Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Wednesday, November 30, 2011

LIVE in PWTC ! Personaliti Popular Gamatkan Perhimpunan Sayap Parti !!

Di dalam ratus ribuan yang hadir di PWTC, artis popular Lisa Surihani dan juga Serina Chefwan turut hadir ke majlis perhimpunan sayap Puteri UMNO 2011 hari ini.Kedatangan mereka sudah tentu mendatangkan pelbagai persepsi terutamanya media pro-pembangkang yang pasti akan memanipulasikan kedatangan mereka berdua. Walaubagaimanapun, dari segi politik, ianya berkisar kepada imej parti itu.

Sejajar dengan cogankata menarik 'BN untuk orang muda', pendekatan sayap UMNO nampaknya lebih memikirkan inclusiveness dengan agenda menarik lebih ramai lagi penyokong-penyokong pro-BN.

Mereka tidak semestinya ahli-ahli politik tetapi merangkumi mereka yang turut terlibat di dalam profesion lain.Bagi MiM, ianya merupakan satu pendekatan yang logik memandangkan personaliti popular juga mempunyai ramai peminat-peminatnya yang tersendiri yang kebanyakannya terdiri daripada anak-anak muda.

Dan anak-anak muda inilah yang juga akan mewarnakan landskap politik negara di masa depan.

Satu perkara yang sangat penting ialah hampir 40 % pengundi kelak terdiri daeipada golongan muda.

Maka, pemfokusan kepada pengenalan politik sangat penting supaya mereka tidak terpedaya dengan dakyah parti-parti politik songsang dan hanya pandai menjanjikan langit dan bintang!

LIVE in PWTC ! MiM Tabik Program Ini !


MiM perlu tulis program ini dalam blog MiM.

MiM tabik kepada Wanita UMNO kerana program di atas. Ianya dinamakan Majlis Anugerah Nadi Rakyat yang diadakan kelmarin.

Anugerah ini adalah pengiktirafan kepada pelajar-pelajar terbaik di pusat pengajian tinggi. Terbaik maksudnya pelajar-pelajar yang all-rounder yang bukan sahaja berjaya didalam pelajaran tetapi di dalam kurikulum seperti persatuan atau pun sukan.

Sejajar dengan nama programnya 'Nadi Rakyat', pelajar-pelajar ini diharapkan akan menjadi contoh dan 'nadi' kepada transformasi negara di masa depan.

Yang lebih menariknya ialah penyertaan ibubapa di dalam majlis tersebut. Mereka diberi pengiktirafan di atas segala susah payah dan pengorbanan mereka membesarkan anak masing-masing.

MiM ucapkan tahniah kepada Senator Norliza Abdul Rahim, Exco Pengajian Tinggi Wanita UMNO Malaysia kerana berjaya mengadakan satu program yang mempunyai impak yang positif kepada parti.


MiM bersama rakan-rakan Perwakilan Pelajar Pengajian Tinggi.

Gadis Bersama Apex Nafi Sebarkan Foto Kontroversi!!Sebelum ini wakil SAMM sengaja mencuit bloggers pro-UMNO tentang isu Apek dan foto. baca Sini

Rupa-rupanya ada cerita terbaru yang mendakwa bukan kerja gadis itu menyebarkan foto tersebut tetapi beliau tahu orang tersebut!

Baca di bawah :-

Dalam pada hangat gambar-gambar Khairul Fahmi Che Mat beraksi mesra dengan seorang gadis yang bernama Shida Harmi berlegar di ruang Internet, Shida Harmi sendiri berdiam diri walaupun Shida menjadi sasaran kritikan orang ramai.

Walau bagaimanapun, melalui sumber yang boleh dipercayai, Shida Harmi menafikan dia menyebarkan gambar-gambar itu dan mendakwa dia difitnah.

Bukan itu saja, sumbar yang rapat dengan Shida Harmi mendakwa Shida tahu siapa yang menyebarkan gambar tersebut dan memohon agar mereka bertaubat. Gambar-gambar tersebut dikatakan oleh Khairul Fahmi diambil sebelum dia bertunang pada Mei lepas sewaktu berkaraoke.

Walau bagaimanapun, perkembangan terbaru ialah pihak Shida akan menyaman pihak yang menyebarkan gambar dan fitnah tersebut, seperti yang dinyatakan oleh individu yang rapat dengan Shida melalui Twitternya. Seterusnya

Tuesday, November 29, 2011

Bloggers Pro-UMNO Disalahkan Dek Skandal Apex & Pasukan Bolasepak Kebangsaan Malaysia Kalah!!


Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) yang diwakili oleh Yaser Sheikh Abdul Rahman sengaja cari publisiti murahan! Caranya ialah dengan mencuit bloggers pro-UMNO!

Inilah modus operandi wakil SAMM apabila menyalahkan blogger pro-UMNO yang kononnya menghina pasukan bolasepak Kebangsaan setelah kalah kepada Bahrain baru-baru ini.

Yang memuakkan ialah kenyataan wakil SAMM itu disiarkan di dalam Harakah Daily, media pro-pembangkang yang terkenal dengan putarbelit dan pembohongan tegarnya.

Di antaranya :-
Sikap sesetengah pihak termasuklah blogger yang penyokong kerajaan dan juga akhbar Kosmo yang menghina pasukan kebangsaan setelah kekalahan kepada Bahrain adalah sangat tidak wajar. Blogger Umno tersebut telah menyentuh peribadi salah seorang pemain kebangsaan manakala akhbar kosmo dalam tajuk utama sukan hari ini mengatakan "Harimau Malaya memalukan negara".

Apakah sumbangan blogger dan juga penulis akhbar Kosmo ini kepada sukan tanahair sehingga tergamak berkata demikian? Pasukan Harimau Muda Layak ke peringkat kumpulan kelayakkan sukan Olimpik juga sebenarnya telah membuktikan pasukan ini adalah produk terbaik negara.KLIK DI SINI
Siapakah dalang di dalam SAMM sehingga diberi keistimewaan di dalam media Harakah Daily?

Apakah sumbangan SAMM sebelum ini hingga tanpa malunya sengaja mencuit bloggers pro-UMNO?

Kenapa bloggers pro-UMNO disasarkan padahal isu moral salah seorang pemain kebangsaan itu didedahkan oleh bloggers sosial dan hiburan?

Kenapa SAMM tidak merengek dan mencuit bloggers tersebut?

Apakah SAMM pernah memberi sebarangan sumbangan yang signifikan kepada pasukan bolasepak kebangsaan sebelum ini?

MiM sarankan kepada SAMM supaya cermin diri itu dulu! Cukuplah dengan politik sempit dan tidak berfaedah itu! Buat malu kepada ahli-ahli SAMM yang lain!

Realitinya, segala artikel dan komen yang diberikan menunjukkan bahawa bloggers pro-BN sangat prihatin kepada sukan bolasepak dan pasukan bolasepak Kebangsaan. Janganlah pertikaikan perkara ini!!

Anwar Hebat ! 30,000 Orang Hadir Kongres Tahunan Nasional Keadilan!

Sebenarnya MiM tercari-cari foto yang menunjukkan kehadiran dan 'kekuatan' perwakilan yang berada di 'jantung' UMNO iaitu negeri Johor semasa Kongres Tahunan Nasional Keadilan.

Angle foto-foto yang di ambil oleh para media pro-pembangkang banyak menunjukkan mereka yang berada diatas pentas.

Apakah PKR benar-benar gah seperti yang digambarkan oleh media pro-pembangkang yang terkenal dengan putarbelit dan pembohongan?

Di bawah adalah printscreen dan foto yang menunjukkan sebaliknya!!

Nampaknya, reverse psychology mencanang-canangkan 'kekuatan' tidak menjadi! MALU!


Patutlah Saifuddin Nasution merengek seperti budak kecil mengutuk wakil-wakil rakyat PKR yang tidak hadir di Kongres tersebut!

Baca Sini : Senarai Wakil Rakyat PKR Yang Boikot Kongres Tahunan Nasional Keadilan?


Ramainya orang!

Analisis Kongres Tahunan Nasional Keadilan : Anwar Ibrahim & Chua Jui Ming Lembik Tak Ada Makna!


MiM tertarik dengan artikel blogger Gelagat Anwar Ibrahim yang menganalisis impak Kongres Tahunan Nasional Keadilan di Johor. Bagi MiM, analisis tersebut adalah finale kepada satu kongres yang sebenarnya tidak membawa sebarang menafaat kepada PKR.

Yang lebih memeranjatkan ialah berlakunya sikap merendahkan kualiti dan kredibiliti parti PKR secara keseluruhannya. Malangnya, persepsi tersebut lahir daripada rakan PKR sendiri iaitu PAS dan DAP!

Nama Chua Jui Ming tersembur sebagai pengacau parti PKR di negeri Johor!

Sila baca artikel di bawah. Sangat menarik!

Setakat ini, DAP dan PAS sudah mula menyatakan taktik PKR untuk ‘menyerang’ Johor dengan mengadakan Kongres di negeri tersebut tidak akan membawa parti tersebut ke mana-mana.

