Tuesday, January 29, 2019

Isu Memalukan Seluruh Sistem Kehakiman Malaysia - Peguam Negara Letak Jawatan?

Rakyat perlu fahami berita ini kerana isunya telah memalukan Jabatan Peguam Negara dan seluruh sistem perundangan Malaysia!


Ianya digelar 'Black Monday for the rule of law' yang mendakwa Peguam Negara telah memberi maklumat yang salah sehinggakan tribunal tampak bangang kerana fungsinya untuk pecat ahli2 SPR jika ada kesalahan TAPI mereka telah pun meletakkan jawatan!

Dan jika benar ada kesalahan, PRU14 boleh dianggap tidak sah dan PRU perlu diadakan semula?

Apakah Peguam Negara patut meletak jawatan secara sukarela kerana isu yg amat memalukan ini? Jika isu yg skala besar seperti ini, beliau patut lakukannya tanpa berdolak-dalih.

Tapi to be fair, kita perlu juga mendapatkan penjelasan daripada Peguam Negara tentang isu 'salah maklumat' ini. Lebih-lebih lagi ianya grossly obvious.

Atau mungkin ada skrip lain yg dirancang oleh Mahathir?

Anda baca:
Penubuhan tribunal untuk menyiasat salah laku Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) ketika kesemua ahlinya sudah meletakkan jawata disifatkan sebagai tragedi yang memalukan Jabatan Peguam Negara dan sistem perundangan Malaysia keseluruhannya.

Malah, peguam, Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz, yang mewakili empat daripada enam bekas ahli SPR menggelar prosiding tribunal pada hari ini sebagai 'black Monday for the rule of law'.

Meletakkan beban itu ke atas bahu Peguam Negara, Tommy Thomas, peguam itu mendakwa, Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad telah diberikan maklumat yang salah dan kesannya, keputusan kerajaan menubuhkan tribunal adalah memalukan semua pihak.
Tegasmya, bidang kuasa tribunal cuma dua, menyiasat salah laku dan jika disabitkan salah, mereka boleh menyingkirkan ahli-ahli SPR berkenaan.
Namun, kuasa terbabit sudah hilang kuasa kerana enam ahli SPR yang dipertikaikan telah meletakkan jawatan berkuatkuasa 1 Januari lalu, 27 hari sebelum tribunal bermula.
"Berdasarkan kepada dokumen, aduan adalah daripada Bersih yang menulis surat kepada Perdana Menteri. Perdana Menteri ajukan kepada Peguam Negara. Bertindak atas surat itu, Peguam Negara menasihatkan Perdana Menteri untuk mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong untuk menubuhkan tribunal ini.
"Jadi tribunal ini ditubuhkan semata-mata berdasarkan kepada aduan dari Bersih dengan 13 pertuduhan. 10 daripadanya adalah dakwaan dibuat Bersih, yang kemudian diterjemah ke dalam bahasa Inggeris sebagai pertuduhan ke atas anak guam kami," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas tribunal lima anggota hakim-hakim Mahkamah Persekutuan yang dipengerusikan Tan Sri Amar Steve Shim Lip Kiong selesai membuat prosiding terhadap kes tersebut di sini semalam.
Empat lagi hakim adalah Tan Sri Zaleha Zahari, Tan Sri Suriyadi Halim Omar, Tan Sri Jeffrey Tan Kok Wha dan Datuk Dr. Prasad Sandosham Abraham.

Dalam pada itu, Mohd. Khairul Azam menjelaskan, jika Peguam Negara berpandangan, Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) lalu wujud salah laku, maka, keseluruhan proses pilihan raya termasuk keputusan yang berpihak kepada Pakatan Harapan (PH) adalah tidak sah.

"Disebabkan Peguam Negara mempersoalkan ke absahan PRU-14, (dakwa) ada salah laku, (keputusan) boleh jadi tak sah dan terbatal, kita perlu kepada pilihan raya umum baharu dan kita akan ada Perdana Menteri baharu, Peguam Negara baharu dan segala baharu.
"Anda (Peguam Negara) yang membuka pintu, saya suka untuk masuk (mengambil tindakan undang-undang susulan)," katanya.

29 comments:

 1. LETAK JAWATAN LA! DAH BAGI MALU SISTEM!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sebenaqnya TRIBUNAL HARAM ni adalah SABOTAJ, GERTAKAN, PENGHINAAN dan PENIPUAN pd. KUASA EKSEKUTIF DYMM YDPA baru kita, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al Musta'in Billah terCINTA kita, oleh si PENJAJAH/PENGGANAS PARIA PARASIT PN/DAPengganas HOMO JIJIK Zionis tu!!

   Sewaktu DYMM YDPA Al-Sultan Abdullah kita baru diTABALkan dan belum sempat MEMULAkan TUGAS - si PENJAJAH/PENGGANAS PARIA PARASIT PN/DAPengganas HOMO JIJIK Zionis, punya dgn. CEPAT - dan amat LICIK, nak MENGHINA/MENGGERTAK/MENSABOTAJ/MENIPU akan KUASA EKSEKUTIF DYMM YDPA, sbg. KETUA UTAMA NEGARA, Per. 32; dan KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen.

   Ini adalah melalui MO DAJAL Pengganas PN PARIA tu - dgn. MELANTIK sendiri serta MENIPU psl. kuasa dan hak satu TRIBUNAL yg. tiba2 diTUBUHkan ni, serta PENASIHAT2 Tribunal ni, yg. MAJORITI anggota2 Tribunal dan Penasihat2 Tribunal ini adalah PENDATANG2 CI-NA/PARIA, yg. dilantik si PENGGANAS PN BANGKAI ANJING ni, untuk kononnya, menyiasat kes dakwaan salah laku enam bekas anggota Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pd. PRU14!! Ini dgn. PN BANGKAI ANJING ni MENIPU psl. UNDG2 PERLEMBAGAAN Perkara-perkara 114 dan 125 - utk. mengHALANG nanti KUASA dan HAK DYMM YDPA utk. MEMECAT KETUA HAKIM NEGARA, PEGUAM NEGARA dan PENGERUSI SPR, di masa akan datang!!

   Ya, inilah MATLAMAT DAJAL si PN/DAPanjing KURAP ni SEBENAQnya - dgn. MELETAKkkan KUASA dan HAK MUTLAK bawah TRIBUNAL PENIPU BANGKAI ANJING ni, yg. diDOMINASI Bukan Bumiputera dan diLANTIK PENJAJAH2 PARIA PN/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK Zionis ni, utk. MEMASTIkan yg. DYMM YDPA baru kita TAK akan dpt. MEMECAT KETUA HAKIM NEGARA, PEGUAM NEGARA dan PENGERUSI SPR nanti!!!!!! Dan MELUMPUHkan terus KUASA EKSEKUTIF DYMM YDPA sbg. KETUA UTAMA NEGARA dan KETUA PARLIMEN!!!

   Tok Terkedu.

   Delete
  2. POLIS bah. TERORISMA juga mesti MENYIASAT ttg. penglibatan 'NGO' PENGGANAS CIA (NED)/SOROS-MOSSAD, Bersih ni, yg.berPUSAT di SWITZERLAND, sewenangnya boleh masuk campur hal PENTADBIRAN KERAJAAN di NEGARA ISLAM BERDAULAT dan MERDEKA kita ni, serta MENIPU psl. UNDG2 PERLEMBAGAAN kita, DYMM YDPA dan TIMBALAN YDPA - dlm. penubuhan TRIBUNAL HARAM ni oleh PEGUAM NEGARA amat BANGSAT ni!! Lihat KEBERANIAN dan PENJELASAN terPERINCI peguam ORANG ASAL Islam/Melayu kita, Mohd. Khairul Azam (sebuah MAJLIS PEGUAM dari ORANG ASAL Islam/Melayu kita, yg. TULEN mcm. ni, perlu diLANTIK sbg. PENASIHAT DYMM YDPA, apalagi berKAITAN HAK/IDENTITI/SEJARAH/WARISAN ISLAM/umatnya, dan juga berkaitan HAK/IDENTITI/SEJARAH/WARISAN seluruh bangsa BUMIPUTERA kita)!

   Bahkan Bersih ni telah menSABOTAJ akan PRU14!!!!!! Ini juga PENDERHAKAAN pd. DYMM YDPA, sbg. KETUA UTAMA NEGARA - mengikut UNDANG2 PERLEMBAGAAN 32, dan dan DYMM sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen!!

