM AZMIN mesti BERSATU segera - utk. MENUBUHkan KERAJAAN baru SEKARANG juga, dan mengHALANG habis2an anwar PARIA HOMO jadi PM HOMO amat JIJIK dan KEJI yg. PERTAMA kat NEGARA ISLAM/TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni, dan TPM dia dr. TUAN guan eng bangkai ANJING dia, si bangkai SAMPAH DAP ANJING kurap HOMO jijik ZIONIS ISrael , dibawah hak asasi 'KESAMAAN' SAMPAH, RASIS, FASIS dan PENIPU Zionis depa - kerana PRU 15 dan masa hadapan, mmg. akan diSABOTAJ habis2an oleh PENGGANAS2 SPR-Bersih DAPpembunuh tu, mcm. PRU14 (apalagi pengganas MOSSAD/CIA-SOROS dan KULI2 DAPpembunuh/PariaKR-anwar PARIA HOMO depa, yg. berPUSAT di SWITZERLAND, iaitu BERSIH - dah kuasai SPR baru haram jadah tu HABIS2an)!!

   Lihat artikel amat BERNAS dan BERANI ni dr. Timbalan Presiden UMNO, YAB DS Mohamad Hasan ni, di -

   https://www.ismaweb.net/2019/10/08/esok-tubuh-kerajaan-baru-kalau-betul-pm-jujur-nak-perkasa-islam/

   Esok tubuh kerajaan baru kalau betul PM jujur nak perkasa Islam

   Ucapan Tun M di kongres sahkan Islam, Melayu terhakis di bawah PH

   Oleh Siti Hafidah

   Isma Web net
   08/10/2019

   Delete
 8. HOMOSEKSUAL BUKAN SATU DOSA DLM ISLAM.

  Pertandingan Debat Bahasa Inggeris Piala Tun Razak Kali Ke-8 di Seremban, pada 11-13 Oktober 2019 spt mahu memaksa para pelajar Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3 Sekolah-Sekolah Berasrama Penuh seluruh Malaysia, tajuk debat homoseksual bukanlah satu dosa dalam Islam?

  Makin hilang akal sejak Pakatan Harapan memerintah.

  Oleh Kamarul Yusoff

  AGENDA SUPER LIBERAL MALAYSIA BARU?

  senyap jadi setan bisu atau...!?

  Apa ulasan Mazlee..!?

  Apa kata Tun M..!?

  Apa komen dan jawapan bakal PM ke 8 Malaysia..!?

  ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.