23 March 2022

Parti Politik Yang Paling Tidak Demokratik !

Kita sedang mengikuti satu lagi drama parti politik di negara ini.

Pemilihan CEC DAP baru-baru ini dan sebelum ini jelas membuktikan bahwa DAP tidak layak untuk menuntut dan menyentuh sebarang perkara tentang demokrasi di Malaysia.

Tidak masuk akal apabila calon yang jatuh ke tangga 8 (sebelum ini di tangga 3) dilantik sebagai Pengerusi parti tapi calon di tangga 1 hanya di bawahnya sebagai Timbalan.

Manakala calon di tangga 3 pula yang dilantik sebagai Setiausaha Agung parti bukannya calon di tangga 1 atau 2.

Seperkara lagi yang amat penting ialah demografi kaum yang terpilih pada CEC DAP.

10 calon Melayu yang bertanding tapi hanya 1 yang terpilih. 

Of the 30 CEC members, 5 are non-Chinese, with only 1 Malay young woman. This phenomenon fails to portray DAP as a dynamic party and may give the party problem in winning Malay votes. - Sin Chiew Daily

Kerana itu juga, majoriti besar kaum Melayu tidak akan mengundi parti DAP. Sebabnya sangat jelas dan self-explanatory.

Persoalan seterusnya, mampukah Anthony Loke buat sebarang perubahan yang positif dan signifikan untuk DAP? 

Bacaannya ialah business as usual sahaja kerana Anthony Loke masih di bawah bayang Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng. 


Kit Siang yang mendakwa bersara dilihat tidak boleh dipercayai kerana beliau masih memegang jawatan. Kit Siang juga tarik diri daripada bertanding pada CEC DAP kononnya bersara pada hal 'dinasti' Lim bertambah dengan kemasukan seorang lagi anak Lim Kit Siang di peringkat tertinggi parti. 

Dan tolak kronisme dan tolak nepotisme hilang daripada prinsip DAP. Amat memalukan.

Terbongkar muslihat PH: Klik Sini




36 comments:

  1. DAP mmg celaka. Rosakkan perpaduan rakyat.

    ReplyDelete
  2. Yg Melayu dlm DAPig ni .... bertaubatlah & kembali ke jalan yg benar. Keluar lah dari parti rasis cauvinis ni.

    ReplyDelete
  3. MEMANG GILER !

    Saksi itu mendedahkan semasa berada di dalam kereta, Lim telah meminta daripadanya sebanyak 10 % keuntungan masa depan bagi projek RM6.3 bilion Pulau Pinang itu !!

    ReplyDelete
  4. Bila nak tangkap Taufik Ayman si penyamun tarbus..

    Taufik bukan ada jasa pun pada negara...

    Jasa Taufik jadi proksi kambing hitam bini nya untuk menyakau RM700 jota duit 1MDB sbb dah gelap bijik mata duit nak masyukkk dlm akaun bank...

    Siapa Gabenor BNM ketika itu? Kenapa Jho Low jadikan Tawfik Ayman iaitu suami Zeti rakan kongsinya?

    “Sebab itu mesti ada RCI untuk bongkar misteri ini"

    Sebijak bijak manusia dan seluas luas lautan ilmu di dada bila bab duit nak masyukk satu family gelap mata jadi bodoh bangang... kah kah kah...!!

    Haaah agensi kerajaan tak kan garu dan gentel telo tak wat apa apa...

    Krikk krikkk sana krikk krikk sini sampai dengar dah bunyi cengkerik waktu malam kah kah kah..!!

    Jangan pisang buah dua kali udah lerr.. tumpoo yeopp..!!

    Jho Low lesap pasal Amit Bedul lantikan Tun kata sambil gentel2 telo mencari mme tak jumpa lahh kann..!! Amit kata Jho Low dah bertukar jadi beruang.... kah kah kah..

    Lepas tu krikk krikkk sana krikk krikk sini jadi macam cengkerik balikk..!! kah kah kah

    AlJazeera cari Jho Low sambil gentel gentel telo selamber aje sambil wawancara Jho Low lagi..

    ... takkan nak mintak CIA tangkapp pulak.. alahaii..!!!

    Rakyat dah fed up rakyat dah naik meluat... dah naik tumpoo rakyat pikior kan nya..!!

    PRU 15 dah dekat sgt rakyat melihat dan memerhati jangan anggap rakyat bodoh suma ...lepas hari raya silap ari bulan ramai pemimpin pekak badak melingkup nnti..!!

    Cukup cukup lah buat rakyat tekak kembang naik meloya drama CIA bagai..!! Depan bijik mata buat buat tak nampak.. alahaii..!!


    Rakyat dah meluat saksikan drama arahan di si haramjadah tu..


    Meluat sampai tekak naik kembang keluar kahak hijau..




    kah kah kah... krikk.. krikkkkk bunyi cengkerik lagi.. kah kah kah...!!



    KHALAS

    ReplyDelete
  5. Are you searching for an event organizers in malaysia? It is not that difficult to find one but hire exs event for your best organizer event.

    batik malaysia adalah warisan seni dan identiti rakyat malaysia.

    ReplyDelete
  6. Artis dalam Video di siasat pelbagai pihak pakat 'interframe' bagai. Ahli politik dalam Video bebas sakan sekor pun tak nak 'interframe'

    Pelik juga dengan sistem sistem dalam negara semenjak kerajaan kelabu asap jadi pemerintah 22 bulan Tun berkuasa.

    Ada duit dari sumber sama lebih besar masuk ke dalam akaun puak sendiri, sehingga kini masih di siasat , sedang di siasat , akan di siasat pula. Yang banyak masuk duit tu bukan orang VVIP. Orang biasa tiada jasa pada negara. Cuma bergayut pada bini seorang ex VVIP di Bank Negara.

    Baru baru ini apabila seorang artis memuat naik gambar teaser video nya berkemungkinan untuk promosi filem, habis seluruh negara tunggang terbalik.

    Bagus lah , jika isu moral menjadi naratif.

    Antara yang ‘enter frame’ dalam isu video artis ini ada lah Jabatan Agama dan Jabatan multimedia.

    Kenapa bila si Artis yang tiada “badkup” orang berkuasa berani di buli di soal?

    Ketika kecoh video seorang ahli politik tidak berbaju di atas ranjang Bersama seorang sesama jantan lain di bilik hotel tidak pula di panggil oleh Jabatan Agama dan segala macam Jabatan jabatan berkaitan?

    Video sesama jantan tak guna lansung tidak di siasat kononya 'blur'. Semua agensi kerajaan pun jadi 'blur' Sedang kan sekor jantan tak guna sudah mengaku dalam video 'blur' itu..!!

    Harus di ingat semenjak kerajaan di ambil alih oleh kepimpinan Tun Mahathir, semua perkara menjadi tunggang langgang.

    Yang salah tetapi sekongkol dengan Tun Mahathir tidak di kenakan Tindakan, yang tidak salah tapi tapi enggan ikut telunjuk di kena kan pelbagai dakwaan.

    KHALAS

    ReplyDelete
  7. Bila nak rampas berlian pink jota jota itu segerakann...!! AMIN

    Pulis SPRM AG jangan tido...AMIN

    Sesudah subuh wajib bertindak...AMIN

    Jangan nak gentel2 telo lagi..AMIN

    Bila nak tangkap Taufik Ayman dan Zety..!?

    krikk krikk krikkk cengkerik bonyi lagi..krik..krikk..krikk..!!!

    kah kah kah...!!


    KHALAS

    ReplyDelete
  8. Masyarakat Cina Pulau Pinang merindui "kenangan yang indah’ di bawah pentadbiran ahli parlimen Pekan iaitu Najib Tun Razak di mana Malaysia meraih pencapaian ekonomi yang hebat.

    Presiden Persekutuan Persatuan Keturunan Zhang Malaysia, Anthony Chang Wei Loon berkata dia mengalu-alukan kedatangan Najib bagi pihak masyarakat Cina Pulau Pinang pada satu majlis yang diadakan minggu ini.