   Begitu juga, 'NGO' Veteran, Patriot PENGKHIANAT tu, yg. BERKERJASAMA dgn. NGO CIA/SOROS-MOSSAD, Bersih ni, utk. mengHASUT akan ATM/POLIS dan disyaki pekerja2 SPR kita pd. PRU14 - ini juga adalah PENDERHAKAAN kpd. DYMM YDPA, sbg. PEMERINTAH terTINGGI ATM, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN per. 41 (yg. telah diLESAPkan dr. laman web JPA)!!!

   Maka, patutnya 'NGO' Teroris Bersih BANGKAI ANJING ni diHARAMkan oleh PDRM dan diSIASAT sampai ke LUBANG CACING oi!!!! Begitu juga, ‘NGO‘, Patriot dan PENGERUSI SPR tu (yg baru ni), juga patut diSIASAT habis2an!!! PDRM bah. TERORISMA - hang TIDOQkah?!!!

   Lihat di -

   1. http://landdestroyer.blogspot.com/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html

   US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

   Tony Cartalucci

   Land Destroyer
   August 24, 2015;

   2. https://williamblum.org/chapters/rogue-state/trojan-horse-the-national-endowment-for-democracy

   Trojan Horse: The National Endowment for Democracy: This is a chapter from Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower

   by William Blum ;

   3. https://www.globalresearch.ca/the-national-endowment-for-democracy-ned-is-now-officially-undesirable-in-russia/5468215

   The National Endowment for Democracy (NED) is Now Officially “Undesirable” in Russia,

   By F. William Engdahl

   Global Research
   August 10, 2015;

   4. https://journal-neo.org/2018/09/02/washington-post-covers-up-us-meddling-in-malaysia/

   Washington Post Covers Up US Meddling in Malaysia

   Tony Cartalucci

   New Eastern Outlook
   02.09.18;

   5. https://journal-neo.org/2018/07/20/how-us-influence-is-co-opting-malaysias-governance/

   How US Influence is Co-Opting Malaysia’s Governance Joseph Thomas

   New Eastern Outlook
   20.07.2018;

   6. https://www.malaysia-today.net/2018/05/31/how-patriot-helped-defeat-barisan-nasional/

   How Patriot helped defeat Barisan Nasional

   By MT Webmaster
   On May 31, 2018; dan di -

   7. https://www.malaymail.com/s/1354307/armed-with-big-data-opposition-gears-up-for-ge14-fight-against-bn
   (AWAS: ini media BANGKAI ANJING pro-PH)

   Armed with big data, Opposition gears up for GE14 fight against BN

   12 April 2017
   BY BOO SU-LYN

   (Tok Terkedu)

   Delete
  3. The panel of lawyers representing four former Election Commission (EC) members investigated by the Election Tribunal for alleged misconduct during the handling of the 14th General Election (GE14) is contemplating suing Attorney General Tommy Thomas.
   The members of the tribunal are retired judges of the Federal Court, namely Tan Sri Amar Steve Shim Lip Kiong, who is chairing the tribunal, Tan Sri Zaleha Zahari, Tan Sri Suriyadi Halim Omar, Tan Sri Jeffrey Tan Kok Wha and Datuk Dr Prasad Sandosham Abraham.

   Delete
 2. This is damn crazy. It makes us so stupid & as if we can't do anything about this stupidity

  ReplyDelete
 3. Dibawah PH masih ada lagi kah integriti intitusi ini?????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahaha.....dah hancur berkecai! Hahahaha...

   Delete
 4. Selepas mereka bersama2 berlakon terkejut dalam kes rasuah kes banglo murah LGE, sampai mati aku tak akan percaya institusi ini dibawah PH... Sangat tercemar?

  ReplyDelete
 5. “The chairman of the tribunal said there were two terms of reference, to identify if there is any act of misconduct and to remove them from the EC. However, in this matter, my clients have all resigned and both the terms of reference are not applicable.

  “The situation would be different if the tribuinal were to sit before Jan 1. The objective of this tribunal is only one , which is to terminate their service, but people who have resigned cannot be sacked. This is common sense,” he told reporters after the tribunal sitting at the Klang Court complex today.

  He said even if their clients were still EC members, they had immunity, as provided under Section 6 of the EC Act, from being charged in court for misconduct, unless the case was raised through a tribunal like this.

  Mohd Khairul Azam said the AG had erred in calling for the tribunal.

  At the tribunal sitting, Mohd Khairul Azam and the two other lawyers – Datuk Shaharudin Ali and Datuk Syed Azimal Amir Syed Abu Bakar, represented Tan Sri Othman Mahmood, Datuk Abdul Aziz Khalidin, Datuk Md Yusop Mansor and Datuk Sulaiman Narawi.

  The other two former EC members are Datuk K. Bala Singam and Datuk Leo Chong Cheong.

  The members of the tribunal are retired judges of the Federal Court, namely Tan Sri Amar Steve Shim Lip Kiong, who is chairing the tribunal, Tan Sri Zaleha Zahari, Tan Sri Suriyadi Halim Omar, Tan Sri Jeffrey Tan Kok Wha and Datuk Dr Prasad Sandosham Abraham.

  They were appointed by the Yang di-Pertuan Agong in accordance with Articles 114(3), 125(3) and 125(4) of the Federal Constitution.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, si TRIBUNAL HARAM dan PENIPU ni ditubuhkan oleh PEGUAM NEGARA si PENIPU amat CELAKA tu dgn. MENIPU Timbalan DYMM YDPA masa tu, berdasarkan lapuran 'NGO' PENGGANAS Asing yg. diTAJA CIA (NED)/SOROS-MOSSAD, BERSIH amat CELAKA tu!! - berita INGGERIS HARAM JADAH ni ni mmg. MENIPU habis2an!!!!!

   Lepas tu, TAK sebut yg. majlis Penasihat TRIBUNAL HARAM ni juga terdiri dr. PENDATANG2 Cina/Paria, jadi TRIBUNAL HARAM ni juga diDOMINASI oleh si PENDATANG2!!!! Maka, mana POLIS oi?!! PEGUAM NEGARA ni boleh MELANGGAQ UNDG2 PERLEMBAGAAN sesuka hati dan MENIPU/MEMBULI pula DYMM YDPA/TIMBALAN DYMM YDPA yg. dulu, mcm. TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni KEPALA BAPA Pendatang PARIA dia punya aaahhhh?!!! HARAM JADAH betul!!!!

   DYMM YDPA kita yg. baru, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al Musta'in Billah terCINTA kita, sebenaqnya ada HAK dan KUASA utk. MEMECAT segera PEGUAM NEGARA ni sbg. KETUA UTAMA NEGARA - mengikut UNDANG2 PERLEMBAGAAN 32, dan dan DYMM sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen!!

   Tok Terkedu.

   Delete
 6. Bersatulah Melayu Islam
  PRU 15 kita ubah Kerajaan mengikut citarasa Melayu Islam

  Buat baik berpada pada
  Buat jahat jangan sekali
  Kalau Najib salah kita hukum dia
  Kenapa kita nak menghukum bangsa dan agama kita

  ReplyDelete
  Replies
  1. TAK payah MENYAMAQlah si PENJAJAH HOMO DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!! Nak tunggu PRU15 konon! Ingat kami bangsa ORANG ASAL Islam//Melayu BANGANG aaahh?!!

   Patutnya diBATALkan keputusan PRU14 sbb. mmg. telah diSABOTAJ habis2an oleh rejim rejim BANGKAI2 PENYANGAK Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH Diktator madey anak beranak PARIA/anwaq HOMO-PariaKRhomo/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS!!

