Wednesday, November 13, 2019

PRK Tanjung Piai : Kenapa Anwar Mengaku?

Tidak pasti sama ada Anwar mahu bantu menangkan calon parti Mahathir atau sebaliknya di PRK Tanjung Piai


Anwar kata penduduk Tanjung Piai akan rugi pilih pembangkang hanya disebabkan tidak berpuas hati dengan prestasi PH.

Benar. Rakyat memang tidak puas hati dengan prestasi PH, begitu juga kemunafikan dan hipokrit PH. Kita boleh nilai sendiri.


Tapi penduduk Tanjung Piai tidak akan rugi kerana segala peruntukan yang dijanjikan sepanjang kempen pilihanraya ini akan tetap ditunaikan. Itu janji kerajaan PH.

Takkanlah Salahuddin mahu ambil balik RM5,000 yang beliau bagi kepada PIBG SRJK di Tanjung Piai. Mana mungkin Maszlee Malik batalkan semua peruntukan yang dijanjikan kepada sekolah-sekolah di parlimen itu. RM1,000 akan tetap diberikan kepada para nelayan di sana.

Yang menariknya, Anwar mengingatkan rakyat kembali dan beliau sendiri mengaku memang ada masalah ekonomi, masalah kaum, masalah agama, masalah golongan nelayan, pekebun kecil, pekebun getah dan sebagainya.
“Ini isu kita akui ada tapi apakah ini menyebabkan kita tukar pendirian kita tentang kerajaan dan dasar seluruhnya?" tanya Anwar.
Logik, jawapannya ya. Sebab-sebabnya seperti yang Anwar susun dan nyatakan sendiri. Dalam masa yang sama, apakah Anwar juga bermaksud pentadbiran Dr Mahathir tidak elok kerana terlalu banyak masaalah rakyat dan negara? 

Satu perkara yang cuba ditutup oleh regim PH ialah kekalahan calon PH-DAP tidak akan menukar kerajaan persekutuan dan dasarnya.

Dan disebabkan masaalah-masaalah besar rakyat dan ahli-ahli politik PH yang bergaduh sesama sendiri seperti Anwar nyatakan, rakyat termasuk di Tanjung Piai sangat perlukan wakil rakyat yang bukan yes man PH. Sudah tentu bukan calon PH-DAP.

Wakil rakyat itu mesti berpengalaman sebagai check and balance dan boleh bersuara perbetulkan ketidakefesienan kerajaan PH-DAP.





10 comments:

  1. macam tu la anuar. duk la ko kat tepi pintu ofis madey tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOWW !!!

      Pemuda PKR (AMK) membelakangi tradisi dengan tidak mengundang timbalan presiden parti untuk merasmikan kongres tahunan mereka 6 Disember depan.

      Sebelum ini, mengikut tradisi, kongres sayap pemuda parti itu dirasmikan timbalan presiden, dan Azmin Ali, seperti lazimnya dijadualkan merasmikannya. Sebaliknya, kali ini, ini tidak berlaku.

      Ketua AMK Akmal Nasir berkata kongres mereka kali ini akan dirasmikan oleh penasihat PKR Wan Azizah Wan Ismail yang juga timbalan perdana menteri.

      “AMK bertanggungjawab memberi mesej yang jelas kepada seluruh anggota PKR bahawa AMK akan kekal teguh mendokong kepimpinan parti yang sekali gus memelihara tradisi perjuangan PKR,” katanya.

      Delete
    2. Apa! tidak mengundang SEMBURIT? Jaga KAMU!

      Delete
    3. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi. Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di no Wa 085-254-384-488 rasa senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya menulis pesan ini biar
      Semua orang tau,ini sebuah kisa nyata dari saya dan tidak ada rekayasa sedikit pun yang saya tulis ini,sekali lagi terimah kasih banyak ya Aki dan insya allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu Sartika dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB NYATA

      Delete
  2. ALA SENANG AJE. ANUAR NAK KATA MMG TERUK DAH MASA MADEY JADI PM NI.

    ReplyDelete
  3. Bolehke bang non bereskan taik yang
    Ditinggalkan madey dan gone end?
    Atau perlu buat seminar cari jalan
    penyelesaian.Atau perlu buat BON IMF
    untuk TUTUP BON samurai 2x dan bon panda. Kalo rasa tak mampu jdi je ap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar cakap aja pandai. Kosong aja.

      Delete
  4. Klas 3 jurusan tah apa apa... takkan lah zaman 70'an suma srnang masuk U blom abis blajar dah ada tempat kerja yg best best nnpk ssgt MCE teruk ssgt msa tu... gred 3 MCE pun bole masuk U ..

    cakap pandai... urus ekonomi bagi lingkup nrgara dekat IMF

    ReplyDelete
  5. jangan berulang lagi seperti pru14
    fikir-fikir lah sebelum mengundi
    untungnya tiada ruginya berganda-ganda
    depa kasi ambil(tak mintak pun)mengundi hak kami

    ReplyDelete
  6. SEKADAR SEKAWAH BABI SAJA ISU YANG DIULANG TAYANG
    PLURALIS MURTAD SYIAH COMANGO TOKSIK DEPA ANUT
    ITU JER ISU YG DAPAT MACAI ATOK GEBANG BANGANG
    HARAMJADAH PLURALIST MURTAD NAK JDI PM MASIH TERKEMUT2

    KIKIKI..

    SEJARAH TAK PERNAH MOHONG KECUALI SI KEPALA PENIPU/PEROMPAK NAK NIPU SEJARAH WAHAI MACAI DAP...


    BILA KEPALA FITNAH PEROMPAK CAKAP MALAM TADI
    KEPALA PENIPU ALJUBORI CAKAP SEBELUM ITU LAGI
    DIGEBANGNYA SEJARAH DOLU PENYAMUN PENCURI
    DEPA NI LA DOLU HANAT SEBENAR WAHAI SI MACAI DAP...

    KIKIKIKI...

    10K Majority bole dapat di PH... gigil lagi palo atok depa...

    FormulaTurunRege=BMF

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.