    Najib dijemput ucaptama Penang International Buisness Investment Summit. Nampak gayanya makin meluap luap api kemarahan Tun Mahathir lagi.

    Penang International Business and Investment Summit (PIBIS) pula menjemput DSNR memberi ucaptama (keynote address) pada forum ekonomi mereka di Penang.

    Maka pasti sekali meluap luap lah sanubari Tun Mahathir sekali lagi. Seorang yang digelar penyamun oleh Tun Mahathir diberi ruang ucaptama di PIBIS. Siapa pulak taikun yang jadi mangsa Tun kali ini.. kikiki..!!

    Masyarakat dan komuniti perniagaan terutama nya masyarakat Cina sudah tidak hirau lagi dengan gelaran Perompak penyamun yang diberi oleh Tun Mahathir dan Pakatan Harapan terhadap Najib.

    Mereka mereka yang tergolong dalam kumpulan intelek dan elit pernigaaan merupakan golongan yang membaca static, data dan laporan perniagaan dan bukan jenis yang mudah digoreng atau di auta oleh Tun Mahathir.

    Selama Mahathir berbohong mengenai ekonomi dan kedudukan kewangan negara, Mahathir tidak pernah melampirkan sumber kewangan dari Jabatan mana, unit ekonomi mana atau rujukan data dari mana mana sumber.

    Mahathir rasakan kebanyakan rakyat jahil dan bodoh ekonomi.

    Najib telah memulakan lawatan ke Pulau Pinang bagi mendapatkan sokongan daripada masyarakat Cina di negeri itu semalam.

    Selepas menyampaikan ucapan di Sidang Kemuncak Perniagaan dan Pelaburan Antarabangsa Pulau Pinang ke-2, dia mengadakan sesi dialog dengan pemimpin persatuan Cina Pulau Pinang.

    Semasa sesi dialog itu, Chang mendakwa masyarakat Cina merindui "kenangan yang indah’ di bawah pentadbiran ahli parlimen Pekan itu di mana Malaysia meraih pencapaian ekonomi yang hebat.

    Dia turut memuji Najib yang mengambil pendekatan sederhana dalam mentadbir negara termasuk menghormati kepelbagaian kumpulan agama dan budaya.

    Tidak seperti Najib, pada tulisan dan pendapat ekonomi nya dia akan melampir kan rujukan dan laporan dari jabatan dan unit yang berkaitan lengkap sumber dan tarih nya.

    Silap ari bulan mau terbakar bateri atok yang baru ditukar bulan lepas di IJN..kikikiki..!!

    KHALAS

    ReplyDelete
  9. Bagus lah judi TOTO Magnum Kuda dll haram di Kedah... maka kroni Tun Mahathir Boboi dan Marina Gereja tak boleh cari makan lagi di Kedah...

    Orang Kedah boleh ucap 'Pi Berambos Toto, Magnum dan Kuda' makna kata tersirat "Hang pa semua Pi Beramboos Kerala"

    ReplyDelete
  10. Pulau Pinang di landa wabak baru..AMIN



    Jaga jaga kita jaga kita wabak dah melanda Pulau itu..AMIN


    Pendemik Baru dikesan di Pulau itu..AMIN



    Tunggu siaran nya..AMIN



    Bukan Auta ada fakta Link kali ini..AMIN



    Tungguuuu..!!














    Wabak 'Bossku'


    KHALAS

    ReplyDelete
  11. Bossku ke Penang ada yang bunuh diri..!?

    Dulu najib lunyai dibalun berpuluh2 pemimpin tertinggi ph termasuk atok dan konco2 bunga.

    Skrg muka yg sama masih menyerang najib 24/7 dan akhirnya mereka ditelanjangkan malu.

    Dibogel sehingga dendam kesumat terpahat di hati khasnya pemimpin tertua iaitu atok terhadap najib. Manusia bongkak yg merasakan kata2nya adalah umpama mukjizat tapi akhirnya menanggung kemaluan besar dgn kekalahan paling teruk di prn johor.

    Semua calon hilang wang deposit dan ramai hanya mampu dpt tak sampai 1% undian keseluruhan.

    Kempen 24/7 meratib nama najib.
    Dia tu elok sangat ker perangai sampai kaya mendadak anak2 nya?

    Sampai kini pemimpin2 ph masih tidak jemu menyerang najib dan najib pula tenang membalas serangan mereka.

    Modal lama pemimpin ph semakin basi dan modal baru pula tiada sehingga rakyat naik jemu dan muak.

    Tiada langsung tentang kebaikan negara hanya berkenaan najib 24/7 sehingga populariti najib semakin popular dgn tangkisan menjawab tohmahan pemimpin2 ph dan atok dgn fakta dgn jitu.

    Baru2 ini dap penang menyalahkan najib krn projek pembesaran airport penang yg tidak berjalan sempurna.
    Balasan najib ringkas dan padu.
    Projek diberi kpd mahb sblm pru14.
    Sejak ph menang, kerajaan dap telah merosakkan perjanjian projek tersebut dgn cuba menyerahkan kpd pihak kroni dgn laba keuntungan 60/40.

    Ceo mahb yg dikhabarkan tidak bersetuju dgn cdgn tersebut telah 'meletakkan jawatan'.
    Skrg projek tanpa kroni hendak diberi kpd kroni akhirnya terbengkalai atas kebodohan kerajaan dap sendiri.

    Mana slogan CAT?
    Mana semangat melawan nepotisme dan kronisme dap ph?
    Kenapa tak diteruskan bawah mahb?
    Kita sebagai rakyat menunggu spin jawapan kerajaan dap penang.

    Akhirnya kesalahan mula2 dituju kpd najib akhirnya dibalas dgn jawapan jitu berfakta tanpa balasan balik dpd kerajaan dap.

    Skrg rakyat bertambah curiga dgn kesucian parti dap. Dah 2 saksi kes rasuah berprofil tinggi pemimpin dap menemui ajal dgn kematian membunuh diri.

    Kenapa sampai membunuh diri?

    ReplyDelete
  12. Pulau Pinang kini di landa demam wabak...

    Hi Proton eeh silap.. hi Jelutong where are you...!? Link dibawah haah..!!

    Presiden Persekutuan Persatuan Keturunan Zhang Malaysia, Anthony Chang Wei Loon berkata dia mengalu-alukan kedatangan Najib bagi pihak masyarakat Cina Pulau Pinang pada satu majlis yang diadakan minggu ini.

    Link bawah Pulau Pinang dilanda wabak 'Bossku' kawasan yang terjejas wabak Bossku adalah di Jelutong..

    https://youtu.be/FwGSpN8PZB0

    Is the video editing not HD (high-definition) enough? Relax, Tun and relax DAP. Calm down atok..!!” the former prime minister said on Facebook.

    Najib dijemput ucaptama Penang International Buisness Investment Summit. Nampak gayanya makin meluap luap api kemarahan Tun Mahathir lagi.

    Penang International Business and Investment Summit (PIBIS) pula menjemput DSNR memberi ucaptama (keynote address) pada forum ekonomi mereka di Penang.

    Link Jelutong dilanda wabak Bossku

    https://youtu.be/wyVRzAge764

    Hi Proton.. oopss silap plakk.. Hi Jelutong where are you..!?

    Maka pasti sekali meluap luap lah sanubari Tun Mahathir sekali lagi. Seorang yang digelar penyamun oleh Tun Mahathir diberi ruang ucaptama di PIBIS.

    Siapa pulak taikun yang akan jadi mangsa Tun kali ini..!!

    Lagi Link Pulau Pinang dilanda wabak 'Bossku'

    https://youtu.be/pbNfae9JhiQ

    Masyarakat dan komuniti perniagaan terutama nya masyarakat Cina sudah tidak hirau lagi dengan gelaran Perompak penyamun yang diberi oleh Tun Mahathir dan Pakatan Harapan terhadap Najib.