DAP sendiri menyatakan bagaimana PKR sepatutnya lebih menumpukan kepada usaha mencari pemimpin yang lebih kaliber di Johor berbanding mengadakan Kongres.

Kongres ini, pada DAP tidak membawa makna sekiranya Chua Jui Meng terus diletakkan sebagai pemimpin tertinggi PKR di Johor.

Sudah wujud pertembungan pemikiran antara Chua dan pemimpin DAP Johor.

Walaupun daripada bangsa yang sama, Chua Jui Meng kelihatan terlalu tamak dan masih mahu mengekalkan strategu bahawa PKR mampu menjadi ‘lead’ bagi usaha menjajah Johor dengan politik Pakatan Rakyat.

DAP Johor sudahpun menyatakan pendirian, bahawa DAP akan mempunyai lebih peluang membuat impak di Johor berbanding PKR. Ini pun tidak diterima PKR.

PAS Johor hanya pemerhati senyap. Diam. Kaku. Mereka tahu bahawa PAS tidak akan mampu membuat apa-apa kemaraan politik bermakna di Johor. Masalah PAS adalah sama seperti DAP.

Tidak ada leadership yang sangat berpengaruh. PAS Pahang bernasib baik kerana ada Tuan Ibrahim. Tapi kalau di Johor, PAS ini kelihatan sangat tidak bermaya.

Adalah cubaan untuk membawa politik PAS di beberapa kawasan di Johor Bharu. Inipun dengan kerjasama beberapa tenaga pengajar kolej di Johor. Beberapa kakitangan atasan J-Corp pun dikatakan sangat bersungguh untuk membantu PAS. Kita ucap selamat. Kalau berjaya.

Baguslah.

Dalam PRU 12; PKR bertanding di 94 kawasan Parlimen (menang di 31). DAP hanya bertanding di 46 kawasan (menang 28). PAS bertanding di 67 kawasan (menang 23).

Nampaknya, PKR masih lagi mahu menjadi lead party – sedang parti tersebutlah ‘weakest link’ di dalam Pakatan Rakyat. Apa sebabnya? Anwar. Itu sahaja.

Jika PRU 13 dilaksanakan tanpa Anwar; apakah DAP dan PAS masih boleh memberi ruang sebanyak 94 kawasan kepada PKR? Belum tentu.

Seramai 2,534 perwakilan PKR akan berkampung di Kulai Spring Resort. Agenda utama: adalah mengatur jentera pilihanraya di seluruh Negara dalam masa yang ada.

Khabarnya, ada satu Mesyuarat Khas yang akan diadakan bagi menyusun strategi ‘Free Anwar Campaign’ sebagai persediaan berdepan dengan realiti itu.

PKR masih lagi berangan – walaupun tanpa Anwar untuk membuat impak besar di Johor. Berdasarkan survey yang dibuat oleh DAP; populariti PKR di Johor tidakpun sampai 14 %. Ya, serendah itu.

Berbanding DAP yang berada di takat 43 % dan PAS 37 %. Ini survey yang dibuat DAP. Bayangkan impak apa yang nak dibuat oleh PKR dengan takat populariti setakat itu.

Belum lagi survey yang dibuat tentang tahap kepimpinan Chua Jui Meng di Johor yang berada di takat terendah (4.4 %) berbanding ramai pemimpin BN, DAP dan pimpinan NGO di Johor.

Kesian.

Anwar perlu meneliti banyak benda sebelum membuat pelabagai andaian bahawa Johor akan tumbang. Minta maaf. PKR tidak akan membuat apa-apa kejutan di Johor. Mungkin belum di PRU13…tetapi ada kemungkinan di PRU14 - Gelagat Anwar

Kenapakah Tun Dr Mahathir Mohamad Sanggup Di Hina Demi Mempertahankan Anwar Ibrahim?


Artikel daripada AIDC. Menarik !

Ianya tentang penjelasan Tun Dr Mahathir Mohamad memecat Anwar Ibrahim!


Yang menariknya ialah tindakan Dr Mahathir Mohamad mempertahank
an Anwar Ibrahim walau pun mendapat pelbagai khabaran yang tidak enak mengenai Timbalan beliau.

Dan yang paling menarik ialah tindakan Anwar Ibrahim menyalahgunakan kuasa dan pihak polis ketika itu.

Dan sekarang, Anwar Ibrahim bercakap tentang salahgunakuasa dan sebagainya. Hipokrit dan munafik !

Di antaranya:-

Saya selalu membuat kenyataan yang sama sehingga akhbar-akhbar asing pun telah setuju tentang the annoyted assistant – apa nama – pengganti yang telah dikenal pasti oleh saya.

Selama ini pun, saya telah memberi sokongan penuh sehingga daripada masa masuk ke dalam UMNO sehingga menjadi Ketua Pemuda, Naib Presiden kemudian Timbalan Presiden. Sepanjang masa saya beri sokongan dan mempertahankan apabila ada orang menangkis.


Banyak orang yang datang jumpa saya yang membuat macam-macam kenyataan termasuk percubaan memburukkan diri saya dalam dan luar negera.Tuduhan bahawa secara tidak langsung saya melakukan crony capitalism, hypnotism, cronyism, corruption dan berbagai-bagai lagi.

Apabila Zahid Hamidi membuat kenyataan yang sama, saya, semua ahli Majlis Tertinggi tahu bahawa saya membuat teguran yang keras terhadap Zahid. Kalaupun Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri membuat teguran yang sama di Johor, tetapi saya tidak tegur Dato’ Seri Anwar Ibrahim, saya salahkan Zahid.

Saya kata, apa yang dikatakan Dato’ Seri Anwar Ibrahim ditujukan bukan kepada Malaysia dan bukan kepada saya tetapi kepada negara-negara lain.

Sepanjang masa sehingga Majlis Tertinggi mesyuarat agung pun saya membuat pendirian yang sama iaitu Dato’ Seri Anwar Ibrahim akan menjadi pengganti saya apabila saya berhenti.

Dan sebenarnya saya berhajat untuk berhenti tahun ini, tahun 1998.

Waktu tahun sudah, saya pergi bercuti dua bulan dan semasa itu saya serah pentadbiran kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim dengan tidak ragu-ragu walaupun ada orang yang kata itu tidak bijak dan Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak setia kepada saya, saya tidak terima dakwaan mereka.


Perkara ini sepatutnya tidak membawa kepada apa-apa tetapi malangnya buku ini. Buku 50 Dalil ini dikeluar, ada orang bagi kepada saya satu salinan, saya tak baca, pasal saya anggap buku ini sebagai fitnah. Sampai sekarang ini pun saya tak baca.

Dr Mahathir diakui sangat rapat dengan pemimpin Palestin

Tetapi, Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri mengambil tindakan untuk mengambil apa nama internal…apakah (istilah itu) saya pun tak tahu, apa nama bahasa undang-undang ini. Dia cuba menyekat pengedaran buku ini.

Dan tindakan itu diambil sebagai satu tindakan criminal iaitu melapor kepada polis bahawa buku ini patut di ban kerana ianya mengandungi banyak tuduhan-tuduhan yang tidak berasas.

Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri beritahu kepada saya bahawa dia mengambil tindakan ini dan saya kata “this is very tricky,” inilah perkataan yang saya guna.

Saya masih ingat “this is very tricky” sebabnya saya kata tricky adalah apabila sesuatu yang diserah kepada polis, maka polis akan siasat dan walaupun kalau tidak ada apa-apa.. tak apalah.

Tetapi kalau ‘ada apa-apa’ polis sebagai professional body akan siasat…Jadi itulah yang berlaku.

Polis membuat siasatan dan kemudian memberitahu saya bahawa tuduhan-tuduhan dalam buku itu walaupun tak semuanya benar, tapi ada yang benar. Mereka telah menyoal beberapa orang dan orang-orang ini secara sukarela, kata polis memberi maklumat dan polis memberitahu kepada saya apa yang diakui oleh orang-orang ini.

Saya mengaku, saya terkejut kerana saya tak sangka satu orang, satu kawan yang saya fikir begitu warak sekali boleh terlibat dalam kegiatan yang semacam ini SETERUSNYA

Monday, November 28, 2011

ALAHAI ! Anwar Ibrahim Al-Ketam Al-Flip Flop !Artikel blogger Mesejj

Mesej  Anwar.

1)  Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam Kongres Tahunan Nasional Keadilan d i Johor memberi amaran kepada "pengkhianat" dalam parti yang perlu dibersihkan menjelang pilihan raya umum akan datang. "Dari awal saya kata kita akan saksikan pengkhianatan. Setiap pilihan raya kecil (ada wakil rakyat PKR) lompat. Dekat pilihan raya umum lagilah, harga kian naik,"

2) "Kalau khianat, terajang awal-awal. Jangan tolak ansur dengan pengkhianat. Kekuatan Umno hanya beli orang sebab dia ada wang. Wang apa? Wang rasuah. Kalau (semangat) kuat tak ada apa yang dapat patahkan kita.

3) Saya beri ingatan, setuju dengan lontaran setiausaha agung, jangan andaikan kerana mahu ke Putrajaya kita sanggup bertolak ansur di kalangan jentera," katanya lagi. Malah, beliau turut memberi amaran untuk tidak memberi peluang lagi kepada "orang yang tak layak" dan yang tidak menjalankan tugas sebagai wakil rakyat.