   Apalagi dgn. PENGAKUAN amat ANGKUH (tapi akhirnya terDEDAH rahsia DAJAL depa), oleh sebuah 'NGO' PENGKHIANAT Veteran ATM/PDRM, Patriot, yg. mana depa telah BEKERJASAMA dgn. 'NGO' PENGGANAS asing, yg. diTAJA CIA/SOROS-MOSSAD, Bersih, yg. berPUSAT di SWITZERLAND - utk. mengHASUT POLIS/TENTERA dan juga disyaki, pekerja2 SPR, utk. MENUMBANGkan PM YAB DS Najib terCINTA kita dan KERAJAAN PERSEKUTUAN!!! Lihat di -

   Lihat di -

   1. http://landdestroyer.blogspot.com/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html

   US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

   Tony Cartalucci

   Land Destroyer
   August 24, 2015;

   2. https://williamblum.org/chapters/rogue-state/trojan-horse-the-national-endowment-for-democracy

   Trojan Horse: The National Endowment for Democracy: This is a chapter from Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower

   by William Blum ;

   3. https://www.globalresearch.ca/the-national-endowment-for-democracy-ned-is-now-officially-undesirable-in-russia/5468215

   The National Endowment for Democracy (NED) is Now Officially “Undesirable” in Russia,

   By F. William Engdahl

   Global Research
   August 10, 2015;

   4. https://journal-neo.org/2018/09/02/washington-post-covers-up-us-meddling-in-malaysia/

   Washington Post Covers Up US Meddling in Malaysia

   Tony Cartalucci

   New Eastern Outlook
   02.09.18;

   5. https://journal-neo.org/2018/07/20/how-us-influence-is-co-opting-malaysias-governance/

   How US Influence is Co-Opting Malaysia’s Governance Joseph Thomas

   New Eastern Outlook
   20.07.2018;

   6. https://www.malaysia-today.net/2018/05/31/how-patriot-helped-defeat-barisan-nasional/

   How Patriot helped defeat Barisan Nasional

   By MT Webmaster
   On May 31, 2018; dan di -

   7. https://www.malaymail.com/s/1354307/armed-with-big-data-opposition-gears-up-for-ge14-fight-against-bn
   (AWAS: ini media BANGKAI ANJING pro-PH)

   Armed with big data, Opposition gears up for GE14 fight against BN

   12 April 2017
   BY BOO SU-LYN

   Maka, kalau dah mengHASUT akan ATM/PDRM/mana-mana pekerja JPA utk. MENUMBANGkan KERAJAAN, apalagi dgn. NGO PENGGANAS ASING Bersih, ini SEBENAQnya adalah PENDERHAKAAN kpd. DYMM YDPA sbg. KETUA UTAMA NEGARA, PEMERINTAH TERTINGGI ATM, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 32 dan 41; dan DYMM sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen.

   Kuasa perundangan Persekutuan hendaklah terletak hak pada Parlimen yang hendaklah terdiri daripada Yang di-Pertuan Agong dan dua Majlis Parlimen yang dikenali sebagai Dewan Negara dan Dewan Rakyat

   (Tok Terkedu)

   Delete
 7. Bah. 1:

  Ini juga berita amat TERGEMPAR – dan diSEMBUNYIkan! Inilah rupa2nya sbb. PENGGANAS2 MOSSAD/SOROS-ISrael/CIA/MI6/NATO melalui EJEN PENJAJAH KULIT BABI, DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis depa – nak MENAKLUK Negara Islam kita ni, dan telah MEMBUNUH dgn. amat KEJAM, Saintis penyelidikan TENAGA, Palestin terkemuka, Allahyarham Prof. Fadi Mohammad al-Batsh, di negara kita ni! Yg. POLIS pula – sampai skrg., TAK tangkap PEMBUNUH MOSSAD binatang ni!!!

  Rupanya NEGARA ISLAM kita ni amat KAYA dgn. URANIUM dan THORIUM ( yg. masih belum diEKSPLORASI sepenuhnya, termsk. di LAUT CHINA SELATAN) – utk. pembuatan SENJATA dan TENAGA NUKLEAR!!!!!!!! Ya, inilah yg. dimahukan CIA/MOSSAD-SOROS/BRITAIN/NATO dan EJEN BANGKAI ANJING DAPengganas depa, di samping juga mengHALANG NEGARA ISLAM kita dr. potensi membuat SENJATA NUKLEAR, dgn. bantuan SAINTIS2 PALESTIN kita!

  Inilah juga sbb. CIA/MOSSAD-SOROS/MI6/NATO – mencipta revolusi HARAM JADAH ‘Arab Spring‘ (2010-2012) melalui Zionis Facebook depa, utk. MEMBUNUH dgn. amat KEJAM, pejuang KEMERDEKAAN Islam/Arab/Afrika amt GEMILANG, Pres. Libya, Allahyarham Pres. Col. Al-Gadhafi terCINTA kita, pd. 2011, dan MENUMBANGkan Allahyarham Pres. Yemen Ali Abdullah Saleh pd. 2012 (yg. akhirnya juga diBUNUH dgn. amat KEJAM pd. 2017), Pres. Tunisia Zine el-Abidine Ben Ali pd. 2011 , Pres. Mesir Hosni Mubarak pd. 2011, serta hampir MENUMBANGkan Pres. Sudan, Omar Al-Basyir (dan bermula balik MO 'Arab Spring' yg. sama utk MENUMBANGkan beliau skrg.) – kerana LIBYA , SUDAN, MESIR, TUNISIA, GURUN SAHARA/PENINSULA SINAI dan LAUT MERAH, rupanya amat KAYA dgn. URANIUM di GURUN SAHARA dan DLM. LAUT (juga utk. mengHALANG Dunia Islam dr. membuat SENJATA NUKLEAR)!! Dan inilah juga sbb. depa mahu MENGHANCURkan dan MEMBUNUH mantan PM yg. amat PRO-PALESTIN, YAB DS Mohd. Najib Tun Abd. Razak, terCINTA kita!

  Di samping CIA/MOSSAD-Israel/BRITAIN/NATO ni dpt. MENAKLUK Selat Tebrau, Selat Melaka dan Laut China Selatan kita – supaya SUBMARIN2 NUKLEAR haram CIA/MOSSAD-Israel/BRITAIN/NATO boleh beroperasi dgn. BEBAS, mengangkut Uranium/Thorium dan SENJATA2 NUKLEAR secara HARAM ni (juga disyaki utk. melaksanakan MO amat DAJAL depa, menyebabkan TSUNA-MI2/GEMPABUMI2/BANJIR2 BESAR di sekitar ASIA TENGGARA/DUNIA - . Melalui pengeboman SENJATA NUKLEAR di dasar laut/bawah tanah/dlm. Gunung Berapi, spt. di SULAWESI/LOMBOK, yg. telah MEMBUNUH beribu bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu LOMBOK dan Sulawesi kita, utk. MENGURANGkan UNDI dr. saudara se bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu Indonesia kita, serta MENYOKONG rejim Jokowi yg. diTAJA oleh CIA/MOSSAD/NATO, dlm. PRU Indonesia tak lama lagi)!!

  Tok Terkedu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bah. 2:

   Maka, sebelum TERLAMBAT, DYMM YDPA mesti amat BERANI mengembalikan HAK dan KUASA EKSEKUTIF baginda (yg. telah diTIPU dan diSABOTAJ selama ni oleh si DIKTATOR madey PARIA LANUN tu, dgn. menSABOTAJ akan DBP, skrg. bersama PN PARIA hindrafHOMO-TAMIL EELAM Sri Lanka tu) - utk. mengISYTIHARkan DARURAT, berdasarkan UNDG2 PERLEMBAGAAN Per. 150, MEMECAT segera PEGUAM NEGARA, KETUA HAKIM NEGARA dan mana2 MENTERI atau PM sekali pun yg. TAK berINTEGRITI dan yg. ANTI-Islam/umatnya serta ANTI-BUMIPUTERA Islam/melayu kita ini – berdasarkan UNDG2 PERLEMBAGAAN Perlantikan PM /JEMAAH MENTERI/TIMBALAN2 MENTERI, Per. Per 40:2(a) [telah diLESAPkan dr. laman web JPA)],43, 43(A); dan DYMM sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen.