    Mereka mereka yang tergolong dalam kumpulan intelek dan elit pernigaaan merupakan golongan yang membaca static, data dan laporan perniagaan dan bukan jenis yang mudah digoreng atau di auta oleh Tun Mahathir.

    KHALAS

    ReplyDelete
  13. Dolu dolu. "Hi Proton open the door..

    Proton says "Hi I am here door open now"


    Sekarang "Hi Jelutong where are you..!? Ni haah link nyer

    https://youtu.be/wyVRzAge764


    Jaga jaga Pulau Pinang di landa wabak baru..AMIN


    Jaga jaga kita jaga kita wabak dah melanda Pulau itu..AMIN


    Pendemik Baru dikesan di Pulau itu..AMIN


    Bukan Auta ini fakta..AMIN








    Wabak 'Bossku'


    kah kah kah krikk krik..


    KHALAS

    ReplyDelete
  14. kes sadis beli barang di johor. order lain barang sampai lain..

    ReplyDelete
  15. Kes Bossku bukan kes biasa , melainkan kes diatur untuk memenjarakan nya.

    Bossku memang wajar perguna Queen Council untuk pembelaan memandangkan kesnya sangat berat sebelah dan jelas satu penganayiaan.

    Kes dibuka bukan untuk mengetahui kebenaran tapi kes di ‘design” khusus untuk penjarakan Bossku dengan fitnah jijik PH mesti di terjemahkan menjadi realiti , setelah semua janji PH hanya menipu belaka.

    Itu sebab banyak kepincangan berlaku dari menghalang bukti di selitkan kepada rayuan, maklumat berkenaan curian lebih awal dari puak yang rapat dengan Tun Mahathir seperti Zeti Akhtar , Nor Mohamad Yakub dan AMBANK di sembunyikan.

    RM42 joota (alahai ciput rupanya) masuk dalam akaun Bossku dengan tanda tangan palsu. Berbanding dengan RM700 juta diagih agihkan masuk dalam akaun suami dan anak beranak keluarga penyamun Zety, Nik Faisal, Anak Sedara Mohamad Nor Yaacob atas komplot kerja kotor Jho Low serta imbuhan rasuah pegawai bank Ambank supaya buat kerja kotor mengenakan bossku.

    Ini kerja kotor Kartel Kerala tuan puan sekelian.. Ini besar punya celaka Kerala fitnah jijik tuan puan.! Cukup cukup lah percayakan kaum mata sepet barua DAP@ LeeKwanYew ini dlm urusan kerajaan.

    Cukuplah dan katakan pukimak pada barua2 Singapura@LeeKwanYew. Hapuskan barua pukimak DAP@ LeeKwanYew dng senang hati sambil garu dan gentel telo labuh serah Pulau Batu Putih pada Singapura. Katakan jahanam pergi dng Singapura

    Negara lain sanggup berbunuhan dan berperang pasal tanah tetapi Melayu barua DAP@LeeKwanYew dlm PH selamber bodoh jer sambil garu2 gentel telo bagi pulau pada anak Lee Kwan Yew..!! Puii..!!

    Mana mana pemimpin Melayu yang mesra dan banyak simpan duit di Singapura wajib berwaspada dan dicurigai

    FORMULA PEMIMPIN POPULAR = FITNAH BOSSKU


    KHALAS

    ReplyDelete
  16. Peringatan untuk PRU 15 watak acah acah Power Melayu Islamik,acah acah power suci krim bersinar, acah acah power 'talk cock' Islamik, acah acah power Formula dah tak laku.

    Watak watak PRU14 seperti Rafizi Ramli dan Mahathir masih bersangka naratif lapuk PRU14 masih laku dan boleh di gunapakai.

    Pada PRU14 lalu, naratif memburukankan lawan dan hidup atas keburukan lawan mampu bawa kejayaan.

    Cari keburukan lawan dan bertenggek diatas isu itu.

    Jika pihak lawan tiada keburukan, maka citpakan keburukan “fake” dan bergayut keatas nya.

    “Make others look bad to make oneself look good” sudah tidak laku lagi untuk menghadapi PRU15.

    KHALAS

    ReplyDelete
  17. 'Formula Popular = Fitnah Najib Tun Razak'

    Formula terbaru Rafizi diatas untuk dicuba mana mana pemimpin maintain popular. Digunapakai semua pemimpin termasuk masih terpakai oleh Boboi dan Mahathir :

    'Nak Popular = Fitnah Najib Tun Razak'

    Tersebar berita dan khabaran bahawa “King Hasut” PKR , Rafizi Ramli akan Kembali aktif berpolitik.

    Sambil Rafizi cuba segerakan populariti nya dengan menyerang Najib Razak, dia terlupa kisah lampau masih di ingati rakyat.

    Rafizi tidak sedar semua orang bertanya kenapa dia tidak menyerang Tun Mahathir.

    Adakah komplot sulit dia dengan Tun Mahathir? Adakah dia akan menjadi seperti Azmin Ali memecahkan kekuatan PKR untuk Tun Mahathir?

    Rakyat perlu bantuan dan kewangan , apa yang diperlukan ada lah bantuan cara pisikal dan monetary dan bukan kenyataan kenyataan kosong dan nasihat air liur lidah bercabang seperti yang sering Tun Mahathir laungkan.

    Pada PRU14 ketika rakyat belum sedar skim penipuan ini ia boleh di gunakan, tapi pada PRU15 kali ini, ia mungkin “suicidal” jika di gunakan lagi

    Tun Mahathir perbodohkan PKR yang menang 47 kerusi Parlimen tetapi Tun Mahathir sebagai parti minoriti pula yang menjadi Perdana Menteri.

    Apabila tempoh 2 tahun sudah tiba , Tun Mahathir mencari helah dari menyerah jawatan PM kepada Anwar lalu menyerahkan kepada Muhyiddn Yassin.

    Nak lingkup kan Tun Mahathir mudah saja dengan kita pulak cipta satu formula baru..!!

    Formula ini boleh di cuba pada mana mana parti pemimpin politik negara ini masa akan datang..!!

    Formula nya ialah

    Lingkupkan Boboi = Melingkup Tun & Legasi

    KHALAS

    ReplyDelete
  18. PNB sudah ‘bailout’ Sapura Energy? Ini persoalan yang diajukan oleh mahacai Tun oleh Abdul Kadir Jasin.

    Jawapannya, memang benar ketika Mahathir jadi PM selama 22 bulan, PNB sudah ‘bailout’ Sapura Energy.

    Malaysia sangat beruntung mempunyai pemimpin seperti Datuk Seri Najib yang tahu bagaimana mengurus ekonomi negara.

    Najib merupakan pemimpin yang membina negara bukan seperti Mahathir yang hanya tahu meruntuhkan ekonomi semata-mata untuk kekayaan peribadi dan keluarga serta kroni.

    Datuk Seri Najib Tun Razak mencadangkan dua perkara yang perlu dilakukan iaitu :

    1) Memberi jaminan kerajaan untuk Sapura Energy memohon kemudahan modal kerja sebanyak RM2 bilion dari bank – sebagaimana jaminan sebanyak RM500 juta pernah ditawarkan oleh kerajaan kepada AirAsia pada tahun lepas.

    atau:

    2) Petronas mengambil alih Sapura dari PNB dan memberi jaminan korporat kepada Sapura untuk memohon kemudahan dari bank. Dengan ini, PNB tak perlu rugi RM4b hingga RM5b. Bank tidak terdedah kepada risiko kerugian mencecah RM10b. Pekerja-pekerja Sapura dan vendornya tak terjejas.

    Bermula tahun 2019 setelah PNB membeli kepentingan 40% untuk menjadi pemegang saham terbesar, masalah ini muncul satu persatu.

    Kenapa begini? Kerajaan PH perlu jawab. Pengerusi PNB ketika itu juga perlu jawab.