Kecewa

Setiausaha agung Saifuddin Nasution dalam ucapannya dengan berang menempelak wakil rakyat tertentu parti itu yang tidak dapat menghadirkan diri ke program berkenaan. "Saya kecil hati sebab ada wakil rakyat yang tak dapat datang. Kita tak boleh jadi wakil rakyat, ahli parlimen atau apa sekalipun tanpa platform parti. "Ada 365 hari setahun, bloklah tiga hari untuk kongres. Apa alasan tak dapat datang? Tak ada duit?

Ulasan

1) Anwar kecewa dengan kesilapan lalu. strategi 16 September ke Putrajaya telah gagal. misinya membeli calon BN dan yang lain-lain akhirnya tidak berjaya. Tentulah dalam PRU13 misi dan niat yang sama dipasang. Marilah kita tengok sama ada Anwar mampu melakukannya semula. 222 Kerusi pilihan raya 139 adalah milik BN. Sama ada jumlah ini akan berkurang atau akan bertambah kita tengok sama-sama.

2). Layakkan Anwar berbicara mengenai Rasuah? ......Cakap tak serupa bikin, bikin tak serupa cakap. Tengoklah Anwar sendiri. SETERUSNYA

TERKINI ! DS Najib Razak Jawab Isu Azmin Ali Mahu Robohkan Penjara Demi Anwar Ibrahim!!


KUALA LUMPUR, 28 Nov (Bernama) -- Kenyataan pembangkang yang mahu memecahkan penjara sekiranya pemimpin mereka dipenjarakan hanyalah kenyataan politik, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Negara kita ada undang-undang. Siapa boleh pecah penjara?" katanya pada sidang media selepas merasmikan forum antarabangsa sempena Perhimpunan Agung Umno 2011, di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas mengenai kenyataan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat Azmin Ali pada Jumaat lepas, bahawa parti itu akan "merobohkan tembok penjara" jika Datuk Seri Anwar Ibrahim dipenjarakan, bagi membebaskan Ketua Pembangkang itu.

Najib yang juga Presiden Umno berkata semua pihak termasuk pembangkang tertakluk kepada undang-undang negara ini.

"Kita ada undang-undang, kita mesti hormati undang-undang. Kalau tak hormati undang-undang jadi huru-haralah negara kita," katanya.

Perbicaraan kes liwat Anwar kini berada pada peringkat akhir dan Mahkamah Tinggi dijadual mendengar penggulungan akhir hujah pembelaan pada 8 dan 9 Dis ini - BERNAMA

PANAS ! Pelakon Murahan 'Resepi Cinta' Cari Gaduh Dengan Bloggers !!


Setelah mendapat kutukan keras, Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh pelakon utama klip video paling bodoh yang pernah dihasilkan oleh seorang ahli politik bertajuk 'Resipi Cinta', beliau cuba membersihkan diri.

Lihat video tersebut : KLIK SINI

Akhbar Sinar menyiarkan kenyataan Fuziah. Di antaranya :-
Katanya, pada mulanya beliau tidak mahu terlibat dalam tetapi akhirnya bersetuju apabila memikirkan ada yang bersungguh-sungguh berjuang.

“Mereka bersungguh-sungguh dan dorang buat secara pro bono dan secara sukarela, saya setuju nak berlakon, lagipun, saya juga sudah analisa bahawa yang kutuk itu semuanya pengendali blog yang berbayar.
MiM lihat tuduhan Fuziah Nuklear itu sebagai tidka berasas sama sekali. Video 'Resipi Cinta' itu jelas tidak masuk akal dan menjatuhkan imej beliau sebagai wakil rakyat.

Ianya tiada kena mengena dengan bloggers yang berbayar tetapi jelas memperbodoh-bodohkan diri sendiri dan kebijaksaan rakyat untuk menilai sendiri isu Lynas yang diputarbelitkan oleh beliau dan parti pembangkang.

Pakar-pakar telah menjelaskan dengan terperinci tentang isu Lynas. MiM sendiri berkesempatan untuk mendapatkan info penuh tentang keprofesionalisme yang ditunjukkan oleh pengusaha projek Lynas.

Hanya Fuziah dan rakan-rakannya sahaja yang bebal dan menutup telinga tidak mahu faham dengan prosedur dan kebaikan projek Lynas kepada rakyat dan negara.

MALU!

Raja Petra Kamaruddin (RPK) Mahu Jadi Calon PRU13 ?

I know. Raja Petra Kamaruddin's article in MiM's blog?

It's true but I just have to share his article in my blog! There are few points in the article which make sense especially if you are very active in blogs, twitters or facebooks.

There are certain people or groups in political parties that rediculed and underistimated the importance of new media in internet. The only explanation is this group of people are just too lazy to learn new communication skills.

Most of them gave a scripted answer eg. 'too busy', 'no time' bla bla bla...

But then, it's RPK's article. Read with extra caution! Not just a pinched but take as much salt as you can!

And I wonder if RPK has any 'awal muharram' wish for this coming PRU13?
First take a look at the statistics below:

a) 44% of Internet users are in Asia and 56% the rest of the world.
b) The Internet penetration in Asia is 23.8% compared to 30.2% for the world average.
c) Malaysia ranks number 10 in Asia in terms of Internet users.
d) Malaysia’s Internet penetration is 16,902,600 or 58.8% of the population from only 3,700,000 ten years ago.

If I know all this do you think Umno and Barisan Nasional do not?

And do you think that Umno and Barisan Nasional do not know that the walloping they got in March 2008 was partly due to the Internet?

And why do you think one of the considerations for deciding on candidates in the next general election will be how active that person is on the Internet (in particular those contesting urban seats) and whether they have Blogs, Facebook, Twitter, etc., accounts?

Video : Pendedahan RPK


I know that some sceptics pooh-pooh the Internet and say that the Internet alone is not enough to decide the next general election. This is typical narrow-minded and one-track mind Malaysian thinking.

Who said the Internet alone is enough to decide the next general election? We are saying that the Internet is going to contribute to the next general election, and a significant contributor at that too. Of course the Internet alone is not enough. Newspapers alone are also not enough. Ceramahs and rallies alone are also not enough.

It has to be a combination of the Internet, newspapers, TV, ceramahs and rallies. This is because there are many ‘markets’, not just one ‘market’, and all have to play their role in covering the many ‘markets’.

In the old days, wars were simple. Everyone just charges each other and the last man standing wins the battle. Then it began to get more sophisticated. They introduced bowmen (archers), horsemen (cavalry), seamen (navy) and on on.

And because England had the best archers (the longbow men), they dominated France and ruled quite bit of French territory. Later, England developed its navy and that allowed them to rule the world (even Spain got walloped when they ‘singed, meaning burned, the King of Spain’s beard’).

Wars today are even more complicated. We need the army, navy, air force, etc., and it is divided into logistics, infantry, artillery, cavalry, reconnaissance, intelligence, and so on. No longer is it about one group of people charging another group of people.

Video : Pendedahan RPK


That is the same in politics. The battle needs to be fought on many fronts. And the Internet is one front. Barisan Nasional, of course, wins the electronic media war (since they own the TV stations and TV coverage is 97-98%) while the opposition wins the ceramah/rally war (no one attends Umno or BN ceramahs).

So now it is left to the Internet to tip the scales. The Internet is going to give that last push and help decide the victor. In a way you can say that the Internet is going to be the kingmaker in a situation where it is a neck-to-neck between TV and ceramah.

We must not forget that the Internet triggered the ‘Arab Spring’ uprising and President Obama won because of the Internet. And the Internet too is going to impact Malaysian general elections.

VIDEO ! Masihkah Anda Ingat Pengakuan Tentang Altantuya ??


Apakah anda masih ingat pengakuan RPK tentang pembohongan isu Altantuya yang sengaja diada-adakan untuk memburuk-burukkan DS Najib Razak?

Rujuk di bawah :-

Maklumat tersebut yang mendakwa kononnya Perdana Menteri dan isteri mempunyai kaitan dengan pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu sebenarnya tidak pernah wujud dalam simpanan ATM.

Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Azizan Ariffin berkata, Azmi yang merupakan bekas Timbalan Ketua Cawangan Khas Tentera Darat membuat kenyataan palsu tersebut atas kepentingan peribadinya sendiri.

Video : Pendedahan RPK

"Apa yang diceritakan Azmi tiada sebarang kaitan dengan ATM, malah maklumat yang disampaikan kepada Raja Petra itu sebenarnya tidak pernah wujud dalam simpanan kami," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Kelmarin, Raja Petra mendedahkan Azmi bertanggungjawab menyalurkan maklumat kepadanya dalam satu komplot bagi memfitnah Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor berhubung pembunuhan Altantuya.

Ekoran pendedahan itu, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, Azmi bakal berdepan tindakan tegas di bawah Akta Angkatan Tentera jika siasatan mendapati dia bersalah menyalurkan maklumat palsu.

Mengulas lanjut, Azizan memberitahu, siasatan terhadap pegawai tentera itu akan dikendalikan Lembaga Siasatan ATM dan sebarang tindakan yang bakal diambil adalah berasaskan siasatan lembaga tersebut.