   Kuasa perundangan Persekutuan hendaklah terletak hak pada Parlimen yang hendaklah terdiri daripada Yang di-Pertuan Agong dan dua Majlis Parlimen yang dikenali sebagai Dewan Negara dan Dewan Rakyat

   Lihat di -

   1. https://www.bharian.com.my/dunia/asia/2018/04/414998/mossad-dalang-pembunuhan

   Mossad dalang pembunuhan

   21 April 2018;

   2. https://www.doe.gov.ph/energist/duterte-there-will-be-trouble-%E2%80%98if-china-grabs-oil-and-uranium%E2%80%99

   Duterte: There will be trouble ‘if China grabs oil and uranium’

   08/23/2018;

   3. https://www.nature.com/articles/226155a0

   Uranium-Series Ages of Corals from the Red Sea

   H. Herbert Veeh & Robert Giegengack

   Published: 11 April 1970;

   4. https://aip.scitation.org/doi/pdf/10.1063/1.4916865

   Thorium: Issues and prospects in Malaysia

   Wadeeah M. AL-Areqi, Amran Ab. Majid, Sukiman Sarmani and Che Nor Aniza Che Zainul Bahri

   Published Online: 29 April 2015;


   5. https://www.researchgate.net/publication

   /281457819_Natural_uranium_and_thorium_isotopes_in_sediment_cores_off_Malaysian_ports

   Natural uranium and thorium isotopes in sediment cores off Malaysian ports

   Abdul Hafidz Yusoff (University of Malaysia, Kelantan), Asnor Azrin Sabuti (International Islamic University Malaysia) dan Che Abd Rahim Mohamed (Universiti Kebangsaan Malaysia)

   Ocean Science Journal 50(2):403-412 · June 2015;

   6. https://www.newscientist.com/article/2145535-thorium-could-power-the-next-generation-of-nuclear-reactors/

   Thorium could power the next generation of nuclear reactors

   25 August 2017;

   7. http://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/thorium.aspx

   Thorium

   Updated February 2017;

   8. http://www.wise-uranium.org/upafr.html

   New Uranium Mining Projects - Africa

   last updated 17 Jan 2019; dan di

   9. https://www.forbes.com/sites/jamesconca/2016/07/01/uranium-seawater-extraction-makes-nuclear-power-completely-renewable/#63fcc772159a

   Uranium Seawater Extraction Makes Nuclear Power Completely Renewable

   James Conca

   Jul 1, 2016.

   (Tok Terkedu)

   Delete
 8. Isunya yalah salahlaku2 EC menjadi barua Najib dan BN dalam gerrymandering delineation dan cubaan membantu Najib semasa hari PRU14 dan menahan keputusan rasmi PRU14 di malam 9 Mei 2018 supaya Najib boleh mengambil langkah2 politik.

  Umum mengetahui lawyer2 yang bersuara itu semua adalah kelompok proNajib termasuk Khairul dari Nothing-to-hide yang jugak terkenal dgn representation Sirul diSydney yg Najib tidak terlibat. Semua kerja barua2 Najib, jadi no surprise.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg. ni TAK pula lu TERLALAK aaahh si HOMO 809 BANGKAI ANJING GILA BABI diLAHIRkan dr. DUBOQ berLENDIAQ berNANAH DAPeliwat HOMO DUBOQ JIJIK Zionis oi - psl. ROMPAKAN2/RASUAH2/PENGGUBAHAN WANG HARAM oleh madey ANAK BERANAK dan TUAN TERBANGSAT-no 1 DUNIA dia, kit siang BANGKAI BABI DAPeliwat ZIONIS dia! Si PENJAJAH DAPbangkai ANJING BINATANG ni mmg. dah mengANJING KURAPkan habis2an syukriHOMO/SP*M tu!!

   Dan bila si mahathir-daim/kit siang BANGKAI BABi nak SAMAN YM Raja Petra Al Haj Ibni Raja Kamarudin ni oi - kalau berita ni TAK benaq??!! PENAKUT nak MAMPOS!! Di -

   https://www.malaysia-today.net/2017/10/13/mahathirs-rm160-billion-banking-empire/

   Mahathir’s RM160 billion banking empire

   Raja Petra Kamaruddin

   Malaysia Today
   Oct 20, 2017

   (Tok Terkedu)

   Delete
  2. Tgk. juga si PEMBUNUH2 PARIA HINDU KULIT BABI hindrafHOMO-TAMIL EELAM Sri lanka yg. mungkin akan BEBAS dr. TUDUHAN MEMBUNUH adik BOMBA amat MALAMG kami, Allahyarham Adib sbb.si Peguam Negara PARIA amat BANGSAT tu, lihat di -

   http://theunspinners.blogspot.com/2019/02/apakah-inkues-punca-kematian.html

   Apakah Inkues Punca Kematian Allahyarham Mohd. Adib Cuma Satu Drama

   Posted by SnapShot at 2/01/2019

   .....Waktu Dato' Loman Noor Adam membuat laporan polis terhadap Perdana Menteri, Menteri Dalam Negeri dan Peguam Negara kerana di syaki melindungi pembunuh Allahyarham Adib, mereka sumbat beliau dalam lokap...

   Hari ini sudah terjawab kenapa Peguam Negara beria2 tak mahu meluluskan permohonan pihak PDRM supaya tuduhan di bawah seksyen 307 Kanun Kesiksaan ke atas '4 individu istimewa' kerana melakukan kesalahan cubaan membunuh, di tukar kepada pendakwaan di bawah seksyen 302 Kanun Kesiksaan kerana melakukan kesalahan membunuh...

   Sebaliknya inkues di wujudkan untuk mengetahui punca kematian Adib...

   Sedangkan pihak PDRM telah pun mengambil kira keterangan saksi dan laporan bedah siasat Allahyarham Adib sebelum melakukan pendakwaan di bawah seksyen 307 keatas '4 individu istimewa' ini...

   Jelaslah sekarang kenapa Tommy Thomas tidak meluluskan pindaan pertuduhan dari seksyen 307 Kanun Keseksaan kepada seksyen 302 Kanun Keseksaan dan sebaliknya mewujudkan inkues.....(teruskan membaca)

   Patutnya PEGUAM NEGARA PARIA KULIT BABI amat BANGSAT dan RASIS ni yg. nak MELINDUNGI PEMBUNUH2 PARIA amat BUAS ni - mesti diPECAT segera oleh DYMM YDPA!!! Dan diPENJARAkan!! Dahlah jelas MENIPU Timbalan DYMM YDPA dan DYMM YDPA terdahulu, utk. MENUBUHkan TRIBUNAL HARAM dia utk. menSABOTAJ akan KUASA dan HAK DYMM YDPA kami!! Lepas tu juga, MENARI mcm. SI GILA BABI MABUK dgn. PEGUAM2 BETINA2 KULIT BABI ambiga yg. dr. NGO PENGGANAS, Bersih tu & siti kassim tu, yg. MEWAKILI KUIL HARAM tu!! Jadi, bolehkah percaya lagi si PEGUAM NEGARA HARAM JADAH ni?!!

   Si PEGUAM NEGARA pendatang PARIA ni mmg. TAK habis2 MEMIJAK dan MENIPU psl. Undg2 Perlembagaan/Negara kita, mcm. SAMPAH dan KEPALA BAPAK Pendatang Paria dia punya!!!! CELAKA betul!!

   Tok Terkedu.

   Delete
  3. Apa lagi..batal pru laa..spr menipu..spr dari dulu menipu..bawa ke mahkamah..adili..bubar parliment..ada kan pru..

   Delete
 9. DASYATnya - TABUNG HAJI dan skr. AGENSI2 PELACONGAN Islam/Melayu kita yg. MENGURUSkan UMRAH pula sdg. diJAHANAMkan habis2an oleh SI PENDATANG Cina KAFIR HARAM JADAH guan eng KULIT BABI DAP BANGKAI ANJING - dgn. segala KEUNTUNGAN dan ASET TH diKAWAL sekrg. oleh SPV bawah KEMENTERIAN KEWANGAN DAP KULIT BABI dan skrg. pula, sewenangnya, menBATALkan HAK dan LESEN agensi2 Pelancongan SWASTA Orang Asal ISLAM/MELAYU kita utk. buat perniagaan PAKEJ2 UMRAH, utk. diletakkkan di bawah DOMINASI TH, yg. SEBENAQnya bawah DOMINASI dan PENJAJAHAN KEMENTERIAN KEWANGAN DAP KULIT BABI ni!!!!

  Maka, ini juga SEBENAQnya MENINDAS dan MENZALIMI habis2an umat ISLAM yg. nak mengerjakan UMRAH!! Apa kejadahnya ini diBIAQkan oi - JANTAN2 Islam/Melayu kita dah jadi PONDANkah?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! REVOLUSI habis2an skrg utk. MENGHAPUSkan PENJAJAH DAP ni selamanya dr. TANAH MELAYU kita ni!!!!!!!!!!!!!!!

