Monday, December 09, 2019

SB Dan Polis Cakap Itu Azmin - Kata Anwar Tentang Video Semburit

Tetiba skandal video semburit kembali menjadi perbualan netizen.


Pampers yang tidak bersalah pun jadi popular but for the wrong reason.

Terbaru! Pihak polis perlu ambil kenyataan Dr Mahathir, Anwar Ibrahim dan Zuraida Kamaruddin.

Zuraida Kamaruddin mendakwa Anwar Ibrahim pernah meyakinkannya bahawa Azmin Ali memang individu yang dirakam dalam video semburit beberapa bulan lalu.


Kerana video itu juga, Anwar mendakwa bahawa Perdana Menteri Dr Mahathir pernah memintanya untuk memecat Azmin, kata Zuraida Kamaruddin.

Selain daripada itu, Zuraida juga label Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail sebagai "tidak berguna". Pengarah komunikasi PKR Fahmi Fadzil pula adalah budak hingus.

Yang paling kelakar dan sangat menjatuhkan maruah apabila Zuraida label Ketua pemuda PKR Akmal Nasir yang berhingus dan budak pampers.

https://m.malaysiakini.com/news/502904

Akmal Nasir = budak pampers. Indirectly maksudnya pemuda PKR pun budak pampers.

Ketua Wanita PKR Haniza Talha pula kata tidak boleh kawal perbahasan macam mana nak mentadbir 30 juta rakyat.

Apakah kesudahan wayang puak PKR ini?

Tiada kesudahannya. PKR akan tetap berpecah kepada geng Anwar dan kartel Azmin. Alasannya standard dan sudah tidak laku iaitu 'perbezaan pendapat diraikan'.

Tapi tiada siapa pun yang berani untuk benar-benar menolak yang satu lagi terutamanya Anwar Ibrahim.

Anwar tidak cukup sokongan ahli-ahli parlimen dan masih bergantung kepada ahli-ahli parlimen PKR yang pro-Azmin untuk mengejar cita-citanya sebagai PM ke-8.

Tapi Konvensyen PKR kali ini telah menjatuhkan maruah Anwar Ibrahim down in the toilet bowl.

Finalenya, konflik semasa Konvensyen PKR ini dimenangi oleh Azmin Ali dan kartel bukannya Anwar Ibrahim.

Azmin Ali yang terpalik dengan video semburit, mesyuarat malam di rumah, menteri pengiring, keenggannya untuk hadir mesyuarat parti dan lain-lain, boleh ubah target kecaman daripada beliau kembali ke Anwar Ibrahim.

Tapi Azmin tidak boleh syok sangat kerana video semburit masih dalam pegangan pihak yang mungkin akan menggunakannya kelak untuk mengawal Azmin pula.

Sekarang, Anwar Ibrahim yang nampak teruk, hilang kawalan dan kuasa di dalam partinya sendiri. Hari demi hari, Anwar Ibrahim semakin diragui kepimpinannya oleh ahli-ahli partinya sendiri. Bukan kerja parti lawan tapi orang dalam parti itu.

Rakyat sedang memerhati dan menilai. Jika parti sendiri pun tidak terurus dan lintang pukang, bagaimana Anwar mahu mengurus negara?

Tidak pernah dalam sejarah yang menyaksikan hampir kesemua AJK Pusat parti yang dipilih memboikot Mesyuarat Tahunan parti. Begitu juga dengan ratusan perwakilan yang turut keluar dewan tanpa Anwar mampu buat apa-apa walau pun beliau Presiden PKR.

Penghinaan yang sangat teruk ini adalah kali kedua yang ditanggung oleh Anwar.

Yang pertama ialah tatkala Dr Mahathir menceritakan segala terperinci mengenai aktiviti-aktiviti songsang dan maksiat Anwar kepada seluruh dunia. Anwar dipecat dan dihumban ke dalam penjara.

Apakah game Anwar selepas ini?
1. Apakah Anwar masih mahu berdrama dengan sessi ceramah townhalls yang tiada nilai politiknya dan 30 minit berjumpa PM?
2. Apakah Anwar masih mahu naik turun jet, menumpang program isteri dan masih mengharapkan bulan (PM) jatuh ke riba?
Kita tidak akan terkejut jika satu hari nanti, Anwar akan hilang drive dan tidak akan lagi mengejar jawatan PM yang tidak kesampaian.