Video : Pendedahan RPK

"Azmi sebenarnya bukan lagi Timbalan Ketua Cawangan Khas sejak 14 Januari 2008 apabila dia bertukar ke Markas Tentera Darat dan pada masa ini, pegawai kanan berkenaan dikecualikan daripada sebarang tugas rasmi," jelasnya.
MiM tidak dapat bayangkan dosa besar yang perlu ditanggung oleh pemimpin-pemimpin politik pembangkang, blog-blog dan jentera media pro-pembangkang yang selama ini menabur fitnah tentang isu Altantuya.

Mereka ini patut bertaubat!

Sunday, November 27, 2011

Malaysia Kecundang!! Baca Ulasan Perlawanan & Skandal Peminat Dengan Penjaga Gol!!

Apakah kekalahan pasukan bolasepak Malaysia malam ini ada kena mengena dengan skandal penjaga gol Malaysia??

Sebelum itu, anda baca dulu ulasan perlawanan tadi:-

ULASAN PERLAWANAN

1 – 10 minit : dua kali Malaysia berjaya menembusi barisan pertahanan Bahrain namun gagal menghasilkan peluang. Sedangkan Bahrain berjaya membuat serangan balas dan percubaan mereka ditangkap kemas oleh Apek.

11 – 20 minit : Bahrain banyak menguasai bola namun sesekali Malaysia cuba mengasak namun masih buntu untuk membuat percubaan tepat.

21 – 30 minit : Malaysia memperoleh sepakan sudut yang pertama dalam perlawanan namun tidak mengancam kubu Bahrain. Malaysia berjaya menjaringkan gol melalui Nazmi Faiz sepakan jauh yang berjaya menewaskan penjaga gol Bahrain.

31 – 40 minit : Bahrain cuba mengasak Malaysia untuk mencari gol penyamaan, namun benteng Malaysia bijak membaca gerakan lawan dan beberapa kali melakukan serangan balas pantas. Thamil Arasu dikenakan kad kuning kerana meneruskan permainan walau pengadil meniup wisel offside.
Wan Zack Haikal dikeluarkan – Syahrul Azwari dimasukkan

41 – 45+1 minit : Malaysia dilihat lebih banyak melakukan serangan hasil serangan counter attack namun seperti biasa peluang untuk menjelmakan gol gagal.

SEPARUH MASA KE 2

46 – 50 minit : Separuh masa kedua dimulakan. Pemain bahrain, Husain dilayangkan kad kuning selepas menarik baju Irfan Fazail.

51 – 60 minit : Fadhli Shah menerima kad kunig kerana menerjah keras pemain lawan. Momahamed Azi dilayang kad kerana menarik Fandi. Malaysia dilihat kepenatan dan bola banyak dikuasai Bahrain. Pemain Bahrain, Fahad Tareq menerima nasib apabila menerima kad merah. Gollllllll…..Malaysia meraih gol kedua menerusi Mahali Jasuli. Kedudukan Malaysia 2 Bahrain 0.

61 – 69 minit : Bahrain dilihat tertekan dan banyak melakukan kesalahan. Sepakan penjuru untuk Bahrain. Pemain Bahrain dipersalahkan keranan mengasari Khariul Fahmi dalam kotak penalti. Pemain Bahrain, Isa Ahmad dilayangkan kad kuning kerana mengasari pemain Shahrul Azwari. Lontaran ke dalam untuk Malaysia.

70 – 79 minit : Saat Ahmed menjaringkan gol pertama Bahrain. Kedudukan Malaysia 2 Bahrain 1. Sepakan percuma diperolehi Bahrain di depan kotak penalti. Bahrain meraih gol kedua, dan seminit kemudain gol ketiga.

80 – 90 minit : Kedudukan Malaysia 2 Bahrain 3. Penyokong dilihat berpusu-pusu keluar. Perlawanan tamat. Malaysia terkeluar dari saingan Olimpik atas kealpaan pasukan Malaysia sendiri. Seterusnya

Apa pula skandal di bawah?TERKINI ! Pangakuan Berani Di Kongres Nasional Tahunan Keadilan!!


Penjawat awam di negara ini sekali lagi diperbodoh-bodohkan oleh Parti pembangkang!!

Sebelum ini MiM dedahkan sikap hipokrit Alias, Setiausaha MTUC yang double standard apabila menutup mata kenyataan Tony Pua dan DAP.

Rupa-rupanya ada lagi kenyataan bohong sama seperti Alias dan dipentas yang sama iaitu kongres nasional tahunan keadilan!

Sila baca di bawah :-
JOHOR BAHRU 27 Nov: Langkah KEADILAN meletakan usul mengenai penjawat awam untuk dibahaskan dalam kongres KEADILAN ke 8 membuktikan parti itu serius memperjuangkan hak golongan itu, kata wakil dari Sabah, Saidil Simoi.

Ini kerana katanya, bebanan penjawat awam sentiasa dekat di hati Pakatan Rakyat sebagaimana dibuktikan dalam Buku Jingga, yang mengandungi sebahagian besar manifesto bersama KEADILAN, Pas dan DAP.

“KEADILAN satu-satunya parti yang meletakan usul khas mengenai nasib penjawat awam untuk dibahas dalam kongres. Malah dinyatakan dalam manifesto seperti yang disebut dalam Buku Jingga."

Kenyataan di atas jelas telah membohongi penjawat awam sekali lagi!

Seperti tajuk artikel ini, pengakuan berani tetapi sebenarnya tidak berpijak di bumi yang nyata dan jelas double standard!

Realitinya, mana mungkin penjawat awam 'dekat hati Pakatan Rakyat' jika DAP bercadang mahu kurangkan jumlah penjawat awam yang dikatakan berlebihan, diberi separuh gaji atau pun dipercepatkan persaraan mereka?Dan apabila kita bercakap tentang kakitangan awam, kita tentu mengaitkan dengan isu perkauman dengan majoriti kakitangan awam terdiri daripada orang Melayu!

Kenapakah DAP mahu mengusik periuk nasi orang Melayu? Why?

Kenapa DAP tidak mampu untuk memikirkan kaedah, perlaksanaan yang lain dan hanya tahu cantas sahaja? Itu bukan good governance namanya!

Dan jika DAP berkeras untuk melaksanakan "Projek khas Mengurangkan Kakitangan Awam' apakah mereka tidak mengkaji implikasi seperti peningkatan jumlah pengangguran dan segala kesan domino dek projek itu?

Dan ada di antara kakitangan awam yang masih tidak sedar diri dan membuta tuli menyokong DAP dan parti pembangkang!

'Tahniah' lah kepada kakitangan awam yang selama ini bersekongkol dan menyokong pembangkang.

IRONINYA, tatkala DAP parti pembangkang sudah teringin untuk mengurangkan kakitangan awam, kerajaan Barisan Nasional (BN) tampil memberikan pelbagai insentif seperti bonus dan kenaikan pangkat kepada mereka!

TERBARU ! Kongres PKR : Wakil Cina Hina Maksud Suci 'Hijrah' !


Kepimpinan Islam PKR sekali lagi membiarkan orang bukan Islam memperalat dan menyalahgunakan kefahaman ajaran Islam !

Inilah yang berlaku di dalam perbahasan dasar PKR di kongres nasional tahunan keadilan hari ini.

Wakil dari Selangor, Tan Ah Kau yang tidak faham langsung erti sebenar 'Hijrah' telah memandai-mandai menyamakannya dengan kesempitan politik beliau!

Yang memualkan ialah wakil Cina itu diberi tepukan gemuruh oleh mereka yang hadir termasuk Muslim dan pemimpin-pemimpin Islam PKR!

Tindakan mereka itu sangat melampau. Begitu juga dengan dengan wakil dari Selangor itu yang tidak separutnya mencemar dan sengaja menghina pengertian sebenarnya tentang maksud 'Hijrah'!

Wakil Cina yang kurang ajar itu memperlekehkan maksud suci Hijrah dengan sengaja! Di antara kenyataannya :-
“Atas semangat Hijrah ini, makin cepat Haji Najib umum bubar Parlimen, makin cepat Haji Najib berhijrah ke kampungnya di Pekan.

“Pada masa sama, makin cepat pula KEADILAN berhijrah ke Putrajaya,” kata Tan Ah Kau disambut tepukan gemuruh daripada perwakilan.

Apa mahu jadi dengan kepimpinan Muslim PKR yang semakin membiarkan ajaran Islam itu diperalatkan oleh individu-individu bukan Islam yang tidak tahu langsung tentang agama kita ini?

Kongres Nasional Tahunan keadilan ! PKR Mahu DEMO Untuk Tutup Helah DAP Jahanamkan Periuk Nasi Kaum Melayu!!

MTUC (Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia) Kebangsaan sekali lagi diperalatkan oleh parti pembangkang!

Kali ini, Alias, Setiausaha MTUC pula yang terlibat menjadi talibarut parti pembangkang!

Merujuk kepada laporan kongres nasional tahunan keadilam di bawah :-
KeaDILAN akan mengadakan himpunan bagi membantah Rang Undang-Undang Akta Pekerja di Dewan Negara pada 12 Disember ini, kata perwakilan pekerja dalam usul ucapan Presiden, Alias @ Awang Ibrahim.