    Mahathir menjadi Perdana Menteri kerajaan Pakatan Harapan. Beliau turut mengumumkan Majlis Penasihat akan dianggotai Zeti Akhtar isteri Taufiq Ayman, Tun Daim Zainuddin,Tan Sri Robert Kuok, Jowo Kwame Sundaram dan Tan Sri Hassan Merican.

    Zety adalah bekas Gabnor semasa Tun berkuasa dan di lantik pula jadi Pengerusi PNB dengan gaji sangat lumayan.

    Nampaknya Zety sangat sangat istimewa di mata agensi kerajaan seperti SPRM PDRM dan AG. Tak tertangkap oleh pihak berkuasa betapa kebalnya suami Zety si Taufik dan anak beranak Zety hubung kait mereka dalam kes 1 MDB ini.

    Sebelum tahun 2019, Sapura bukanlah syarikat GLC dan Permodalan Nasional Berhad (PNB) bukan pemegang saham terbesar Sapura.

    Apabila Pakatan Harapan(PH) menang Pilihan Raya Umum(PRU) ke 14 dan memerintah Malaysia selama 22 bulan, ekonomi negara jadi tunggang-langgang dikerjakan mereka.

    ReplyDelete
  19. RM700 Juta Taufik Ayman laki Zety semua orang buat bodoh...

    kerana 300 hengget menerima wang rasuah berjumlah RM300 sebagai dorongan untuk tidak mengambil tindakan ke atas seorang individu yang memandu tanpa lesen dan cukai jalan kenderaan tamat tempoh pada 20 Mac lepas.

    Sumber Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kedah berkata, kedua-dua mereka berpangkat koperal dan koperal sokongan berumur 45 dan 38 tahun itu ditahan di Pejabat SPRM cawangan Sungai Petani pada 6.15 petang semalam.

    “Anggota polis itu dikatakan telah meminta sebanyak RM1,500 daripada seorang individu yang memandu tanpa lesen dan cukai jalan kenderaan telah tamat tempoh di tepi Jalan Persiaran Amanjaya 2 berdekatan dengan Kolej Vokasional Sungai Petani 1.

    Malaysia Boleh...!!

    ReplyDelete
  20. Jika Bicara Keluarga Zeti Sebelum PRU15 , Insyallah BN@ Bossku akan menang Cemerlang.

    Beberapa laporan media menyatakan kertas siasatan terhadap kes keluarga Zeti Akhtar Aziz memiliki wang RM700 juta dari Jho low telah lengkap siasatan dan kini telah diserahkan kepada Peguam Negara.

    Namun, berapa kurun lagi akan di bawa ke mahkamah oleh Peguam Negara ,siapa pun tidak dapat tahu.

    Rakyat sudah mendapat banyak info dari kes ini, dan rakyat percaya ia membabitkan kroni Tun Mahathir dalam kerajaan PN.

    Keyakinan bahawa Tun Mahathir di belakang alihan wang RM700 juta di kuatkan dengan beberapa factor. Antaranya kelewatan di buka kes dan kemudian nya tiada komen dari Tun Mahathir semasa Tun berkuasa dalam PH untuk mendesak kes disegerakan.

    Watak watak utama ulangan skandal Forex 30 bilion ada sama dalam kes RM700 juta, ia itu Nor Yakob dan Zeti sendiri.

    Ia gambaran bahawa jika kes RM42 juta Tun Mahathir begitu kuat berkempen untuk mengenakan Datuk Seri Najib Razak, mustahil wang RM 700 juta milik 1MDB, tiba tiba Mahathir buat tidak peduli pula.

    Kes ‘Semburit’ Azmin di Sandakan , Mahathir menjadi sedikit ‘blur” walaupun ada saksi, bukti, video dan cctv. Ini yang rakyat lihat siapa kroni kroni Tun yang mengusai PN sekarang ini.

    Jho Low hilang Justo saksi utama kes 1 MDB bergambar sebelah Tun lesap depah hidung Tun. Hanya sekor Jho Low semua pemimpin Melayu berantakan dan diperbodohkan.

    Pulau Batu Putih akhirnya disedekah pada anak Lee Kwan Yew. Kaum Jho Low@Lee Kwan Yew tepuk tangan bersorak melihat sesama Melayu berantakan.

    Berbalik kepada tajuk diatas, jika kes keluarga Zeti “mencuri” RM700 juta wang TIA/1MDB di buka sebelum PRU15, UMNO dan Barisan Nasional dan Bossku miliki ‘advantage” tambahan didalam kempen mereka.

    Begitu lah bila Mahathir dan kroni kroni nya menguasai negara dalam banyak isu dan banyak perkara, yang akibatkan negara huru hara sehingga kini. Makin lama rakyat makin meluat dan menyampah isu isu negara masa kini.

    KHALAS

    ReplyDelete
  21. Anak kroni Taikun Vincent Tan kroni Tun berkilo dadah lepas bebas penyanyi nasyid hukum gantung anak Cina miskin yang terlibat dengan dadah bebas ramai anak miskin Cina hukum gantung sampai mati.

    Maka Tsunami Kaum Cina akan melanda PRU 15... kasi ajar sket anak cucu kroni haramjadah ni PRU 15..

    Taikun Cina Vincent Tan kroni Tun guna 'Rules Of Law Kerala'.

    Kaum Cina buka biji mata luas luas.. Cina miskin mati edar dadah dihukum gantung sampai mati...

    Anak taikun Cina kroni Tun lepas bebas .. ini kes gila babi Rules Of Law Kerala

    Pada olang olang Cina sekelian hahh 'lu olang fikir lah sindri'..!!

    Ada anak tauke bersalah ditangkap polis. Bukan sahaja hisap dadah, tetapi mengedar dadah.

    “Kemudian, runding-runding lepas sebab apa anak orang besar lepas. Kita tak mahu pertahan sebab anak Cina, anak India, Anak Khadazan, Anak Iban semua anak Malaysia kerana ini ‘rule of law’. Mesti Ada hukuman..

    Akaun Twitter Edisi Siasat, yang baru-baru ini ditukar namanya kepada Edisi Khas, mendakwa walaupun anak lelaki seorang taikun ditahan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya kerana terlibat dengan kuantiti dadah sangat besar, tetapi Peguam Negara ketika itu, Tommy Thomas mengklasifikasikan kes itu sebagai tiada tindakan lanjut (NFA).

    'Rules of Law Kerala' juga diguna bila 2 negara sudah sebut nama Zety rasuah kes AMLA 1 billion transfer dalam satu malam tiada tindakan diambil pada keluarga penyamun betina ini..

    Tapi ex CEO Astro dan Bossku dalam tempoh 1 malam sesudah subuh SPRM Pulis bekukan asset mereka... Undang undang apa yang mereka guna.. ooohh deme guna undeng undeng 'Rules Of Law Kerala'

    Tsunami Cina PRN Bangsa Johor dan Pasca PRU 15...lingkup kan Boboi dan sekutu maka melingkupnlan Tun dan sekutu nya...

    KHALAS

    #lufikirlahsindrilahguamaubelakdolukiki

    ReplyDelete
  22. Kondo mewah di Mont Kiara jadi pusat ladang tanaman pokok ganja dan Rules of Law Kayangan untuk kroni dan anak cucu.

    Orang selalu tanam pokok ganja ini di ladang, tetapi kali ini satu penanaman dadah dalam kondo. Kondo mewah di Mont Kiara menanam pokok ganja, prosesnya lebih kurang macam hidroponik.

    Edisi Khas mendedahkan kes jenayah ke atas anak lelaki ahli perniagaan terkenal, Tan Sri Vincent Tan yang ditahan atas kesalahan dadah pada 2019 tetapi dilepaskan dengan mudah oleh Tommy Thomas.