  Apa yg. si JANTAN2 Islam/Melayu TAKUT sgt. dgn. BARAT, yg. diKUASAI puaka2 ZIONIS - adakah depa PEDULI psl. 'demokrasi' HARAM JADAH sebenaqnya, sdgkan depa boleh MEMBUNUH berJUTA2 umat ISLAM dan KATOLIK, cthnya di IRAQ, SYRIA, PALESTIN, AFGHANISTAN, MALI dan AMERIKA LATIN (yg. termsk. MEXICO; AMERIKA TENGAH dan AMERIKA SELATAN) dsbnya?! Tgk. jugalah, PRESIDEN VENEZUELA, Nicolas Maduro sewenangnya digelarkan TAK sah oleh BARAT termsk. EU/US/CANADA - hanya kerana depa nak MEROMPAK Latin Amerika dan Dunia Islam kita (termsk. NEGARA ISLAM kita ni), akan URANIUM dr. darat dan bawah dasar laut, utk. MENDOMINASI pembutan SENJATA2 dan TENAGA2 NUKLEAR, yg. TAK terbatas, sampai ke akhir dunia!!!!!!!

  Maka, dah tiba masa, kita, bangsa ISLAM/MELAYU utk. BANGKIT dgn. REVOLUSI habis2an, utk. MENUMBANGkan PENJAJAH DAP ni habis2an - spt. yg. Pres. Maduro MENCABAR mcm. anak JANTAN sejati kpd. Trump CELAKA tu, akna tercetus satul algi "VIETNAM WAR" kalau trump dan TUAN2 Zionis dia MENYERANG Venezuela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sbb. PRU14 kita - mmg. telah diSABOTAJ habis2an oleh KERJASAMA 'NGO' Veteran PENGKHIANAT, Patriot- si KULI 'NGO' PENGGANAS CIA (NED)/SOROS-ISrael, yg. dah TERANGAN mengaku telah mengHASUT POLIS, TENTERA dan disyaki PEKERJA2 SPR, di amna ini adalahPENDERHAKAAN kpd. DYMM YDPA sbg. KETUA UTAMA NEGARA, KETUA PARLIMEN dan KETUA ATM , mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN!!!!!!!

  AMBIL BALIK Tanah Melayu, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni dr. PENJAJAH DAP KULIT BABI dan MELAYU2 BARUA HOMO/PORNO depa - si anak2 JANTAN Islam/Melayu SEJATI kita oi!!! !!!

  Lihat guan eng KULIT BABI DAP BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis ni, nak menSABOTAJ TH kita dan BIZ pakej2 UMRAH, serta IBADAH HAJI dan UMRAH kita KESELURUHANnya, di - https://www.malaysia-today.net/2019/02/04/guan-eng-akan-bunuh-perniagaan-orang-melayu/

  Tok Terkedu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PEMBETULAN:

   DASYATnya - TABUNG HAJI dan skrg. AGENSI2 PELACONGAN Islam/Melayu kita yg. MENGURUSkan UMRAH pula sdg. diJAHANAMkan habis2an oleh SI PENDATANG Cina KAFIR HARAM JADAH guan eng KULIT BABI DAP BANGKAI ANJING - dgn. segala KEUNTUNGAN dan ASET TH diKAWAL sekrg. oleh SPV bawah KEMENTERIAN KEWANGAN DAP KULIT BABI dan skrg. pula, sewenangnya, menBATALkan HAK dan LESEN agensi2 Pelancongan SWASTA Orang Asal ISLAM/MELAYU kita utk. buat perniagaan PAKEJ2 UMRAH, utk. diletakkkan di bawah DOMINASI TH, yg. SEBENAQnya bawah DOMINASI dan PENJAJAHAN KEMENTERIAN KEWANGAN DAP KULIT BABI ni!!!!

   Maka, ini juga SEBENAQnya MENINDAS dan MENZALIMI habis2an umat ISLAM yg. nak mengerjakan UMRAH!! Apa kejadahnya ini diBIAQkan oi - kebanyakan JANTAN2 Islam/Melayu kita dah jadi PONDANkah mcm. si anwaq HOMO tu?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! REVOLUSI habis2an skrg utk. MENGHAPUSkan PENJAJAH DAP ni selamanya dr. TANAH MELAYU kita ni!!!!!!!!!!!!!!!

   Apa yg. si JANTAN2 Islam/Melayu TAKUT sgt. dgn. BARAT, yg. diKUASAI puaka2 ZIONIS - adakah depa PEDULI psl. 'demokrasi' HARAM JADAH sebenaqnya, sdgkan depa boleh MEMBUNUH berJUTA2 umat ISLAM dan KATOLIK, cthnya di IRAQ, SYRIA, PALESTIN, AFGHANISTAN, MALI dan AMERIKA LATIN (yg. termsk. MEXICO, AMERIKA TENGAH dan AMERIKA SELATAN) dsbnya?! Tgk. jugalah, PRESIDEN VENEZUELA, Nicolas Maduro sewenangnya digelarkan TAK sah oleh BARAT termsk. EU/US/CANADA, yg. diKUASAI pauka2 ZIONIS - hanya kerana puaka2 ZIONIS ni nak MEROMPAK Latin Amerika dan Dunia Islam kita (termsk. NEGARA ISLAM kita ni), akan URANIUM dr. darat dan bawah dasar laut, utk. MENDOMINASI pembutan SENJATA2 dan TENAGA2 NUKLEAR, yg. TAK terbatas, sampai ke akhir dunia!!!!!!!

   Maka, dah tiba masa, kita, bangsa ISLAM/MELAYU utk. BANGKIT dgn. REVOLUSI habis2an, utk. MENUMBANGkan PENJAJAH DAP ni habis2an - spt. yg. Pres. Maduro MENCABAR mcm. anak JANTAN sejati kpd. Trump CELAKA tu, akan tercetus satu lagi "VIETNAM WAR" kalau trump KULIT BABI dan TUAN2 Zionis BANGKAI BABI dia MENYERANG Venezuela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Sbb. PRU14 kita - mmg. telah diSABOTAJ habis2an oleh 'NGO' Veteran PENGKHIANAT, Patriot- si KULI 'NGO' PENGGANAS CIA (NED)/SOROS-ISrael, BERSIH, yg. berpUSAT di SWITZERLAND - yg. dah TERANGAN mengaku telah mengHASUT POLIS, TENTERA dan disyaki PEKERJA2 SPR, di mana ini adalah PENDERHAKAAN kpd. DYMM YDPA sbg. KETUA UTAMA NEGARA, KETUA PARLIMEN dan KETUA ATM , mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN!!!!!!!

   AMBIL BALIK Tanah Melayu, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni dr. PENJAJAH DAP KULIT BABI dan MELAYU2 BARUA HOMO/PORNO depa - si anak2 JANTAN Islam/Melayu SEJATI kita oi!!! !!!

   Lihat guan eng KULIT BABI DAP BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis ni, nak menSABOTAJ dan MENJAJAH habis2an ISLAM/umatnya melalui PENJAJAHAN/ROMPAKAN TH kita dan BIZ pakej2 UMRAH, serta IBADAH HAJI dan UMRAH kita KESELURUHANnya, di -

   https://www.malaysia-today.net/2019/02/04/guan-eng-akan-bunuh-perniagaan-orang-melayu/

   (Tok Terkedu)

   Delete
  2. Bayangkan kalau PENDATANG2 Islam di BARAT - MEROMPAK Aset2 dan institusi2 KRISTIAN, cthnya di JERMAN, mungkin dah diBUNUH dan diHALAU oleh puak NAZI kat JERMAN dan EROPAH TIMUR (yg. dah hidup kembali, tapi diKUASAI skrg. oleh puak Zionis yg. MENYAMAQ sbg. puak KRISTIAN)!!

   Tok Terkedu.

   Delete
  3. Ataupun, DYMM YDPA Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al Musta'in Billah terCINTA kita - mengumumkan segera DARURAT, demi HAK/IDENTITI/WARISAN/SEJARAH ISLAM/UMATnya dan seluruh bangsa BUMIPUTERA kita, serta TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni!