Malah, beliau yang mewakili pekerja di Selangor akan turut mengadakan bantahan lebih awal iaitu pada 2 Disember di Shah Alam bagi meneruskan tekanan terhadap kerajaan berhubung pindaan Akta Sekerja 2011.

“Kita isytihar perang terhadap mereka. Tunggulah pilihan raya umum ke-13 nanti,” kata Alias merujuk bantahannya terhadap Rang Undang-undang yang dikemukakan Kementerian Sumber Manusia.

Tindakan Alias selaku Setiausaha MTUC itu amat memalukan dan menyerlahkan sikap beliau yang double standard tehap menghinakan!

Dimanakah Setiausaha MTUC itu apabila Tony Pua mendedahkan cadangan jahat DAP dan parti pembangkang yang mahu mengurangkan jumlah mereka yang kononnya berlebihan, diberi separuh gaji atau pun dipercepatkan persaraan mereka?Dan apabila kita bercakap tentang kakitangan awam, kita tentu mengaitkan dengan isu perkauman dengan majoriti kakitangan awam terdiri daripada orang Melayu!

Kenapa Setiausaha MTUC itu tidak melenting jika benar-benar mewakili pekerja di negara ini? Kenapa beliau sanggup diperkudakan sebegitu hina sekali?

Kenapakah DAP mahu mengusik periuk nasi orang Melayu? Why?

Kenapa DAP tidak mampu untuk memikirkan kaedah, perlaksanaan yang lain dan hanya tahu cantas sahaja? Itu bukan good governance namanya!

Dan jika DAP berkeras untuk melaksanakan "Projek khas Mengurangkan Kakitangan Awam' apakah mereka tidak mengkaji implikasi seperti peningkatan jumlah pengangguran dan segala kesan domino dek projek itu?

Dan ada di antara kakitangan awam yang masih tidak sedar diri dan membuta tuli menyokong DAP dan parti pembangkang!

'Tahniah' lah kepada kakitangan awam yang selama ini bersekongkol dan menyokong pembangkang.

Dan kepada Alias, Setiausaha MTUC (Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia) Kebangsaan, janganlah perbodohkan diri dan persatuan MTUC!

Tindakan anda membodek parti pembangkang itu amat memualkan dan bakal menjadi bahan jenaka pekerja-pekerja lain!

IRONINYA, tatkala DAP parti pembangkang sudah teringin untuk mengurangkan kakitangan awam, kerajaan Barisan Nasional (BN) tampil memberikan pelbagai insentif seperti bonus dan kenaikan pangkat kepada mereka!

SURVEY Menarik Untuk Anda !

Artikel kali ini sangat ringkas.

Terdapat satu survey yang menarik terutamanya kepada orang muda.

Survey tersebut di dalam Facebook DS Najib Razak.

Luangkan sedikit masa cuti anda hari ini untuk menjawab survey yang mudah ini. KLIK SINI

AKHIRNYA ! Azmin Ali Mengaku PAS Dan DAP Sedang Berkonflik !


MiM percaya bahawa rakyat sudar menyedari tentang pergolakan tarik tali parti-parti di dalam Pakatan Rakyat.

Masing-masing sedang berebut kerusi DUN dan Parlimen. Kenyataan Azmin Ali di bawah menambahburukkan lagi kredibiliti parti pembangkang yang bukan sahaja gagal menghalalkan ROS Pakatan Rakyat tetapi percakaran itu akan bakal menjadi lebih teruk lagi!

Di antara laporan terbaru :-

Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali mengakui bahawa parti itu masih berhadapan dengan kemelut perebutan kerusi antara PAS dan DAP di Johor dalam meletakkan calonbertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang.

Menurut beliau hingga kini ketiga-tiga parti itu masih belum mencapai kata putus berhubung 'hak' bertanding di beberapa kerusi yang menjadi tumpuan pakatan pembangkang itu.

Jelas Mohamed Azmin, pertikaian berhubung parti mana yang lebih layak bertanding itu berlaku sama ada di peringkat Parlimen mahupun Dewan Undangan Negeri (DUN) - seterusnya.

Ahli PKR Sindir Pimpinan PKR Jangan Mimpikan Putrajaya !


JOHOR BAHRU: Wakil rakyat dan pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR)ditegur agar belajar menguruskan isu parti terlebih dahulu sebelum mengimpikan untuk mengambil alih pentadbiran kerajaan pusat diPutrajaya.

Perwakilan Kedah, Dr Azman Ismail berkata, sekiranya isu-isu kecil diperingkat bawahan gagal diuruskan dengan baik, beliau meragui kemampuan parti itu untuk menerajui sebuah negara.

"Perkara paling mudah ialah isu telefon dan sms (sistem khidmat pesanan ringkas). Kalau wakil rakyat tak tahu nak uruskan inbox sms yang selalu penuh...macam mana nak uruskan pentadbiran di Putrajaya?

"Kalau inbox asyik penuh, rakyat hantar sms pun tak sampai. Aduan rakyat selalu tak dapat, ini bukan contoh yang baik," katanya ketika membahaskan Ucapan Dasar Presiden pada Kongres Nasional PKR ke-8 di sini, Sabtu.

Menurut Dr Azman yang juga Ketua Cabang PKR Kuala Kedah, tegurannya itu mungkin dianggap terlalu remeh, namun ia memberi implikasi besar kepada kepercayaan rakyat dalam memilih calon parti itu sebagai wakil rakyat pada PRU akan datang.

"Memang isu ini kecil, tapi kalau sikap dan perangai begini ditonjolkan, rakyat akan bosan dengan pemimpin seperti ini," katanya.

Dalam pada itu Dr. Azman turut menasihatkan agar wakil rakyat PKR mengikuti kursus komunikasi bagi meningkatkan kebolehan berkomunikasi terutama untuk mendekati rakyat - mStar.

SALAM MA'AL HIJRAH


Awal Muharram atau Maal Hijrah merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam iaitu memperingati penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi.

Peristiwa bersejarah itu berlaku pada 1 Muharam serta merupakan hari pertama dan tahun baru bagi Takwim Hijrah.

Saturday, November 26, 2011

MELAMPAU ! DAP Cauvinis Berceramah Tentang HARAMJADAH Di Pentas PAS!


Kurang ajarnya si barua DAP bernama David Nga Kor Ming, Ahli Parlimen Taiping yang sedang mengira masa kejatuhan era plitik dia!

Video di bawah (minit ke 0:30) jelas menunjukkan keceluparan mulut barua DAP itu.

Cauvinis DAP yang telah mempermain-mainkan ayat Quran itu menghina kulit 'hitam metalik' dan menyebut perkataan 'haramjadah' ! Sungguh biadap dan kurang ajar DAP ini!


Video : Rujuk minit 0:30 ! Barua DAP bernama David Ng !

Tetapi yang lebih menyedihkan ialah barua DAP itu menggunakan pentas PAS untuk mengutuk seorang muslim yang lain!

Inilah permainan kotor DAP yang sentiasa memperalatkan orang Melayu dan Islam untuk memburuk-burukkan serta bergaduh dengan orang Melayu dan Islam yang lain!

Mereka adalah puppet master yang mahu memastikan Melayu dan Islam sentiasa bergaduh sesama sendiri. Pathetic!

Tetapi MiM tabik silang pada Dr Zambry Abdul Kadir, Menteri Besar Perak kerana bersikap matang dan tenang apabila mendapat tahu ada pencacai barua DAP mencaci beliau.

Dr Zambry Abdul Kadir berkata,
"Saya tidak ambil berat sangat cacian terhadap saya termasuk warna kulit. Bayangkan kalau saya sebagai Menteri Besar memanggil ADUN Pantai Remis dengan warna kulit serta bentuk matanya, sudah tentu akan dicanang satu Malaysia yang saya rasis.

"Tidak baik mempersoalkan warna kulit seseorang kerana ia dijadikan oleh Tuhan. Apakah kita sanggup menghina Aulong dengan gelaran capik? Kita hormat dia," katanya
.Kematangan Menteri Besar Perak ini sudah tentu menempelak keceluparan dan kebodohan ahli-ahli politik DAP.

Anwar Ibrahim & Pembangkang TERKEDU Lagi!


Tuduhan pembangkang kononnya Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011 yang dikemukakan kerajaan bertujuan 'mencekik' hak kebebasan berhimpun adalah tidak benar dan meleset sama sekali.


Sambil menempelak tindakan itu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, rang undang-undang tersebut bertujuan memberi kebebasan berhimpun kepada rakyat selagi mana ia bersifat
aman dan tanpa senjata.

Menurut beliau, kebenaran mengenai hakikat itu jelas kerana polis tidak mempunyai kuasa untuk menghalang perhimpunan yang dilakukan secara aman dan jika mengikut segala lunas peruntukan yang digariskan undang-undang.

Selain itu jelas Perdana Menteri, sesuatu perhimpunan boleh diteruskan di bawah perlindungan undang-undang meskipun pihak penganjur belum mendapat maklum balas pihak berkuasa selepas tempoh masa tertentu.