    Dari kesalahan Seksyen 6B Akta Dadah Berbahaya 1952 kerana menanam ganja, Seksyen 39B akta sama kerana mengedar dadah hanya kepada sebuah pertuduhan paling ringan seksyen 15 (1) positif dadah.

    Walaupun anak lelaki seorang taikun ditahan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya kerana terlibat dengan kuantiti dadah sangat besar, tetapi Peguam Negara ketika itu, Tommy Thomas mengklasifikasi kes itu sebagai tiada tindakan lanjut (NFA).

    "Kita telah berjaya kalau ikut hasil maklumat pada 9 dis kita telah buat serbuan di premis mount Kiara kediaman mewah.

    Hasil intipan polis dapati tempat tersebut telah digunakan sebagai tempat penanaman ganja , polis telah merampas daun ganja 2.6 kilogram, pokok ganja yang dianggarkan 3 hingga 4 kaki tingginya, sebanyak 53 pokok dan benih pokok sebanyak 48 biji. Jadi jumlah keseluruhan dianggarkan RM1.21 juta," kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman Datuk Mohd Khalil Kader Mohd dalam sidang media.

    'Rules of Law Kayangan' juga terpakai diguna bila 2 negara sudah sebut nama Zety rasuah kes AMLA 1 billion di transfer dalam satu malam tiada tindakan diambil pada keluarga penyamun betina ini melalui akaun suami nya Taufik Ayman dan Jho Low.

    Pada rakyat marhaen sekelian... kita kita ini semua nya ibarat sampah hanyut golongan kayangan saja.

    Pada olang Cina juga gua pesan hahh.. kalau lu tadak wang banyak lu olang pun macam sampah hanyut jugak maa..!!

    Jangan perasan kita kita ini suma nak dilayan dengan adil dan saksama. Keadaan ini boleh berubah semuanya jika kita kita semua rakyat marhaen murahan ini berani menolak golongan ini di PRU 15 nanti.

    Bangun dan lawan habisan habisan.

    Ini kali Haah

    KHALAS

    ReplyDelete
  23. http://chedet.cc/?p=2982
    29 Okt 2019

    Link Pengakuan Tun Mahathir


    Mengenali Tun M, mengaku kesalahan dan kesilapan bukanlah cara dan gaya kepimpinan beliau. Terkini, Tun telah membuat pengakuan apa yang telah beliau lakukan demi "menyelamatkan" taikun² besar yang sudah tentunya kroni² beliau sendiri.


    Ikuti perkongsian Tun di laman FB nya seperti di bawah ini :

    KRISIS KEWANGAN

    1. Saya mengaku saya terlibat dengan ciptaan pendekatan untuk mengatasi masalah kewangan pada 1997- 1998.

    2. Ya, memang pun cara kita selesaikan krisis menolong taikun di Malaysia.

    3. Memanglah baik jika kita tidak menolong taikun dan biarkan mereka dan perniagaan mereka rugi, gagal dan terpaksa ditutup.

    4. Dengan ini semua kakitangan mereka (yang kaya dan tidak kaya) akan menganggur. Eksport kita akan menurun dan tidak akan ada pengaliran wang asing ke dalam negara kita.

    5. Kerajaan pula akan hilang cukai korporat dan cukai pendapatan kerana sebahagian besar cukai dibayar oleh taikun. Sebahagian besar dari dana Kerajaan akan hilang. Operasi dan pembangunan negara tidak dapat diteruskan. Segala infrastruktur tidak dapat dibangunkan.

    6. Dalam keadaan kehilangan cukai keatas taikun kitaterpaksa mengenakan cukai kepada yang bukan ditakrif sebagai taikun. Setelah membayar cukai oleh bukan taikun, mereka akan masuk dalam golongan mereka yang miskin.

    7. Pada satu masa 70 tahun dahulu taikun dibunuh dan harta mereka dirampas di beberapa buah negara. Semua perniagaan dan perusahaan diambil oleh pemerintah dengan harapan 100% dari keuntungan akan diperolehi oleh Kerajaan.

    8. Jika kita hendak kita boleh halau keluar semua taikun ini. Jangan tolong mereka. Biar mereka bankrap. Kita akan tolong yang bukan taikun sahaja.

    9. Tetapi dengan apakah yang kita hendak tolong bukan taikun ini selepas semua taikun tidak dapat bayar cukai.

    10. Itu soalannya?

    11. Saya minta maaf kerana tindakan saya mengatasi krisis kewangan 1997-1998 menguntung taikun.

    Taikun itu anak cucu chedet dan kroni

    ReplyDelete
  24. NASI GANJA DI HEBOH KAN
    PETANI GANJA DIAM BANGANG
    ROSAK MANUSIA AKHIR ZAMAN
    PENGKHIANAT DIPANGGIL PEJUANG


    AKHIR ZAMAN SUDAH NYATA
    JAHAT ORANG DI PUJI PUJA
    YANG BAIK SUMA DAH BINASA
    DAJJAL LAKNAT DISEMBAH SETIA



    MALAYSIA DARUL JAHANAM


    KHALAS

    ReplyDelete
  25. Wahai Tun Mahathir pembunuhan karakter dah out dated dan sangat kuno... Rakyat tak bodoh Tun. Kau sorang saja yang perasan bagus..!!

    Tun Dr Mahathir masih percaya, bahawa pendekatan pembunuhan karakter masih mendapat sokongan rakyat.

    Negarawan itu, mungkin terlepas pandang, pasca PRU-14, rakyat telah menolak pendekatan itu dengan kata lain tidak laku lagi.

    Di berbagai PRK pasca PRU-14, PRN Melaka dan Johor, pendekatan pembunuhan karakter dengan jelas ditolak rakyat. Outdated sudah lapuk dan berfikiran sangat kuno..!!

    Pun demikian, pendekatan itu masih cuba disegarkan oleh pemimpin parti Pejuang, apabila menyerang Najib Tun Razak Presiden parti Bersatu/Pengerusi Perikatan Nasional.

    Sebagai pemimpin TIKAM BELAKANG, kononnya punca utama, Kerajaan Pakatan Harapan (PH) tumbang, sedangkan cerita sebenar bukan lah demikian. Tertebuk muka sendiri akibat takut bayang bayang nya.

    Rakyat negara ini, masih segar dengan kejadian pada 24 Februari, 2020, apa tah lagi dibantu oleh google sebagai penyimpan fakta, yang mana sesiapapun boleh mengakses dan menelusuri kronologi, satu persatu, punca, mengapa PH tumbang.

    Tindakan pembunuhan karakter bukan lah pendekatan baharu Pengerusi Parti Pejuang itu, kerana ianya sudah menjadi sinonim dengan beliau sejak dahulu kala, termasuk 22 tahun sebagai Perdana Menteri.

    Jika dahulu, tindakan pembunuhan karakter boleh mempengaruhi rakyat, tetapi tidak lagi pada masa sekarang. Pemikiran kuno macam ini masih diminati pada mahacai dan walaun Tun saja.

    Pada PRN Melaka dan Johor, terbukti, pendekatan pembunuhan karakter, tidak menyebabkan parti yang mana pemimpinnya dibebani dengan kaedah itu, terhalang diberi mandat oleh rakyat.

    Rakyat negara ini sudah terbeban dengan pendekatan seumpama ini, mungkin atas sebab itu, mereka yang tidak berafiliasi pada mana-mana parti.

    Rakyat yang tergolong pasif atau atas pagar, enggan keluar mengundi, seperti mana ditunjukkan pada beberapa pilihan raya pasca PRU-14 sebab tak ada yang menarik dari pemikir kuno ini.

    Politik negara dipenuhi dengan isu-isu peribadi, bukannya menggunakan politik untuk kemajuan, pembangunan, dan kesejahteraan rakyat dan politik matang.

    KHALAS

    ReplyDelete
  26. Siapa jumpa siapa sebenarnya. Makin lanjut usia makin kuat penipu nya. Baru tukar bateri baru di IJN dah buat perangai kotor lagi.