   DYMM YDPA kita mesti amat BERANI mengembalikan HAK dan KUASA EKSEKUTIF DYMM YDPA (yg. telah diTIPU dan diSABOTAJ selama ni oleh si DIKTATOR madey PARIA LANUN tu, melalui DBP yg. telah diSABOTAJ, skrg. bersama PN PARIA DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis/hindrafHOMO/TAMIL EELAM Sri lanka tu) - utk. mengISYTIHARkan DARURAT mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 150 dan MEMECAT segera PEGUAM NEGARA, KETUA HAKIM NEGARA dan mana2 MENTERI atau PM sekali pun yg. TAK berINTEGRITI dan yg. ANTI-Islam/umatnya serta ANTI-BUMIPUTERA ini – berdasarkan UNDG2 PERLEMBAGAAN Perlantikan PM /JEMAAH MENTERI/TIMBALAN2 MENTERI, Per. Per 40:2(a) [telah diLESAPkan dr. laman web JPA)],43, 43(A); dan DYMM YDPA sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen.

   Kuasa perundangan Persekutuan hendaklah terletak hak pada Parlimen yang hendaklah terdiri daripada Yang di-Pertuan Agong dan dua Majlis Parlimen yang dikenali sebagai Dewan Negara dan Dewan Rakyat

   (Tok Terkedu)

   Nota: Perkataan "HENDAKlah", kalau sama MAKNA dgn. "MESTIlah" - cthnya dlm isu samada DYMM YDPA "HENDAKlah" mendengar nasihat seorang atau Jemaah menteri, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 40 (yg. telah diLESAPkan di laman web JPA) –SEBENAQnya telah diSABOTAJ dan diPALSUKan oleh DBP/PN PARIA DAPengganas HOMO JIJIK Zionis amat BANGSAT tu!!

   Kerana SEBENAQnya, makna "HENDAKlah" adalah hanya "diHARAPkan atau SEHARUSnya", berDASARkan MAKNA dlm. Bahasa Melayu Klasik (yg. menggunakan partikel2 "pun" dan "lah"), pd. TAHUN 1956, sewaktu UNDG2 PERLEMBAGAAN kita diGUBAL!

   Lagipun, amat MUSTAHIL yg. Almarhum2 BAPA2 KEMERDEKAN, PM DYTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah dan Orang Kaya Indera Syahbandar ke -10 Pahang, YAB PM Tun Abd. Razak Dato Hussein Al-Haj, dr. KETURUNAN DYMM Almarhum Sultan Hasanuddin dr. EMPAYAR BUGIS GOWA, Sulawesi (yg. MENENTANG Penjajah LAKNAT Belanda Zionis Freemason di KEPULAUAN MELAYU kita) terCINTA kita - mahu MERENDAHkan apa2 KUASA dan HAK DYMM YDPA dan MAJLIS RAJA-RAJA hanya sbg. SIMBOLIK semata2, sewaktu mengGUBAL UNDG2 PERLEMBAGAAN pd. 1956 itu!! MUSTAHIL DYMM YDPA hanya sbg. ‘PATUNG‘ dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN kita, PEGUAM2 islam/Melayu kita oi!!!!

   Sbb. itu juga, si HAKIM2/PEGUAM2 PENJAJAH2 DAPanjing KURAP suka menggunakan BAHASA INGGERIS dlm. MAHKAMAH, supaya disyaki dpt. MENIPU psl. MAKNA2 perkataan2 dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN, yg. berdasarkan Bahasa Melayu KLASIK kita, waktu 1956 itu, termsk. perkataan "HENDAK" ni, yg. bila dlm. B. INGGERIS, lain MAKNAnya dr. Bahasa Melayu Klasik kita (Bahkan sebenaqnya makna "HENDAKlah" tak dak pun dlm. KAMUS Inggeris)!!


   Delete
  4. Lihatlah bagaimana Mohamad Razali bin Abdul Rahman, Mantan setiausaha politik
 Lim Guan Eng, bekas Ketua Menteri Pulau Pinang - menDEDAHkan ttg. PENJAJAH/PENGGANAS DAP KULIT BABI Homo jijik ZIONIS ni telah MENGANCAM KESELAMATAN NEGARA dan UNDG2 PERLEMBAGAAN kita – dgn. mahu mengHAPUSkan sebhg. dr. UNDG2 PERLEMBAGAAN termsk. ISLAM sbg. AGAMA PERSEKUTUAN; KESULTANAN ISLAM/MELAYU kita, REGIMEN ASKAR MELAYU, BAHASA MELAYU sbg. B. KEBANGSAAN, AZAN, PENDIDIKAN ISLAM, PERTANDINGAN TILAWAH MEMBACA AL-QURAN, serta MERAMPAS akan TANAH2 umat ISLAM/MELAYU, dan mahu PANGLIMA ANGKATAN TENTERA DENGAN KPN KHAS UNTUK ORANG CINA dsbnya!
   Liaht PENDEDAHAN ini di -

   https://www.thethirdforce.net/pendedahan-panas-tony-pua-lim-guan-eng-dan-agenda-anti-islam-anti-bahasa-melayu-pro-komunis-dan-pro-zionis-dap/

   PENDEDAHAN PENUH: TONY PUA, LIM GUAN ENG DAN AGENDA ANTI-ISLAM, ANTI-BAHASA MELAYU, PRO-KOMUNIS DAN PRO-ZIONIS DAP: Kenapa DAP tidak berani saman Mohamad Razali bin Abdul Rahman semenjak tahun 2011 sedangkan beliau telah membuat dakwa ini di merata-rata tempat di Malaysia?

   February 3, 2019 9:47 pm Raggie Jessy

   Mohamad Razali bin Abdul Rahman

   Mantan setiausaha politik
 Lim Guan Eng, bekas Ketua Menteri Pulau Pinang

   Maka, mana, POLIS bah. TERORISMA dan SPRM oi?!! APA KEJADAHnya boleh BIAQKan PENGGANAS/PENJAJAH DAP ni MENGANCAM KESELAMATAN NEGARA, UNDG2 PERLEMBAGAAN dan KESULTANAN ISLAM/MELAYU kita?!! HARAMkan parti DAP dan PENJARAkan depa ni ni sekarang juga, bawah SOSMA oi!!!!!!!! Apalagi, NYAWA Razali dan seluruh keluarag beliau juga dlm. BAHAYA!!

   Tok Terkedu.


   Delete
  5. Antara PENDEDAHAN Razali, Mantan Setiausaha Politik
 Lim Guan Eng KULIT BABI, ttg. JENAYAH2 DAP KULIT BABI dan Mat Sabu, di - https://www.thethirdforce.net/pendedahan-panas-tony-pua-lim-guan-eng-dan-agenda-anti-islam-anti-bahasa-melayu-pro-komunis-dan-pro-zionis-dap/:

   22. KENAPA YANG DIPERTUA NEGERI UNTUK ORANG MELAYU SAJA?

   …Kita pastikan, kalau kita dapat tawan tempat ni, Putrajaya ni, kita akan pastikan Pulau Pinang, Melaka, Sabah dan Sarawak selepas ini, TYT adalah daripada kalangan orang Cina.

   Sistem Raja Berperlembagaan….. Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. Is it you want role by pirate our country?, dia tanya.

   Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah, yang pertama dia bagi kat orang Melayu, lepas itu mana ada dah.

   Tengok sejarah Singapura. Yang pertama saja bagi katorang Melayu, semua Cina-India.. Cina-India saja. Itulah perancangan DAP…….

   3. G17 DILATIH OLEH ISRAEL

   “Dalam DAP ini ada tujuh belas (17) orang pakar strategi yang dilantik oleh Setia usaha Agung DAP. Lima belas (15) orang Cina, seorang (1) India dan seorang (1) Melayu. Saya merupakan wakil orang Melayu yang berada dalam G17.

   G17 ini untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan adalah merupakan satu jawatan kuasa sulit, hanya Setiausaha Agung dan pemimpin-pemimpin tertinggi saja yang ada, yang lain semua tak ada.

   Kami dilatih oleh pakar-pakar daripada luar negara. Saya dilatih hampir tiga tahun oleh pihak Israel. Tiga tahun saya berada di bawah naungan pihak Israel. Latihan yang saya terima semuanya berbezalah daripada US, UK, Australia, Jerman, Kanada, Belgium….

   28. BANGSA YANG PALING BODOH DAN MALAS

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa,“Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu”.

   “The most racist are Malays”. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value”.