"Terbukti segala dakwaan pembangkang kononnya rang undang-undang ini mahu mencekik kebebasan berhimpun meleset sama sekali. Undang-undang ini bersifat revolutionary dan lompatan berganda berbanding undang-undang sedia ada.

"Kita sedar betapa murni pun niat kerajaan, pembangkang tetap dan sudah pun memukul canang bagi memburuk-burukkan undang-undang baru yang ingin kita bentang ini," katanya di Dewan Rakyat hari ini.

Jelas Najib, di bawah rang undang-undang baru itu nanti, pihak polis yang selama ini bertindak sebagai penentu izin akan berubah peranan menjadi pengawal selia serta pemudah cara dengan ruang lingkup tanggungjawab lebih luas.

Serentak dengan itu katanya, keperluan untuk lesen bagi sesuatu perhimpunan serta hukuman penjara akan dihapuskan dan yang kekal hanya hukuman denda bagi mereka yang masih berdegil melanggar undang-undang.

Sementara itu, ketika membuat bacaan kali kedua rang undang-undang tersebut Perdana Menteri berkata, walaupun ia digubal selaras dengan Perkara 10(1)(b) dan 2(b) Perlembagaan Persekutuan, tetapi hak orang lain juga diambil kira.

Katanya, jika kebebasan berhimpun itu didapati menganggu ketenteraman awam dan mencerobohi hak serta kebebasan orang lain, polis mempunyai kuasa untuk bertindak mengikut bidang kuasa mereka - UM.Bacaan seterusnya : VIDEO ! DAP Meroyan Pertikai Isu Masjid & Surau !

Friday, November 25, 2011

AJAIB ! Nik Aziz PAS Buat Magic Di Kelantan !


Nampaknya, HarakahDaily masih mahu mempertahankan yang begitu jelas berlaku di Kelantan!

Kesihan rakyat Kelantan kerana terpaksa menanggung ketidakefisienan Nik Aziz menyediakan 'kopi hitam' dan E.Coli untuk mereka!

Lihat video di bawah :-Video : Nik Aziz buat magic 'kopi hitam' di Kelantan.

FOTO EKSKLUSIF ! Najib Razak & Dr Mahathir Mohamad Main Bola Sepak !!

MiM ingin berkongsi dengan anda satu foto yang disiarkan di dalam Utusan hari ini. Foto ini di ambil pada tahun 1988.

Ketika itu, DS Dr Mahathir Mohamad adalah Perdana Menteri kita.


Perdana Menteri, DS Dr Mahathir Mohamad bersalaman dengan Menteri Belia dan Sukan, DS Najib Tun Razak sebelum perlawanan bolasepak pasukan anggota Kabinet dan Kelab Backbenchers di Kuala Lumpur pada 29 Septembar 1988.

PENDEDAHAN TERBARU Yang Pasti Buat Anwar Ibrahim Semakin Rimas & Tertekan!


Pendedahan di bawah sudah tentu akan menyebabkan Anwar Ibrahim semakin tertekan dan rimas. MiM juga percaya, bukan PKR Sarawak sahaja yang berasa amat malu dan terhina dengan buruknya moral Anwar Ibrahim.

Malah, perasaan tersebut juga dikongsi oleh rakan-rakan lain di Semenanjung.

Sila baca di bawah :-


PKR Sarawak akan lumpuh!

Itulah gambaran yang boleh digambarkan mengenai situasi yang menimba PKR Sarawak sekarang apabila beberapa pemimpin kanan PKR Sarawak mengambil keputusan keluar parti.


Jimmy Donald, Ketua PKR Sri Aman bersama Ketua PKR Kapit, Munan Laja, Ketua PKR Serian, Jonas Riong dan beberapa pemimpin lain seperti Matthew American dan Dr John Brian, blogger Dayak Baru secara rasmi telah mengumumkan keluar parti.


Surat perletakkan jawatan mereka telah disampaikan kepada Pengerusi PKR Sarawak, Baru Bian.
Menurut Jimmy, selepas ini akan ramai lagi ahli-ahli dan pemimpin PKR di peringkat bahagian akan mengumumkan keluar parti termasuk kesemua ahli-ahli PKR Sri Aman.

Hanya menunggu sedikit masa lagi dan ini akan menyebabkan PKR Sri Aman akan tutup kedai.

Ditanya mengapa mereka mengambil keputusan drastik ini, Jimmy menjelaskan mereka berasakan hala tuju PKR Sarawak sudah jauh menyimpang daripada tujuan asal.

Ditambah pula dengan kes video seks Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim bersama pelacur Cina yang membuatkan mereka berasa malu dan terhina.


Secara kebetulan ramai yang tahu mereka ini ahli-ahli PKR, jadi ramai rakyat Sarawak yang bertanyakan mengenai kes video seks Anwar Ibrahim.


Pastinya, mereka tidak dapat memberikan jawapan yang memuaskan rakyat Sarawak memandangkan mereka sendiri tidak mengetahuinya. Yang pasti, mereka mengikuti perkembangan ini dan berasakan Anwar Ibrahim melakukan perbuatan itu.


Selain malu dengan perilaku pemimpin PKR khususnya Anwar Ibrahim, mereka juga sudah tidak percaya kepada kepimpinan PKR Sarawak dan PKR Pusat - SETERUSNYA

Kaitan Di Antara Australia Dengan Pemimpin Tertinggi PKR !!


MiM tertarik dengan artikel di bawah. Apakah ianya benar?

Sila Baca :-


Rumah yang dikatakan milik Saifudin bernilai RM73.3 juta di Australia.

INILAH gambar sebuah rumah agam yang bernilai RM 73.3 juta yang dikatakan milik Setiausaha Agung PKR dan juga MP Machang Saifuddin Nasution yang terletak di Australia.

Dan kalau benar ianya cukup mengejutkan untuk seorang MP biasa seperti Saifuddin Nasution ini kerana cala-calang orang yang boleh memiliki rumah yang semewah begini - SETERUSNYA


p/s : MiM mudah. Saifuddin mesti jawap persoalan ini.

VIDEO Tengah Malam ! Midnight VIDEO !Video : NFC

Thursday, November 24, 2011

Semakin Ramai Pertikaikan Kesongsangan Orientasi Seks Anwar ibrahim!!


Semakin ramai yang tampil kehadapan menentang Seksualiti Merdeka (SM)!

Jika kita rujuk kronologi, SM telah mendapat 'restu' Anwar Ibrahim. Rujuk di bawah :-
Rujuk juga artikel ini : BACA SINI

BONGKAR ! Terlondehkan Susu Tony Pua DAP !!


MiM tertarik dengan satu laporan berita yang melondehkan pembohongan Tony Pua tentang kandungan vitamin A di dalam susu di Kedai Rakyat 1 Malaysia.

Memang hakikatnya, parti pembangkang hanya tahu buat fitnah dan putarbelit sahaja!


Baca sini :-


Dakwaan Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua kononnya susu rumusan tumbesaran bayi yang dijual di Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) telah melanggar Akta Peraturan-peraturan Makanan 1985 kerana mengandungi lapan kali lebih banyak vitamin A daripada had yang dibenarkan adalah tidak benar dan hanya bertujuan memutarbelitkan fakta semata-mata.

Hasil pemeriksaan Kementerian Kesihatan terhadap susu tersebut mendapati, kandungan produk itu tidak berbahaya kepada kesihatan dan kandungan vitamin A dalam produk susu itu adalah sebanyak 3240 I.U bagi setiap 100 gram. Ia tidak melebihi daripada had sebenar iaitu sebanyak 5,000 I.U bagi kuantiti yang sama.

Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, pihak kilang yang mengeluarkan produk itu juga didapati melaksanakan sistem jaminan keselamatan makanan dan mempunyai sijil ISO 9001:2008

“Mengikut peraturan kandungan susu rumusan bayi, had maksimum vitamin A yang dibenarkan ialah sebanyak 500 I.U,” katanya pada sidang akhbar di bangunan Parlimen, hari ini.

Baru-baru ini, Tony mendakwa, kandungan vitamin A dalam susu itu adalah 6012 I.U bagi setiap 100kcal atau 802 peratus di atas had maksimum yang dibenarkan.

Jelas Tiong Lai, tindakan Setiausaha Publisiti DAP itu mengelirukan rakyat dengan mengemukakan peraturan kandungan susu rumusan ‘tumbesaran’ (growing formula) itu dengan peraturan susu rumusan bayi (infant formula).

Sementara itu, tambahnya, pemeriksaan terhadap produk KR1M lain seperti krimer pekat manis, krimer sejat, teh, bihun dan bes minuman buah-buahan blackcurrent didapati tidak berbahaya dan mematuhi Peraturan-Peraturan Makanan 1985.

Beliau bagaimanapun berkata, pemeriksaan terhadap produk sos tiram mendapati kandungan protein dalam produk tersebut tidak mematuhi piawaian yang ditetapkan.

Menurut beliau, keputusan analisis dua produk sos tiram itu menunjukkan produk itu masing-masing mengandungi sebanyak 0.8 dan 1.0 peratus protein berbanding standard iaitu tidak kurang daripada 2.5 peratus protein.