Kronologi video semburit : Baca Sini







15 comments:

  1. Anwar is numbered! Gigit jari kaki!

    ReplyDelete
  2. KERAjaan PANDIR.Billion ngan million pun
    Tak tahu.Drone dan ketaterbang masih lagi keliru.
    DEEP STATE sepatutnya deep shit.
    Semburit sama menjubo.
    DH kenal pasti pelaku ya tunggu apa lagi.

    ReplyDelete
  3. Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution berkata, pihaknya akan meneliti semua ucapan lantang barisan pemimpin tertinggi parti itu dalam majlis makan malam Wawasan Kemakmuran Bersama di sebuah hotel di ibu negara.

    Kahkahkahkahkahkah...teliti la ko sampai bila2. kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  4. Ramai "ORANG TIDAK BERGUNA" sekarang ni? Khabarnya mereka ada didalam PGayR juga ada yang kini menjadi orang terpenting dalam parlimen?

    ORANG2 NI BETUL2 TAK BERGUNA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak percaya tanya Zuraida dan KJ?

      Delete
  5. Seronok ke bersemburite ni?
    Tanya je.. huhuhu!!

    ReplyDelete
  6. Bukan calang2 peguam yang mengiringi budak Yusoff masuk Bukit Aman?

    Ini peguam terkenal lagi masyhur yang kebiasaannya mewakili orang2 kaya dan ternama untuk kes2 penting?

    Bukan peguam kes biashe2?

    ReplyDelete
  7. jalan terakhir bagi anuar ialah heret penyokongnya @ lembu lembu nya berdemo di jalan jalan raya mcm dia buat dulu....
    di parlimen akan tiada kerajaan yg kuat...parlimen hang....
    BNUMNOPAS jadi king maker....

    ReplyDelete
  8. Si Kitol vs Cis Bedebah?

    Semburit vs Budak Yusoff?

    Harga miyak masih belum RM1.50/liter?, bila mau mansuh tol?, bila mau hapus PTPTN? bila mau beri pendidikan percuma disemua peringkat?

    Rakyat sudah letih menunggu?

    ReplyDelete
  9. BANG NON DAH TEMPOR DNG WAK JEMIN PULA
    PEGUAM ATOK WAKILI MANGSA SEMBURIT TIGA
    HAAH TEPUKK POP CORN TAMBAH JGN DILUPA
    LEMBU2 SEKELIAN AJOMM GULING2 ATAS JLNRAYA


    KUKIKIKIUIKUIKUI...!!

    FORMULAPENYAKITLEMBU = BMF + POP CORN TAMBAH +TEPUK ATAS JALANRAYA

    ReplyDelete
  10. Apa pun...salute kat Atok. Atok memang Power..bukan Abg Non aje yg gigit jari.. UMNO yg berkuasa selama puluhan tahun pun tersungkur menyembah bumi.Hihihikikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamat sudah hikayat si kitol dgn lubang kunyitnya.
      Si MENDALIR pula gagal menjadikan siblurr legasinya.
      AKAN TERBELIAK MATA SIKITOL DAN MANDALIR
      JIKA MAMPOS NANTI. Hihihihihihahahahakah

      Delete
    2. Atok dah tua, mana ada power lagi? Dulu masa PM4 memang dia power sebab ada BN/UMNO yg support dia.. skrg yg support dia semuanya bingai, bengap & hancing termasuk le dia sendiri.. Hihihikikikihahahakahkahkah

      Delete
  11. ORANG BANGANG KHAS DICIPTA UTK DI BANGANGKAN NYA
    DAH TAU KEPALA PEEOMPAK MENIPU ALJUB IKUT KAN JUGA
    PADAN DAH TU AJOMM ACARA GULING DIJALANRAYA PULA
    KAMI TUMPANG TEPUK PoP CORN TAMBAH KASI TAMBAH YER...



    KIKIKIKI...


    FORMULATAKNAKGULINGLAGI = BMF + POP CORN TAMBAH + TEPUK DiTEPI JLNRAYA

    ReplyDelete
  12. Mampos si kutty mahakitol tu Insya Allah amanlah sebahagian politik Melayu dan negara.
    Selagi belum mampos, si tua kutuk itu akn terus melagakan semua pemimpin Melayu.
    Tinggal kumpulan semburit dan sabutoh rasanya tk cerdik mana dh utk menipu rakyat mcm kutty buat..

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.