   Maka, Ini bermakna, DYMM RAJA-RAJA Islam/Melayu kita juga berNILAI hanya RM$100 – bahkan kita bangsa oRANG ASAKL Islam/Melayu adalah spt. BINATANG yg. diJUAL-BELI!!

   Dan lihat razali menDEDAHkan lagi, yg. PEMERAS UGUT/PENIPU/PERASUAH mat sabu, MENTERI PERTAHANAN skrg. - diTAJA oleh DAP sbnyk. $16,000 SEBULAN (HANCOQlah ATM kita):

   17. PEMIMPIN PAS (MAT SABU) MENGHUBUNGI SAYA, 18 MEI

   “Awat hang ni bengong pi buat laporan polis ni? Siapa suruh hang pi buat?”.

   “Abang, ini isu agama bang.”
   "Tak pe, demi politik agama kita boleh kompromi“……

   Tak salah kita kompromi agama demi politik. Matlamat utama kita nak tawan Putrajaya.

   Okay, sekarang kita settle. Kami sanggup bagi kat hang RM 1 juta kalau hang sanggup tarik balik laporan polis tu”.

   ….kalau setuju dalam masa tiga hari…sahaja.

   Selepas itu dia kata, dalam masa seminggu, kita akan terbangkan saya, anak saya, bini saya, lari pi duduk di Melbourne….Segala keperluan kami akan ditanggung oleh pihak-pihak tertentu di sana.

   Tapi dia kata, “Sebelum hang pi Melbourne…..“Hang buat satu sidang akhbar. Dalam sidang akhbar tu, hang kata, saya ni dipaksa oleh UMNO untuk membuat laporan polis tu”.

   Dia suruh saya tuduh UMNO……

   (Tok Terkedu)

   Delete
  6. Itulah, apa jadi pd. LAPURAN POLIS oleh Mohamad Razali bin Abdul Rahman, Mantan Setiausaha Politik
 Lim Guan Eng ni dan psl. UGUTAN dr. GUAN ENG KULIT BABI DAP celaka yg. juga MEMBELA Kumpulan GANGSTER dan cubaan RASUAH oleh Mat Sabu- maka, KPN dan SPRM, baik hang JAWAB oi!!!!!!!!!!! Siapa juga PEGUAM NEGARA tak guna masa 2011 tu?!!!

   Lihat lagi PENDEDAHAN Razali amat BERANI kita ini, di - di - https://www.thethirdforce.net/pendedahan-panas-tony-pua-lim-guan-eng-dan-agenda-anti-islam-anti-bahasa-melayu-pro-komunis-dan-pro-zionis-dap/ :

   15. SAYA BUAT LAPORAN POLIS PADA 13 HB. MEI 2011

   Selepas itulah 13 Mei, saya pergi membuat laporan polis. Dan di pagi hari tu, sebelum saya nak pergi buat laporan polis, masa itulah saya terharu dengan isteri saya ni, walaupun dia takpuas hati dengan saya tapi dialah berada di belakang saya memberi semangat. Menjadi tulang belakang saya membuat laporan polis.

   Masa tu baru saya sedar kelebihan seorang isteri, seorang wanita tu macam mana. Sebelum ni saya tak pandang pun, duduk tepi cukuplah. Sampai tahap tu.

   Dia pi ikut saya buat laporan polis. Terharu… saya cukup terharu. Disebabkan dialah saya boleh berada di depan tuan-tuan dan puan-puan sekarang ini.......

   Soal siasat hampir lima jam pada hari tu, hari pertama oleh pegawai penyiasat. Dan lima kali jugalah saya dipanggil oleh pihak polis untuk beri keterangan tambahan......

   Ketua Menteri Pulau Pinang, yang hari pertama sahaja, lepas saya buat laporan polis, dia cuba menghubungi saya hampir 35 kali, Lim Guan Eng ni. Tak termasuk Lim Kit Siang, Karpal Singh, Jeff Ooi, Ronnie Liu, Tony Pua, daripada PAS ada, daripada PKR ada. Semua cuba nak menghubungi saya.

   Dua hari saya tak berani nak ambil phone, takut. Saya takut nak ambil phone, dua hari pressure. Isu dahmeletup hangat, kita stress, dua hari saya duduk diam.

   Sampailah hari ketiga tu, dalam pukul 9 pagi, Lim Guan Eng memang dia call, tiap-tiap hari dia call saya.

   16. KETUA MENTERI PULAU PINANG CALL

   Hari ketiga tu saya beranikan diri angkat phone,tak apa saya ambillah. Saya panggil dia boss. Memang daripada dulu saya panggil dia boss. Dan saya pun jawablah, saya kata good morning.

   Bila dia dengar suara saya tuan-tuan dan puan-puan, dia tak kata apa terus dia maki saya. Dia maki-hamun saya dalam bahasa Inggeris. Macam-macam dia kata kat saya.

   Dia kata apa kat saya, “Why you go made report, you should came to us, we can talk decision before you going to the police”.

   Saya kata, “Boss this is regarding my religion”.
“I don’t care about your religion, party it’s more important

   than your religion”.

   Parti lebih penting daripada agama kamu, dia kata.

   “Saya nak kamu tarik balik laporan polis ni hari ini juga.” Dia bagi arahan kat saya, tarik balik laporan polis tu hari ini juga. Saya kata, “Sorry boss, saya takkan tarik balik.”

   “Razali, you don’t against me. You know isn’t my character. You know isn’t very well”.

   watak real Lim Guan Eng.....

   Beliau mempunyai satu kumpulan gangster yang cukup- cukup jahat di Pulau Pinang. Mereka sanggup buat apa sahaja untuk Lim Guan Eng.....

   20. DI PULAU PINANG SEBAGAI ORANG PELARIAN

   Saya ni di Pulau Pinang sebagai pelarian. Nyawa di hujung tanduk sekarang, nothing can happen. Sampai ke tahap tu saya kena. Saya menjadi buruan DAP sekarang.

   Depa pula tahu sekarang saya dok keluar-keluar beri taklimat, lagilah. Sehinggakan saya ni terpaksa dikawal oleh pihak keselamatan 24 jam, sekarang ni. Daripada hari pertama sampai sekarang dikawal, 24 jam saya dikawal.

   Saya, anak saya, bini saya, kami tak bebas.Nak pi supermarket pun ada timenya nak pi. Malam pun nak keluar, ada time juga. Time ni you kena baliklah. Rumah, penuh dengan cctv di luar tu. Sampai tahap tu.....

   (Tok Terkedu)

   Delete
 10. Tgk. juga SPRM amat BANGSAT dan PEGUAM NEGARA PARIA amat CELAKA yg. nak MENGALIH PERHATIAN dr. JENAYAH PENIPUAN amat BANGSAT dia terhdpd. DYMM YDPA dan TIMBALAN DYMM YDPA terdahulu dgn. TRIBUNAL HARAM dia, dan yg. TAK berINTEGRITI dan juga MENYALAHI lagi UNDG2 kerana telah MENARI mcm. si MABUK TODI bersama dgn. KETUA HAKIM NEGARA yg. juga si CELAKA tu, dgn. PEGUAM2 BETINA KULIT BABI, termsk. PARIA ambiga dr. BERSIH yg. diTAJA oleh si PENGGANAS2/PEMBUNUH2 Zionis BINATANG BUAS CIA (NED)/SOROS-ISrael dan siti kassim, dan ahli2 POLITIK dr. rejim PH KULIT BABI - asyik nak PENJARAkan pemimpin AGUNG Orang Asal ISLAM/MELAYU kita, manatan PM/PRESIDEN UMNO amat GEMILANG kita, YAB DS Mohd. Najib Tun Abd. Razak terCINTA kita, walau TAK DAK bukti BERSALAH pun, sementara si PERASUAH2/PEROMPAK2 dr. rejim BANGKAI2 PENYANGAK Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH Diktator madey anak beranak PARIA/anwaq PARIA HOMO-PariaKRhomo/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS - terus BEBAS!!!! Lihat di -

  http://wak-labu.blogspot.com/2019/02/malam-ini-ulang-tahun-kahwin-najib.html

  Oi SPRM BANGSAT. bila lu nak MENYIASAT PENJAJAH/PENGGANAS DAP BANGKAI ANJING dpt. $300 JUTA RM atau US dr. ISrael, spt. diDEDAHkan oleh Razali dan ROMPAKAN/PENGGUBAHAN WANG HARAM $BERATUS BILLION oleh mahathir ANAK BERANAK/daim dan RASUAH $1 BILLION dr. MAHATHIR kat kit siang BANGKAI ANJING tu, spt. diDEDAHkan oleh RPK?! CELAKA lu SPRM tak guna!!!!!!