Justeru, beliau telah memaklumkan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan supaya mengambil tindakan kepada pengeluar produk itu dan mengarahkan ia ditarik daripada pasaran serta-merta.

“Kementerian Kesihatan tidak sekali-kali akan bertolak ansur terhadap pihak yang mengeluarkan produk makanan yang boleh membahayakan kesihatan rakyat,” kata beliau - UM.

Wednesday, November 23, 2011

Pendedahan Terbaru ! Azmin Ali Simpan Wang 10 Juta Di Singapura??


MiM telah menulis artikel tentang buku "memoir Perjuangan politik' tulisan Dr Syed Hussin yang penuh dengan putarbelit, pembohongan dan bodek melampau kepada Anwar Ibrahim.

Baca sini :
CEPUMAS : Siapakah Pembodek Terbaru Yang 'Bimbangkan Keselamatan' Anwar Ibrahim?


Sebelum ini Zulkifli Noordin telah mendedahkan pembohongan di dalam buku Dr Syed Hussin.

Sekarang giliran Ezam Noor pula mendedahkan satu lagi putar belit di dalam buku pembodek terbaru Anwar Ibrahim itu. Dan yang paling menarik sekali ialah pendedahan terbaru tentang Azmin Ali!

Di antara kenyataan Ezam Noor yang disiarkan di dalam AIDC News :


“Saya memang hormat Dr Syed sebagai seorang tua dan pejuang kerana (sebab) itu saya banyak juga menghabiskan masa bersamanya minum teh di kedai India di Petaling Jaya itu dan melayan kekecewaannya disisih oleh Anwar dan Azmin walaupun (ketika itu), beliau adalah Timbalan Presiden PKR.

Sebagai seorang pejuang faham kiri, beliau sering menyatakan kekecewaan dengan cara hidup Anwar dan Azmin yang mewah dengan cara hidup saya yang berbeza kerana ketika itu saya katakan kepadanya bahawa saya memang susah selama berjuang bergantung gaji tetap isteri dan usahaniaga di Indonesia yang pada masa itu kebetulan sedang merosot dan ditutup.

Justeru cerita saya susah padanya dalam konteks itu bukan dalam konteks keluar parti” katanya.

Menurut Ezam lagi, dalam perbualan itu, Syed Husin turut mendedahkan maklumat penting tentang Azmin Ali yang tidak dimasukkan dalam bukunya itu.

“Elok juga saya ingatkan Dr Syed.. beliau sebut pada saya, beliau dapat tahu bahawa Azmin ada simpanan 10 juta di Singapura dan minta saya pastikan.Saya tidak dapat pastikan (kebenarannya) tapi saya kata saya tidak terkejut”, katanya.

Katanya lagi mereka bersepakat ketika itu tidak terkejut dengan info pemilikan aset Azmin di Singapura itu kerana gaya hidup mewahnya.

“Kami berdua bersetuju pada masa itu bahawa kami tidak terkejut dengan info itu kerana gaya mewah Azmin, malah itulah juga asas Dr Syed gunakan untuk pujuk saya jangan keluar parti dan jangan biarkan Azmin kuasai parti.

Malah beliau pernah sebut kepada saya, beliau tidak rela seorang seperti Azmin menggantikannya dan meminta saya lawannya.

Sebab itulah kenyataan saya kepada Syed Husin pada 13 Mei.. saya tegaskan bahawa ianya bukan kerana Azmin tetapi kerana Anwar. Itulah konteks sebenar perbualan saya dengan Syed Husin”, katanya - SETERUSNYA

Gambar Candid Yang Pasti Buat Anda Terkedu !

Foto di bawah buat MiM terdiam sebentar dan benar-benar menghargai keamanan serta kestabilan negara ini!

Foto yang menyentuh perasaan kita.


Seorang kanak-kanak perempuan berusia 4 tahun yang kematian ibunya mati dalam peperangan.

Kanak-kanak ini terlalu rindu akan ibunya maka dilakarkan gambar ibunya pada lantai kayu dengan gambar ibunya itu melentangkan tangan untuk ditiduri oleh anaknya sebagai alas bantal.


p/s : kepada kita yang masih mempunyai ibubapa, MiM sarankan agar kita selalu bertanya khabar. Dan jika ibubapa yang sudah meninggal dunia, kita rajin sedekahkan surah Al-fatihah dan doakan semoga mereka ditempatkan digolongan orang soleh.

CEPUMAS : Siapakah Pembodek Terbaru Yang 'Bimbangkan Keselamatan' Anwar Ibrahim?


Sukanya Anwar Ibrahim apabila ada penulis Syed Husin Ali sanggup berbohong untuk diri beliau.

Inilah kenyataannya apabila buku tulisan Syed Husin Ali bertajuk “Memoir Perjuangan Politik" didapati banyak membodek dan berbohong demi Anwar Ibrahim.

Sebelum ini, YB Zulkifli Noordin mendedahkan bahawa Syed Husin Ali telah berbohong apabila mendakwa mendengar cerita yang kononnya Zulkifli Noordin meminta bayaran berjumlah RM60,000-00 untuk mengosongkan kerusi Parlimen Kulim Bandar Baharu.

Tetapi hakikatnya, Anwar Ibrshim yang menawarkan Zulkifli Noordin supaya mengosongkan kerusi Parlimen Kulim Bandar Baharu!

Dan sebagai balasannya, Anwar berjanji akan menawarkan jawatan tinggi kepada Zulkifli di dalam GLC Kerajaan Selangor dengan imbuhan bulanan antara RM50,000—00 sehingga RM60,000-00 sebulan!

Pendedahan Zulkifli Noordin itu sudah tentu meranapkan kredibiliti buku 'Memoir Perjuangan Politik'. Malah, Zulkifli Noordin sendiri melabelkannya sebagai 'anjing-anjing pencen'!

Selain daripada di atas, terdapat beberapa lagi kes bodek berlebihan yang MiM lihat. Rujuk di bawah :-
"Harga politik kadang-kadang terlalu tinggi. Ada kalanya ia harus dibayar dengan nyawa. Oleh kerana itulah aku selalu menaruh bimbang akan keselamatan Anwar Ibrahim. Kedudukan dan pengaruh beliau jauh lebih besar. Beliau dianggap oleh sesetengah pihak sebagai mencabar dan mengancam kuasa mereka. Aku melihat segala fitnah ke atas dirinya yang bertalu-talu sebagai percubaan untuk menamatkan hayat politiknya."

Rakyat acapkali membaca modal 'bimbang keselamatan Anwar Ibrahim' itu. Daripada melarikan diri ke Turki, suntikan HIV hinggalah ke pembohongan tentang sabotaj kereta, segalanya itu hanya sekadar permainan politik Anwar Ibrahim belaka.

Apanya yang 'harga politik kadang-kadang terlalu tinggi' sedangkan Anwar Ibrahim sebenarnya hanya berdepan dengan orang biasa bernama Saiful Bukhari, yang pernah menjadi pembantu khas beliau?

Dan Anwar Ibrahim memang patut menamatkan hayat politik beliau kerana beliau adalah seorang pemimpin yang tidak bermoral, korup, pengamal kronisme tegar dan mengkhianati negara kerana memburuk-burukkan Malaysia di luar negeri.

Malah, terdapat suara-suara yang menyatakan bahawa pemimpin tertinggi PAS dan DAP yang tahu tentang moral buruk Anwar Ibrahim tetapi menutup mata kerana rakuskan kuasa politik!

Begitu juga dengan rangkaian kawan-kawan luar negeri yang amat mencurigakan. Mereka terdiri daripada orang kuat Yahudi, penyokong Homoseksual serta kahwin sejenis dan sebagainya.

Kepelikan kawan-kawan Anwar Ibrahim itu amat jelas sekali tetapi tidak mengejutkan kerana peribahasa Inggeris mengatakan 'birds of a feather flocks together'.

Makanya perkumpulan sesama mereka yang menyokong homoseksual dan kahwin sejenis dengan Anwar Ibrahim merupakan satu keserasian yang jelas!

PANAS ! Pendedahan Operasi Disko-Dut Di 'Serambi Mekah' Kelantan!!


Menurut blog Kickdefella - Agent Johnson baru-baru ini selesai dengan misinya menjelajah disko-dut yang terletak di Kelantan sebuah negeri yang dikenali dengan nama 'Serambi Mekah'.

Dari blog Kickdefella :

Siapa kata di Kota Bharu Bandar Raya Islam tiada disko? Siapa kata Kerajaan PAS Kelantan berjaya menyelamatkan adik-adik kita dari terbiak di dalam budaya kuning? Agen Johnson tak kata.

Baru-baru ini Agen Johnson baru selesai operasi Disko-Dut di Kota Bharu Bandar Raya Islam. Agen Johnson meredah 3 pusat hiburan, dua darinya menghidangkan minuman keras dan satu darinya beroperasi sehingga subuh.

Semuanya di Kota Bharu Bandar Raya Islam.

Semuanya dirakamkan dengan bukti, tarikh dan waktunya sekali.

Bagaimanapun bagi tujuan keselamatan, tarikh ini hanya akan diberikan kepada pihak berkuasa di atas permintaan rasmi.

