TERBARU !

Wednesday, August 26, 2020

Terbongkar ! Pelan Kotor Kerajaan PH !

Syed Saddiq buka pekung kerajaan DAP-PH.


Tapi yang ini adalah pekung yang paling jijik dan paling kotor sekali dalam politik negara ini !

" We thought that we could tighten the tap during the first 2 years and open up the tap during the final 3 years. Its about tightening the belt at the initial stage and opening up the final 3 years " kata Saddiq.

Kerajaan PH memang berniat untuk menyusahkan rakyat pada 2 tahun pertama PH memerintah. Sebab itu pelbagai bantuan ditarik balik.

Dan 3 tahun seterusnya hingga menjelang PRU15 (2023), PH akan buka tap dan tabur pelbagai gula2 kepada rakyat dengan harapan rakyat akan terhutang budi dengan termakan dengan tipu daya 'murah hati' politik PH itu.

Lihat video ini :


Dan setelah Saddiq mendedahkan strategi jijik PH ini, apakah Saddiq fikir rakyat akan memaafkan beliau begitu sahaja walau pun beliau merupakan salah seorang yang terlibat di dalam strategi itu?

Lee Boon Chye PKR juga mengaku tindakan kerajaan PH yang 'tightening the belt' dengan menarik balik bantuan kepada rakyat.

Lihat video ini :


Saya ambil quote FB DS Shabery Cheek :
'Cekik leher rakyat. Tunggu sehingga mereka terkapai mintak nyawa. Bila dilepaskan, pasti mereka berterima kasih kepada tangan yang mencekik tadi.'
So very true !

Hairan kerana pihak media seperti Buletin TV3, BERNAMA, Berita Harian Online, Malaysiakini dan lain-lain tidak laporkan isu ini.

Padahal, ianya adalah perancangan PH yang paling jijik dengan mendera dan menzalimi rakyat pada awal pemerintahan PH dan kemudiannya menabur segala gula2 politik kepada rakyat supaya dianggap hero 'penyelamat rakyat dan negara' !

Jika kerajaan PH tidak jatuh, kita tidak akan tahu strategi kotor PH ini dan ramai yang tertipu sekali lagi. Allah SWT maha mengetahui.





25 comments:

  1. Celaka PH ! Memang gila & tipu rakyat hidup2 !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tu lah strategy madey selama 22 thn pemerintahan dia cuma kali ni tuhan tak izinkan..melayu kan mudah lupa..

      Delete
  2. Strategi si lidah bercabang dan kawan kawan si enam jahanam. Memang celaka sungguh PM yang memerintah masa itu.

    Kalau nak fu*k kasi fu*k kaw kaw... jangan nak kesian kesian lagi dah... 22 bulan 101 projek ratus juta juta direct nego PM ke 7 dan Tokong kasi kroni kaya raya. Rakyat suruh ikat perut... PTPTN suruh bayar, Harga minyak tak turun ... saya ulangg..!!

    Celaka punya PM ke 7

    ReplyDelete
  3. Tapi org melayu ,,masih lagi jadi baruwah ph, terutama sekali melayu pan dan pkr...bodoh turun temurun

    ReplyDelete
  4. ye la ko semua cerdik. hari2 dok nganga janji masyukkkkkkkk. janji syurgaaaaaaaaaaaaaaaa kita semua alhamdullillahhhhhhhhhh. solat subuh jamaah cukup ka. saja tanya jangan marah. dah nama isle solat subuh bg la penuh masjid. jgn cakap saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meroyan pasal Islam pulak? Busuknya hati baruah kapir...

      Delete
    2. Tunggu cucu atok sembahyang subuh lepas MABUK clubbing!

      kahkahkahkahkahkah

      Delete
    3. Org pun p clubbing jugak..tapi tak lah p teguk air setan.

      Delete
  5. Aku dah lama tau strategi busuk PHancing ni. Tapi aku cuma org biasa je, tak ade siapa nak dengar suara aku pun.
    Syukur, sekarang dah terdedah. Harap rakyat humban semua calon2 PHancing pada PRU15 nanti.

    ReplyDelete
  6. Bila penyamun tua dan gerombolanya nak
    ditangkap?
    Persoklan seterusnya berapa % telah
    diagihkan sesama mereka?

    ReplyDelete
  7. Strategi makan tuan.