  Maka, DYMM YDPA mesti amat BERANI mengembalikan HAK dan KUASA EKSEKUTIF baginda (yg. telah diTIPU dan diSABOTAJ selama ni oleh si DIKTATOR madey PARIA LANUN tu, dan skrg. PN PARIA pula, yg. juga dah menSABOTAJ akan DBP tu) - utk. MEMECAT segera PEGUAM NEGARA, KETUA HAKIM NEGARA dan mana2 MENTERI atau PM sekali pun yg. TAK berINTEGRITI dan yg. ANTI-Islam/umatnya serta ANTI-BUMIPUTERA ini – berdasarkan UNDG2 PERLEMBAGAAN Perlantikan PM /JEMAAH MENTERI/TIMBALAN2 MENTERI, Per. Per 40:2(a) [telah diLESAPkan dr. laman web JPA)],43, 43(A); dan DYMM sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen.

  Kuasa perundangan Persekutuan hendaklah terletak hak pada Parlimen yang hendaklah terdiri daripada Yang di-Pertuan Agong dan dua Majlis Parlimen yang dikenali sebagai Dewan Negara dan Dewan Rakyat

  (Tok Terkedu)

  ReplyDelete
  Replies
  1. PENGERUSI SPRM ni juga yg. mmg. TAK GUNA dan TAK berINTEGRITI - kalau mengikut Akta SPRM 2009, berasaskan UNDG2 PERLEMBAGAAN per. 132 Perkhidmatan-perkhidmatan awam, dan Per. 139 Suruhanjaya Perkhidmatan Awam - sebenaqnya TAK diLANTIK sendiri oleh DYMM YDPA , maka ini PENIPUAN pd. UNDG2 PERLEMBAGAAN dan Akta SPRM 2009 UNDANG2 MALAYSIA, serta telah MENIPU dan MENDERHAKA kpd. DYMM YDPA, dlm. PERLANTIKAN dia sbg. PENGERUSI SPRM - maka, mmg. patut diPECAT oleh DYMM YDPA kita serta diSIASAT oleh POLIS, kerana pd. ASASnya, perlantikan PENGERUSI SPRM ni telah MELANGGAR UNDG2 PERLEMBAGAAN dan UNDG2 MALAYSIA tersebut serta MENDERHAKA kpd. DYMM sbg. KETUA UTAMA NEGARA, per. 32!

   (Tok Terkedu)

   Nota: DYMM kita sebenaqnya BUKANnya PATUNG tak berkuasa dan tak bernyawa dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN – maka, PENIPUAN terhadap KUASA dan HAK EKSEKUTIF DYMM YDPA sejak REJIM Mahathir amat BANGSAT dan BUAS ni , masa 22 thn. dahulu dan skrg., mesti diTUMBANGkan habis2an!! Maka, BANGKIT anak2 MUDA Orang Asal Islam/Melayu kita!!!

   Perkataan "HENDAKlah", kalau sama MAKNA dgn. "MESTIlah" - cthnya dlm isu samada DYMM YDPA "HENDAKlah" mendengar nasihat seorang atau Jemaah menteri, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 40 (yg. telah diLESAPkan di laman web JPA) –SEBENAQnya telah diSABOTAJ dan diPALSUKan oleh DBP/PN PARIA DAPengganas HOMO JIJIK Zionis amat BANGSAT tu!!

   Kerana SEBENAQnya, makna "HENDAKlah" adalah hanya "diHARAPkan atau SEHARUSnya", berDASARkan MAKNA dlm. Bahasa Melayu Klasik (yg. menggunakan partikel2 "pun" dan "lah"), pd. TAHUN 1956, sewaktu UNDG2 PERLEMBAGAAN kita diGUBAL!

   Lagipun, amat MUSTAHIL yg. Almarhum2 BAPA2 KEMERDEKAN, PM DYTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah dan Orang Kaya Indera Syahbandar ke -10 Pahang, YAB PM Tun Abd. Razak Dato Hussein Al-Haj, dr. KETURUNAN DYMM Almarhum Sultan Hasanuddin dr. EMPAYAR BUGIS GOWA, Sulawesi (yg. MENENTANG Penjajah LAKNAT Belanda Zionis Freemason di KEPULAUAN MELAYU kita) terCINTA kita - mahu MERENDAHkan apa2 KUASA dan HAK DYMM YDPA dan MAJLIS RAJA-RAJA hanya sbg. SIMBOLIK atau sebg. PATUNG semata2, sewaktu mengGUBAL UNDG2 PERLEMBAGAAN pd. 1956 itu!!

   Sbb. itu juga, si HAKIM2/PEGUAM2 PENJAJAH2 DAPanjing KURAP suka menggunakan BAHASA INGGERIS dlm. MAHKAMAH, supaya disyaki dpt. MENIPU psl. MAKNA2 perkataan2 dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN, yg. berdasarkan Bahasa Melayu KLASIK kita, waktu 1956 itu, termsk. perkataan "HENDAK" ni, yg. bila dlm. B. INGGERIS, lain MAKNAnya dr. Bahasa Melayu Klasik kita (Bahkan sebenaqnya makna "HENDAKlah" tak dak pun dlm. KAMUS Inggeris)!!

   Delete
  2. Sbb. itu DARURAT mesti diISYTIHARkan segera oleh DYMM YDPA, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 150 - sbb. JENAYAH2 PENIPUAN2 yg. amat DASYAT dan makin MENINGKAT terhdp. UNDG2 PERLEMBAGAAN/UNDG2 NEGARA kita, dan KUASA dan HAK EKSEKUTIF DYMM YDPA dan MAJLIS RAJA-RAJA, sepatutnya TAK boleh diTERIMA lansung oleh RAKYAT, terutamanya bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, di TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni!!!

   Bahkan, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, Mantan Setiausaha Politik
 Lim Guan Eng, bekas Ketua Menteri Pulau Pinang - telah JELAS menDEDAHkan ttg. PENJAJAH/PENGGANAS DAP BANGKAI2 ANJING Homo jijik ZIONIS yg. diTAJA oleh rejim2 PENGGANAS Israel/negara2 NATO/EU HIPOKRIT ni, yg. JELAS telah MENGANCAM KESELAMATAN NEGARA dan UNDG2 PERLEMBAGAAN kita – dgn. mahu mengHAPUSkan sebhg. dr. UNDG2 PERLEMBAGAAN termsk. ISLAM sbg. AGAMA PERSEKUTUAN; KESULTANAN ISLAM/MELAYU kita, REGIMEN ASKAR MELAYU, BAHASA MELAYU sbg. B. KEBANGSAAN, AZAN, PENDIDIKAN ISLAM, PERTANDINGAN TILAWAH MEMBACA AL-QURAN, serta MERAMPAS akan TANAH2 umat ISLAM/MELAYU, dan mahu PANGLIMA ANGKATAN TENTERA DENGAN KPN KHAS UNTUK ORANG CINA dsbnya!

   Maka, ambil balik TANAH MELAYU kita ni dr. puaka2 PENGGANAS/PENJAJAH BANGKAI" ANJING DAP/hindrafHOMO-TAMIL EELAM Sri Lanka, yg. juga disyaki mcm. puaka2 PEMBUNUH NAZI - sdg. MEMBUNUH bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita dlm. pelbagai GENOSID (termsk. melalui MO DAJAL Kedai2 Mamak PALSU, dgn. MERACUN makanan, termsk. dgn. DADAH, utk. menyebabkan KANSER/SAKIT JANTUNG dan KETAGIHAN DADAH dsbnya; dan KEMALANGAN2 JLNRAYA, terutamanya oleh LORI2/KERETA2 BUAS dan berPURA2 mabuk atau lori/kereta yg. sengaja diROSAKkan, sbb. tu PEMBUNUH2 termsk. dr. PATI2 PEMBUNUH Tamil Eelam DAPbangkai ANJING ni, disyaki akan buat MO DAJAL depa, akan lari dr. tpt. kemalangan dan digantikan segera, dgn. pemandu lain)!!!!!

   Tok Terkedu.

   Delete