    Wan Fayhsal dakwa Mahathir yang cari Muhyiddin

    Ketua Pemuda Bersatu Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal mendakwa komunikasi di antara presidennya, Muhyiddin Yassin, dengan Dr Mahathir Mohamad dimulakan pengerusi Pejuang terbabit.

    Kenyataan Wan Ahmad Fayhsal itu sekali gus berbeza daripada apa yang didedahkan oleh Mahathir semalam.

    Semalam Mahathir – yang meletakkan jawatannya sebagai perdana menteri ekoran langkah Muhyiddin membawa Bersatu keluar dari Pakatan Harapan – mendakwa dia dihubungi Bersatu untuk mendapatkan sokongan menjadi perdana menteri sekali lagi.

    “Bukannya Tan Sri (Muhyiddin) yang nak jumpa Tun (Mahathir), tapi, Tun yang menghantar pegawainya, Khairuddin Salleh, untuk berjumpa dengan Muhyiddin.

    Usia lanjut bukan bermakna makin insaf tapi makin kuat pembohong..

    KHALAS

    ReplyDelete
  27. Jho Low lebih hebat daripada Saddam Hussein, Osama Laden mahupun El Chapo Guzman Kartel Sinoloa Mexico, Ochoa Bersaudara Kartel Cali, Pablo Escobar Kartel Medellin mereka amat mudah dijejaki oleh Interpol.

    El Chapo kartel Sinoala Mexico sudah ditangkap CIA diextradisi dan penjara sepanjang hayat di USA. Pablo Escobar dikesan mengunakan alat canggih telekomunikasi intel USA mati ditembak, Osama Ben Laden juga dikesan melalui satelite dan dibunuh.

    Hanya Jho Low masih lepas bebas.. satelite, Intel, Interpol tak boleh kesan di mana Jho Low berada sekarang..woow..!!

    Hishamuddin Hussein memberi tawaran untuk menjejaki Jho Low dengan menggunakan networknya (jaringan hubungan) di China, konco-konco Mahathir dengan lantang menolak.

    Mahathir telah menjadikan DS Najib Tun Razak sebagai mangsa fitnah jijik spekulasi, manipulasi dan konspirasi.

    Watak Jho Low mesti disembunyikan supaya rakyat yang ‘uneducated’ sebagaimana dakwaan Tun Mahathir, akan terus tertipu, taksub dan terasuk dengan mesej subliminal “rasuah, perompak, lanun, penyamun, pengangak, dan kluster mahkamah”.

    Lantas, dengan itu, fikiran rakyat akan terpesong dan lupa dengan rompakan dalam skandal Maminco, Forex-BNM, BMF, Perwaja Steel, pembunuhan Memali, Operasi Lalang, Pemberontakan Reformasi, Lebuhraya untuk Kroni, Tanah Menara Kembar Kroni, kematian Tun Fuad Stephen, dan banyak lagi.

    Semasa Tun Mahthir berkuasa sebagai PM pada 1981- 2003, dia telah meluluskan beberapa kontrak kerajaan kepada Larry Low bapa Jho Low, antaranya:

    1. Projek kereta api Kerteh-Kuantan yang dikendalikan MWE

    2. Projek Light Medium Industrial buildings in Mukah

    3. Projek Perumahan untuk pegawai-pegawai kerajaan

    4. Projek Mukah Coal Stockyard

    5. Projek Mukah Coal-Fired Power PlantRC works for coal handling & conveyor system

    6. Projek Terminal Bas Kota Samarahan

    7. Projek Assyakirin Commercial Centre

    8. Projek Bandar Baru Betong termasuk Projek Terminal Bas Betong

    9. Projek Bintulu Sentral

    10. Projek Demak Laut Industrial Park
    ..dan puluhan lagi projek di bawah kendalian Pertubuhan ‘Hock Peng’ link pertubuhan Hock Peng
    https://www.hockpeng.org/w1/search_project.php?fpgid=Search%20Properties

    Jho Low adalah instrumen yang amat penting dalam konspirasi fitnah jijik Najib kerana Jho Low adalah ‘multi-billionaire’ anak kepada TS Low Hock Peng@Larry Low, jutawan dan kroni Tun Mahathir.

    Kini TS Low Hock Peng juga hilang dan seakan-akan dilupakan sahaja oleh pihak PDRM, SPRM dan mahkamah yang mengendalikan kes 1MDB.

    Fitnah jijik pihak tertentu dalam kerajaan PN dan sebelumnya PH kerana kartel ini masih menguasai kerajaan. IGP menafikan adanya kartel dalam PDRM.

    Di Malaysia jika ada pihak nafikan "tiada kartel" bermakna sebaliknya iaitu 'ada kartel'.

    https://youtu.be/BfOb_lOkoLQ Link ni haah

    Who is the mafia behind this agency..!?

    Seandainya Jho Low tertangkap, maka akan terdedahlah segala fitnah jijik, hasutan dan penipuan yang bertahun-tahun dicanang oleh Mahathir dan konco konco nya.

    KHALAS

    ReplyDelete
  28. Najib sahut cabaran debat Rafizi dan ajak Anwar sekali.

    Wow sahutan untuk debat dah dijawab tu.... jangan gebang saja..!!

    Datuk Seri Najib Tun Razak menyahut cabaran debat terbuka yang dilemparkan oleh Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkaitan isu syarikat Sapura.

    Ahli Parlimen Pekan itu berkata, beliau mahu Rafizi untuk mengajak Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk sama-sama berdebat dengannya.

    “Rafizi nak debat isu Sapura? Boleh. Tapi panggil boss kamu Anwar Ibrahim debat dengan saya. Kamu boleh sama-sama atas pentas untuk debat bersama atau bantu dia.

    “Ini seperti kes Azmin cabar debat dengan saya berhubung FELDA pada Pilihan Raya Negeri Johor dan saya bersetuju dengan syarat Muhyiddin yang debat dengan saya. Azmin boleh debat bersama atau bantu Muhyiddin,” kata Najib

    Elok Bossku ajak debat dengan Tun dan bawak Boboi dan Marina Gereja sekali kan lagi meriah..!!

    Mintak bawa sebagai peneman Atok mana tau atok semput bateri nak kena cas balik may be Zety bole bantu sementara Boboi dan Marina Gereja sambung debat dengan Bossku..


    KHALAS

    ReplyDelete
  29. Tagline terbaru dari Bossku kata "#ONJER'.

    Onn jangan tak onn.. kikikiki..

    Berjayakah Rafizi menangkis Bossku setelah semua pemimpin utama setiap parti politik melingkup di tangan Bossku..

    Rakyat sangat tertunggu-tunggu bila nak 'onn' untuk melihat bagaimana Datuk Seri Najib Tun Razak mematahkan auta Anwar Ibrahim dan Rafizi Ramli mengenai usaha menyelamatkan (bail out) syarikat Sapura Energy Bhd (Sapura Energy).

    Anwar yang hanya berpendidikan Pengajian Melayu di Universiti Malaya Genral Degree dan Datuk Seri Najib yang memegang Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian dalam bidang Ekonomi Industri di Universiti Nottingham akan berdebat mengenai Sapura Energy.

    Bole ker Presiden PKR hanya berpendidikan sastera Melayu itu turut mengiringi kesanggupan berdebat dengan orang dapat kepujian dalam ecomomic..!?

    Ramai berpendapat elok disekalikan debat itu dengan Rafizi Anwar dan Tun Mahathir. Mereka bukan “level” Bossku untuk berdebat. Semua mereka sangat Low Class

    Kepandaian Rafizi hanyalah pandai cari peluang popularkan diri dengan menumpang “glamour” Bossku sahaja.

    Selepas dia menghilang selama empat tahun supaya dia dapat mencari populariti dan publisiti murahan. Debat ini merupakan satu yang sangat baik untuk melihat bagaimana Datuk Seri Najib mematahkan segala auta fitnah jijik yang menjadi “makanan” Tun Mahathir Rafizi dan Anwar.