    ReplyDelete
  8. MENUNGGU pengesahan apa betul cucu atok
    ditangkap melanggar pkpp sambil mabuk2
    Bangkai babi boleh ditutup, bangkai
    dinasur mana nak SOROK.

    ReplyDelete
  9. Aku yg salah baca ke korang salah faham... "tighten the tap" merujuk dia nk jimat, bagi tapi sikit selama 2 tahun... lepas 3 tahun dan dah cukup baru dia "release the tap" maksudnya bagi balik lebihan yang dia tahan utk 2 thn tadi... yang dia kata "strangled" bermaksud PH yg tercekik sebab anggapan diorg meleset. rancangan nk release lebihan@simpanan tadi x sempat sbb xa dpt mandat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 tahun pertama "tighten the tap" lepas tu lagak "hero" "release the tap" sebelum PRU seterusnya. Tektik kotor dan jijik.
      Hanya kapir atau yg berkalifahkan kapir yg sanggup buat mcm ni sebab dalam amalan kapir, tak berdosa asalkan THE END JUSTIFIES THE MEANS.
      Matlamat menghalalkan cara....bila bertuankan kapir!

      Delete
    2. Berjimat itu amalan baik. Tetapi , kalau berjimat hanya utk kepentingan politik kerana membohongi rakyat dgn cerita hutang negara trillion rgt disebabkan kerajaan terdahulu, itu kerja penipu!!!

      Delete
  10. Malu apa atokku
    Rakyat tak sempat ikat perut dengan
    2 ketul batu biar tak lapar.
    PASTI habis batu kat sini.

    ReplyDelete
  11. Ahli strategi mana punya idea bodoh ni? Rakyat masa tu dijanjikan mcm2. Bila tak dpt tentu memberontak. Memang tak boleh percaya puak pH ni. Janji setan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALL MY BITCH LOVE ME
      DAH MABUK LANGGGAR PULAK S.O.P
      SERIBU JER DENDA DI BAGI
      WALAUN TERDIAM SENYAP SUNYI


      kikikiki..

      Delete
  12. ATOK YANG MUDAH LUPA - BAWAKLAH BERTAUBAT

    Lompat Parti Dia ‘Kerana Demokrasi’, kira ok.. amalan demokrasi seperti katak UMNO dolu.

    Bila Lompat Keluar Parti Dia ‘Kerana Duit’

    Tolonglah bawak Atok berubat makin hari makin teruk dah..

    Nampak dah tanda – tanda tu.. Sebelum ini dia tuduh orang Melayu tak mengamalkan Islam sebenar..

    Jadi kalau nak tahu macam mana Islam sebenar tengok sahajalah keluarga Atok.

    Itulah ukuran Islam sebenar.

    Lompat masuk parti dia = berhak, ini demokrasi.

    Lompat keluar parti dia = kerana duit.


    Makin hayat usia di saat sangat senja makin celaka perangainya..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ada penyakit, "Dia Sahaja Yang Benar". Akan tertulis dlm sejarah negara.

      Delete
  13. Seperti kata orang2 tua2.
    "cari penyakit dapat penyakit"
    "cari pub HARAM dapat MABUK bonos rm1000
    kali 2 Ngok baru rm 2000 tak luak pun
    duit BERBILLION.
    Konsep agama baru.

    ReplyDelete
  14. Abah dah larang jgn langgar PKPP. Abah dah pesan minum kopi je.

    ReplyDelete
  15. Kalau minum kopi tak 'kick' le.. tak boleh nak goyang2 & ehem ehem.. kikikikiki

    Malu apa Atokku?

    ¯\(°_o)/¯

    ReplyDelete
  16. Atok nampaknya tinggal spenda berjalan
    sambil bercakap sendirian pada prk Slim

    ReplyDelete
  17. KARMA SUMPAH LAKNAT SUDAH MENJALAR KE ANAK CUCU

    Cucu kepada pengasas Parti Pejuang, Tun Mahathir telah dikenakan kompaun sebanyak seribu ringgit kerana melanggar arahan. Beliau meluahkan kekesalannya dalam instagram miliknya.

    Tun Mahathir dan Mukhriz menerima tamparan dengan kejadian tersebut memandangkan mereka memperkenalkan Parti Pejuwang dengan asas Rukun Islam, Rukun Iman dan Rukun Negara tetapi Ally pula memberi gambaran berlawanan dengan prinsip parti.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.