Kita tahu Kerajaan PAS Kelantan mengeluarkan lesen menjual arak atas alasan arak tidak diharamkan oleh agama lain sebagaimana judi? Tetapi bagaimana dengan lesen atau permit operasi pusat hiburan sehingga lewat malam?

Adakah dikeluarkan oleh MPKB Bandar Raya Islam dan lain-lain PBT. Adakah agama lain membenarkan berpoya-poya sehingga lewat malam? Atau alasannya sebab di Mekah pun ada juga tempat berpoya-poya sampai lewat malam?

Nantikan siaran penuh video tersebut yang menunjukkan apa sebenarnya yang terjadi di Bandar Raya Islam sewaktu pemimpin-pemimpin PAS sedang sibuk berceramah mahu mengambil alih negeri-negeri dibawah pentadbiran Barisan Nasional atas dasar mahu membersihkan segala maksiat dan budaya tidak sihat.

Sabar menanti..

Anda mungkin juga meminati:

Tuesday, November 22, 2011

Kemenangan Pasukan Bolasepak Malaysia : Beza Antara Najib Razak Dengan Anwar Ibrahim!

Jika kita rujuk video dan sidang akhbar Anwar Ibrahim, beliau amat petah untuk berbicara. Begitu juga hasil tulisan di dalam blog dan juga forum yang panjang berjela sama seperti kenyataan beliau di dalam mahkamah yang setebal 52 mukasurat.

Pokoknya, Anwar Ibrahim tidak ada masaalah untuk menulis dengan panjang dan sebagainya.

Tetapi lain pula jadinya apabila anda baca twitter Anwar Ibrahim semalam. Kita masih lagi meraikan kemenangan pasukan bolasepak Malaysia di Sukan SEA, Indonesia.

Di bawah adalah twitters DS Najib Razak dan Anwar ibrahim tentang kemenangan pasukan bolasepak negara.

Twitters Najib Razak :

" Syabas dan Tahniah Pasukan Malaysia ! Saya dan rakyat sungguh gembira. Mereka telah bermain penuh semangat' "


Twitter Anwar Ibrahim pula,


" sempat ikuti bhg akhir perlawanan di Felda Palong. Tahniah!"


Anwar Ibrahim,' tahniah' saja ke? Macam ni nak jadi Perdana Menteri?

Monday, November 21, 2011

VIDEO ! Saat-saat Kemenangan Malaysia vs Indonesia Final Sukan SEA 2011 !


MiM sempat rakam aksi-aksi penalti di antara pasukan bolasepak Malaysia dan Indonesia semasa Final bolasepak Sukan SEA tahun 2011.

Lihat video di bawah (tak berapa clear tapi amat bermakna :D ):-Tq Astro ArenaSYABAS Kepada Pasukan Bolasepak Malaysia !!

LIVE Streaming ! Malaysia vs Indonesia Akhir Sukan SEA 2011.


Tonton Live Streaming On-Line Perlawanan Bola Sepak Final Diantara Malaysia Vs Indonesia, Sukan Sea 2011 link-link di bawah :-


Keputusan Terkini:
Malaysia 1 - 1 Indonesia (47:11)

Antara barisan pemain Malaysia yang beraksi pada Perlawanan Final Sukan Sea 2011 :

Che Mat Khairul Fahmi (GK), Jasuli Mahali, Omar Mohd Asrarauddin, Fazail Mohd Irfan, Mohd Shas Mohamad Fadhli, Ahmad Mohomad Muslim, Othman Mohamd Fandi, Bakhtiar Baddrol, Mansor Muhd Nazmi Faiz, Wan Zakaria Wan Zaharul, Ramlan Izzaq Faris.

Sunday, November 20, 2011

VIDEO ! Media Sosial 1Malaysia : Dr MiM In The House!


Sebentar tadi MiM telah diberi tanggungjawab untuk membaca Resolusi Media Sosial 1Malaysia yang di adakan di PWTC.

Program tersebut dihadiri oleh DS Najib Tun Razak.

Di bawah adalah resolusi tersebut :


Video : MiM membaca resolusi Media Sosial 1Malaysia

PANAS ! Anwar Ibrahim Simpan 'Anjing-anjing Pencen' Pulak!


MIM merujuk kepada kenyataan YB Zulkifli Noordin terhadap pembohongan buku tulisan Syed Husin Ali bertajuk “Memoir Perjuangan Politik” yang dilancarkan oleh Anwar Ibrahim.

Syed Husin Ali mendakwa mendengar cerita yang kononnya Zulkifli Noordin meminta bayaran berjumlah RM60,000-00 untuk mengosongkan kerusi Parlimen Kulim Bandar Baharu untuk memberi laluan kepada Anwar Ibrahim bertanding.

Di antara artikel YB Zulkifli Nordin :-

Begitu terdesaknya Anwar Ibrahim sehingga terpaksa menggunakan khidmat “anjing-anjing pencen” untuk menyerang para pejuang kebenaran dan anti-kebatilan termasuk teman, YB Senator Ezam Mohd. Nor dan lain-lain.

Teman menafikan sekeras-kerasnya tuduhan Syed Husin tesebut.

Sebaliknya teman ingin menegaskan bahawa Syed Husin sepatutnya lebih tahu apa yang dikisahkan beliau itu satu pembohongan kerana sebenarnya.

Syed Husin sendiri yang berjumpa dengan teman mewakili Anwar Ibrahim untuk menawarkan teman supaya mengosongkan kerusi Parlimen Kulim Bandar Baharu dengan menyatakan bahawa jika teman bersetuju mengosongkannya, Anwar berjanji akan menawarkan jawatan tinggi kepada teman didalam mana-mana GLC Kerajaan Selangor dengan imbuhan bulanan antara RM50,000—00 sehingga RM60,000-00 sebulan! seterusnya

Nik Aziz Sengaja Mahu Rakyat Kelantan Jatuh Sakit!

Data rasmi Panduan Industri Air Malaysia 2011 mengenai bekalan air bersih di seluruh negara mendapati Kelantan menduduki tempat paling bawah, sehingga dilabelkan sebagai negeri yang memiliki air kurang selamat dan berisiko.

Fakta ini sudah pasti mengejutkan kira-kira 1.54 juta penduduk Kelantan. Selama ini sebahagiannya terpaksa bergantung kepada air perigi dan sungai disebabkan kegagalan pembekalan air terawat oleh Air Kelantan Sdn. Bhd. (AKSB).

Kementerian Kesihatan menerusi uji kaji berasingan bagi tempoh 2008-2010, juga mendapati air di negeri itu mengandungi arsenik, merkuri, mangan dan plumbum, iaitu logam-logam yang kesemuanya boleh memudaratkan kesihatan termasuk mengakibatkan kanser.

Bertitik tolak daripada data saintifik itu, Mingguan Malaysia baru-baru ini menjalankan penyiasatan hampir dua bulan di negeri tersebut bagi mencari jawapan kepada persoalan yang tercetus daripada isu berkenaan.

Di samping menemu ramah penduduk, menyelami dan menyaksikan sendiri kesengsaraan mereka mendapatkan bekalan air bersih, wartawan akhbar ini turut memperoleh laporan penyelidikan saintifik Kementerian Kesihatan.

Tidak cukup dengan itu, Mingguan Malaysia mengambil masing-masing 10 sampel daripada punca air paip, air perigi dan air telaga tiub dari setiap jajahan di Kelantan.

Sampel air itu kemudian dihantar untuk diuji kaji di sebuah makmal bertauliah yang memiliki pengiktirafan MS ISO/IEC 17025 di Selangor, bagi mengetahui sejauh mana kualiti air di negeri tersebut.

Ujian makmal itu, memfokus kepada kandungan beberapa logam berat antaranya merkuri; arsenik; kadmium; kromium; perak; zink; sodium; sianida; kuprum; dan magnesium.

Rumusan laporan sembilan muka surat makmal tersebut mengesahkan bahawa kualiti air yang digunakan penduduk dalam kehidupan seharian di Kelantan sangat rendah malah berisiko tinggi kepada kesihatan.

Ancaman paling besar kepada kesihatan penduduk Kelantan adalah penemuan logam arsenik, mangan serta besi yang kandungannya melebihi kadar dibenarkan oleh Standard Kualiti Air Minuman 2009, Kementerian Kesihatan.

Paling memeranjatkan, air terawat yang dibekalkan oleh AKSB ke rumah-rumah juga tercemar. Sampel dari Bachok didapati mengandungi logam arsenik dan besi, masing-masing 0.025mg/l dan 2.15 mg/l. Kadar selamat dan dibenarkan untuk arsenik ialah 0.01mg/l manakala besi, 0.3mg/l.

Selain terdedah kepada penyakit kanser, kehadiran arsenik dalam kuantiti berlebihan itu secara berpanjangan pula meningkatkan risiko kanser pada kulit, paru-paru, pundi kencing serta hati.

Tidak cukup dengan risiko berkenaan, pendedahan kepada kandungan besi secara berlebihan boleh mendatangkan penyakit hati serta serangan jantung kepada penduduk negeri Kelantan. BACA SETERUSNYA.

ARTIKEL TOP MINGGU INI.