    Jangan bandingkan Bossku dengan Azmin Ali ... Mat Blur itu macam bomi dengan langit.

    KHALAS

    #onnjer

    ReplyDelete
  30. KARTEL SUDAH TERDESAK CEMAS
    HARI RAYA MAKIN HAMPIR TIBA
    LEPAS RAYA DEPA MULA BERKEMAS
    PRU 15 UNDI RAKYAT TIBAI MEREKA

    Ingatan juga pada pengundi PN , MN, pengundi atas pagar dan pengundi PAS/UMNO setiap kawasan DUN dan Parlimen

    Senarai calon yang di PRU 15 untuk diberi perhatian serius demi bangsa dan agama.

    1. Ampang (Local Council Election)
    2. Temerloh (Liberal)
    3. Port Dickson (Pluralisma Agama/LGBT)
    4. Kajang (Wakil Pluralist)
    5. Matang Pauh (Wakil Pluralist)
    6. PARIT BUNTAR (Barua DAP/Syiah)
    7. Kote Raja/Mat Sabu (Barua DAP/Syiah)
    8. Jerlun (Liberal/COMANGO gereja)
    9. Muar (Liberal/LGBT)
    10. Shah Alam (Barua DAP/ Liberal)
    11. Sepang(Barua DAP/Liberal)
    12. Ahli UMNO/semua PKR support liberal (sudah dikenalpasti)
    13. Langkawi (Itupun kalu sempat kikiki..!!!)
    14. Gombak ( Mat Blur/Liberal..)
    15. Titiwangsa ( Lu fikir sendiri )

    Inilah calon PRU15 yang patut 'disimen' terus dari politik Malaysia..!!


    SENARAI LIST CALON SUDAH SIAP KINI
    PATUT DISINGKIR KASI SIMEN RATA
    AJOM BAKAL CALON YG MELINGKUP NNTI
    LEPAS RAYA DEPA TAU NASIB DEPA SEMUA

    KHALAS

    ReplyDelete
  31. Fakta mahkamah..

    Sri Ram menunjukkan kepada saksi beberapa carta yang menunjukkan wang 1MBD dikumpulkan melalui pinjaman jangka sederhana Islam (IMTN) sebanyak AS$5 bilion yang masuk dalam akaun Najib dengan digit 694.

    Daripada AS$5 bilion yang diperoleh melalui IMTN, AS$700 juta dimasukkan kepada Good Star limited, sebuah syarikat yang dikawal oleh Low Taek Jho.

    Dari situ, wang itu mengalir melalui beberapa akaun sebelum berakhir dalam akaun peribadi Najib.

    Keterangan tambahan soalan SPM...

    Wang dimasuk dlm Gold Star milik akaun Jho Low. Dari situ wang di masukkan kr 'beberapa' akaun sebelom masuk ka akaun Najib.

    Fakta nya ialah..

    Sri Ram mengaku duit masuk ke 'BEBERAPA' Akaun..maksudnya "BANYAK" akaun..

    Soalan

    Akaun akaun milik siapa kah yang di maksudkan beberapa akaun itu...!?

    1. milik Zety kah, milik Taufik Ayman kah, milik Nik Faisal kah, Milik 300 pegawai pegawai kaum Cino di AmBank kah...

    2. Berapa jumlah kemasukkan duit duit ke bebarapa pemilik pemilik akaun itu...!?

    3. Akaun pemilik siapa yang rembat paling banyak sekali.. Zety kah Taufik Aiman dan anak penyamun kah , Nik Faisal atau ke pemilik akaun lain..!?

    4. Atas nasihat siapa akhirnya Najib suruh buka akaun milik dia..!?

    Akhir nya seciput duit masuk ke dalam akaun Najib...!!

    Hahhh walaun dan mahacai sila jawab..!?


    KHALAS

    ReplyDelete
  32. You are Doing good job, i think you deserve a huge, keep it up

    ReplyDelete
  33. Siasatan harus dilakukan sama ada Rafizi bermotif untuk menjahanamkan Sapura Energy.

    Sesudah 'Bailout' anak cucu dan kroni rompak lagi..begitu lagi berulang kali sampai Abg Jamil mampos itu filem Madu Tiga.. eeh silap sampai Tun mampos..!!

    Sepatutnya Rafizi menyerang Tun Mahathir. Adakah Rafizi berani membangkitkan isu itu terhadap Zeti dan Taufiq Ayman.!?

    Agar pihak tertentu dapat membeli SE sama seperti alasan syarikat SPV Lim Guan Eng ambil alih aset TH semasa Tokong jadi MoF dolu.

    Jika saranan Bossku supaya kerajaan membantu syarikat GLC atas dasar “good money to chase bad money” digagalkan , maka kerajaan dan rakyat kehilangan SE dan pelaburan wang rakyat sekitar RM4 bilion hangus begitu sahaja.

    Sambil itu majority 10,000 kakitangan Bumiputra Melayu kehilangan pekerjaan termasuk vendor dan chain of supply nya.

    Isu SE sangat mencurigakan kerana ada kaitan dengan pihak yang pernah memiliki nya.

    Modus operandi menjatuhkan saham dan membeli nya bila sudah murah, banyak terjadi di negara kita, sambil pura pura “bailout” untuk mengalihkan wang rakyat kepada syarikat kroni sudah berulang banyak kali.

    Ia perilaku “repetitive” yang pernah terjadi kepada MAS, PROTON dan PERWAJA. Ini cara kroni Tun Mahathir dan anak cucu buat duit. Rompak semua harta syarikat untung besar bila dah melingkup minta 'bailout'. Bila sudah 'bailout' rompak lagi...

    Rafizi, yang sepatutnya menyerang Dr Mahathir kerana dia lah yang telah menyebabkan kehancuran kerajaan PH yang telah diberikan mandat oleh rakyat pada PRU14 (2018).

    Maka , kerajaan harus ikut nasihat Bossku yang tiada kepentingan kroni untuk di jaga melainkan demi negara dan rakyat, ia sudah terbukti.

    Sebaik sahaja kerajaan Pakatan Harapan mengambil alih , maka rencana membaraikan TH pun bermula dengan aset yang dibina dan diperolehi oleh kerajaan Barisan Nasional di heret masuk ke dalam Special Pupose Vehicle (SPV) Bawah Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan. Link bawah ini yang Rafizi cuba canangkan supaya Tuan nya dapat manfaat dari formula Rafizi.

    https://www.mindarakyat.net/2018/12/kabinet-ph-sahkan-bnm-lim-guan-eng.html?m=1

    Sejumlah RM19.9 bilion aset milik TH termasuk yang di Mekah dan Madinah berada di bawah penguasaan seorang bukan Islam akibat permainan Rafizi yang telah digunakan oleh Mujahit

    https://sabahkini2.com/en/news/1792/menteri-agama-sahkan-aset-tabung-haji-rm199b-diurus-oleh-cina-dap-mr-chen-yin-heng/view

    Bila kewangan TH dan melakukan persepsi rugi, ada penyelewengan dan pelbagai, tiba tiba kerajaan Pakatan Harapan ketakutan untuk mengadakan RCI demi kebenaran.

    Rafizi hanyalah kuda kayu Tun Mahathir yang baru setelah semua pemimpin lain melingkup tenggelam atas jenama Bossku

    KHALAS

    ReplyDelete
  34. Jho Low dan Kaum DAP@ Lee Kwan Yew tepok tangan lihat bodoh bangang sesama Melayu berdebat dan bercakaran sesama Melayu.

    Apabila Sapura Energy(SE) di rundung musibah , setelah anak Mahatir campak saham , kepentingan rakyat perlu dijaga kerana kerugian nya akan akibat kehilangan wang pelaburan rakyat.

    Itu sangat jelas dan munasabah. Kerana SE sudah berstatus GLC dan perlu di selamatkan.

    Atas penjelasan di buat DSNR, Rafizi tersepit lalu menjawap dia sendiri pun tidak setuju Tindakan kerajaan Mahathir dan PH, dan DSNR ‘smash’ Rafizi dengan sindiran “kalau tidak setuju kenapa tak bantah Ketika itu , dan hanya luahkan pada hari ini ketika hendak debat sahaja?

    Ada kah Rafizi takut kepada Tun Mahathir yang menjadi Perdana Menteri yang sentiasa pergunakn ‘badut” nya Zeti Aziz atau pun Jaleel Rashid?

    Nampak nya kemelut debat Rafizi Anwar Tin VS Najib melondehkan lagi Melayu sama terus Melayu bercakaran. Jho Low dan kaum DAP bersama Tuan DAP Parti Lee Kwan Yew di Singapura tepok tangan saksikan betapa bodoh bangang nya pimpin Melayu bercakaran sesama sendiri angkara seekor kaum Cina bernama Jho Low.. Jho Low sampai sekarang lesap.

    Jho Low lebih hebat dari Sadam Hussin, Osama Ben Laden, Al Chapo, Ochoa Bersaudara dan Pablo Eskobar semua ditangkap ada dibunuh.

    Kes AMLA Zety depan bijik mata pun semua agensi penguasa negara tak mampu buat apa apa..!!

    Pada isu isu ini, akhirnya PH takut untuk melaksana kan RCI Tabung Haji kerana takut hal sebenar terdedah.

    Malah rakyat menyaksikan sendiri bagaimana aset Tabung Haji bernilai RM19 bilion di heret ke SPV MoF Lim Guan Eng.

    Lojik akal bertanya jika Tabung haji tidak ada duit mana mungkin ujud aset sejumah RM19 bilion?

    Kenapa menjawap tidak setuju pada hari ini dan berdiam diri Ketika kejadian menyeret wang rakyat dari PNB kepada syarikat kroni Mahathir, Rafizi berdiam diri?

    KHALAS

    ReplyDelete
  35. MAFIA KARTEL BOLEH..!!!

    Bekas pegawai bank Goldman Sachs, Roger Ng didapati bersalah oleh Mahkamah Amerika Syarikat (AS) kerana melakukan konspirasi menyeleweng ratusan juta dolar daripada syarikat pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

    Perbicaraan kes Roger Ng dan perakuan Tim Leisnner bahawa bekas Gabenor Bank Negara Malaysia Tan Sri Zeti Aziz telah di sogok untuk meluluskan bon.

    Sogokan itu di terima melalui Jho Low yang mebuat bayaran dua kali kepada suami Zeti ia itu Taufeq Ayman dan wang itu di bank-in kedalam akaun bank mereka yang di buka di Singapura.

    Keputusan oleh juri di negara berkenaan diumumkan oleh Mahkamah di Brooklyn. Mahkamah Brooklyn yang sama juga ada menyebut dan mengaitkan nama Zety dan Jho Low dalam kes Roger Ng dan Tim Lessiner.

    Bagaimana dengan kes Zeti Taufiq Ayman dan Navin Tan anak kroni Vincent Tan, Jho Low Nik Faisal adakah mereka terselamat juga oleh penguasa dan mahkamah kroni kartel mafia..!?

    Apakah Zeti di selamatkan mahkamah mafia..!? Sedangkan isu pokok sebenar ialah Zeti, suami dan anak-anaknya telah menerima rasuah AMLA lebih RM700 juta dari Taufiq Ayman dan Jho Low sebagaimana dilaporkan media.

    Jho Low dan Kaum DAP@ Lee Kwan Yew tepok tangan lihat bodoh bangang sesama Melayu berdebat dan bercakaran sesama Melayu.

    Pulau Batu Putih baru saja digadai oleh Tun pada anak Lee Kwan Yew.. masih jugak nak barantakan lagi...agak nya apa lagi mafia Kartel Kerala nak gadai lepas ini.!?

    Roger Ng didakwa membantu bekas ketuanya, Tim Leissner menggelapkan wang 1MDB juga menunggu hukuman yang sama mengubah wang dan merasuah pegawai berkaitan untuk mendapatkan perniagaan untuk Goldman.

    Dengan keputusan ini , maka jelas lah siapa pencuri sebenar 1MDB dan mereka mereka di sebalik fitnah jijik dan penganaiyaan dengan dengan tanda tangan dipalsukan dalam akaun bank Najib Razak.

    Di Malaysia Nevin Tan anak kroni taikun Vincent Tan, Zety, Jho Low dan penyamun tarbus anak beranak Taufiq Ayman masih bebas dan ada lesap terus...Kartel Mafia boleh..!!!

    Atok Boleh..!! Kartel Boleh..!! Mafia Boleh..!!

    MALAYSIA BOLEH..!!!


    KHALAS

    ReplyDelete
  36. Bulan Puasa penduduk Kg Baru diminta berambos dari rumah kediaman..!!

    Kami buntu manakala Ahli Parlimen Titiwangsa, Datuk Seri Rina Harun, yang mewakili kawasan ini tidak membantu penduduk.

    40 keluarga yang mendiami Flat Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) Sungai Baru di Kampung Baru, tekad mahu mendirikan khemah di pekarangan Pejabat Perbadanan Kampong Bharu (PKB).

    Kami tiada rumah lain untuk didiami dan flat ini dibeli oleh orang tua kami satu ketika dahulu. Bukannya kami tinggal di rumah setinggan, wajarkah kami dilayan seperti ini?”

    Setiap kali soalan berkaitan diajukan Menteri Wilayah hanya kata akan diajukan Datuk Seri Dr Shahidan Kassim tiada penyelesaian hingga kini, Saya pun belum dapat maklumat tepat mengenai perkara ini kerana urusan pengambilan tanah ini dibuat oleh PTG, bukannya Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).,” katanya.

    Ikut lah cara Najib Tun Razak@ Bossku selesaikan projek Kerinci Residensi... jangan malu Menteri Wilayah.. Harap Rina Harun sah ke laut dalam..

    Menteri Wilayah dinasihat kena guna cara Bossku selesai masalah Kg Sungai Baru di Kampung Baru seperti idea Bossku dalam Projek Kerinci Residensi untuk selesaikan masalah Sg Baru Kg Baru.

    Pertemuan dijalankan antara pemaju dan pemilik tanah Kampung Sungai Baru, Kampung Baru, di sini bersama Menteri Wilayah Persekutuan. Jangan jadi mcm Kalit Samat dan Nurul Izzah dalam isu Kerinci Residensi.

    https://youtu.be/VEvmx7EW950

    pemaju bersetuju menyediakan tawaran baharu dinamakan Pakej Harmoni kepada pemilik unit flat, yang diputuskan jumlah pampasan oleh Jabatan Ketua Pengarah Tanah dan Galian Persekutuan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKPTGWPKL), pada sesi siasatan pengambilan tanah.

    Mereka mampu tinggal di pangsapuri berkeluasan 900 kaki persegi yang kondusif dilengkapi kolam renang, surau serta taman permainan tanpa sebarang bayaran berdasarkan konsep trade-off (tukar ganti).

    Hanya beberap kerat penduduk Kerinci Residensi yg berputih mata bila dihasut Nurul Izzah semasa jadi MP Lembah Pantai dulu. Menyesal tak sudah pada yang termakan hasutan...

    https://pakdin-my.cdn.ampproject.org/v/s/pakdin.my/residensi-kerinchi-nurul-izah-muka-tembok-dan-tidak-bertanggungjawab/?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16416084484379&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fpakdin.my%2Fresidensi-kerinchi-nurul-izah-muka-tembok-dan-tidak-bertanggungjawab%2F

    Padan muko kelian yang termakan hasutan Nurul Izah semasa jadI MP Pantai Dalam dolu.

    Nurul terkinja kinja di Istana Bukit Segambut yg terhasut ditinggal terkontang kanting.

    KHALAS

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.