TRANSLATION

24 August 2023

Undi Melayu : Kejutan di PRK Pulai Dan Simpang Jeram

Mahu menang atau tidak?

Jika merujuk kepada keputusan PRU dan PRN sebelum ini serta peratus komposisi kaum, calon PH berkemungkinan besar akan menang di PRK Parlimen Pulai.

Walaubagaimana pun, kerusi DUN Simpang Jeram bakal menyaksikan pertandingan sengit dengan undi majoriti yang tidak banyak. Peratus yang keluar mengundi pula adalah sekitar 50+ % sahaja.

Dengan keputusan PRN 6 negeri menunjukkan peralihan sokongan pengundi-pengundi Melayu yang amat signifikan, persoalannya sekarang : apakah 31,726 undi BN di parlimen Pulai dan 6,062 undi BN di DUN Simpang Jeram turut beralih?

Akhir kata, jika calon PH tidak popular, peratus keluar mengundi rendah, pengundi² putih tidak dikerahkan keluar mengundi beramai² dan pemimpin² masih lagi ๐’Š๐’ ๐’…๐’†๐’๐’Š๐’‚๐’ ๐’”๐’•๐’‚๐’ˆ๐’† mengenai sentimen Melayu yang beralih undi, calon PN berkemungkinan besar akan menang di DUN Simpang Jeram.

Mahu menang atau tidak?


10 comments:

  1. Doc. Depa masih denial stage lagi. Parti depa buat macam tok depa punya! Demm!

    ReplyDelete
  2. umno dipimpin oleh orang sakit lagi berpenyakit,
    di peringkat bahagian ramai yg sekolah tak lepas spm pun, bukan setakat ajk malah ketua2 bahagian, dan jadi calun,
    yg berpotensi dan berakademik, professional di pinggirkan,

    dan malah si ketua bahagian yg mencadangkan supaya jawatan presiden & tim.pres tidak dipertandingkan aritu pun khabarnya sekolah rendah pun tak lepas...

    umno dah semacam hanyut tenggelam dalam terowong dap.

    ReplyDelete
  3. summary pendudukan
    pulai
    melayu : 46.8 %
    bukan melayu : 53.2 %

    simpang jeram
    melayu : 69.4 %
    bukan melayu : 30.6 %

    kita lihat saja mana hala tuju melayu dan islam terutama simpang jeram. tentang bukan melayu hala tuju mereka jelas terutama bangsa cina

    ReplyDelete
  4. Jiran aku seorang veteran umno cakap yg Tun Musa Hitam pernah berkata bahwa "umno tidak akan dapat digugat dari luar, tetapi umno akan hancur dari dalam" pada suatu pau disuatu masa lalu merujuk kpd risikan yg wujudnya anasir tertentu yg negatif telah meresap masuk kedalam barisan kepimpinan parti.

    Orang lama mesti tau kenapa Tun Musa berkata sedemikian kerana munkin ada peristiwa yg dia lihat dan curiga.

    Hari ini parti umno semacam sedang menuju kehancuran dengan skala yg sangat pastas yg menurut pendapat ramai adalah kerana terdapat proses pelumpuhan parti dari dalam umno sendiri.

    Tak susah nak teka pun dah.
    orang kampung pun boleh tunjuk siapa siapa.
    .

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. tak perlu banyak sangat buat andaian itu dan ini, sekarang yang jelas bangsa cina mempunyai satu hala tuju yang solit dan jelas, dan telah pun terbukti, sekarang melayu apa cerita, lebih tepat melayu( dan bimiputra) and islam kemana hala tujunya, seperti kata nasri pm tetap melayu walaupon parlimen dikuasai bangsa cina, adakah itu yang kita mahu duduk dibawah ketiak

    ReplyDelete
  7. Adoiiii

    Kau org bawak Tun org tua bodoh berucap Mme Nak melingkup lagi bagi banyak majority kat PH DAP lerr nnpk nya

    Boboi tu liberal, Marina Gereja tu lagi tebal bebal liberal nya bawah jenama SIS yg cabar hukum mahkamah syariah baru baru ni...

    Cukup lah bawak orang tua bodoh ni ... Klu ada kuasa diberi kembali orang Melayu kena caci maki lagi... Kroni Cina di lambing kembali...


    Kalau tak caye PH dapat lebih majority ko org tunggu keputusan PRK Ni Pulai dan Jeram ni


    Bangang Ni kenapa ko org jemput ceramah

    Org tua mangkuk tu barua DAP@LeeKwanYew yg di bakul sampahkan...

    Kasi Berambosss trus org tua Bodo ni...



    Adopiii iiiiiii..?!?

    ReplyDelete
  8. Dari dolu aku dah habaq kat hang pa suma.. kenapa PN di Pulai tewas dng majority banyak

    Hat bawah sanun adalah tulisan aku minggu lepas... Kan dah aku Kata Kan.. Jangan bawak orang tua bodoh tu ke pentas ceramah PN...

    Orang tua bangang tu tugas untuk saman dan lawan batang tubuh Bang Non saja bukan Nak bawak Proklaminasi Pantek pukimak dia...!!

    Ni haah tulisan aku seminggu sblom PRK Pulai dan Simpang Jeram..!!

    PN akan gagal rampas atau kurangkan majority PRK di Pulai dan Jeram Gara Gara ceramah Tun Mahathir di pentas PN di Pulai...!!

    Adoiiii aaii... Kenapa lahh ko bawa orang tua Bodo tu setannnnn...!!

    Kau org bawak Tun org tua bodoh berucap Mme Nak melingkup lagi bagi banyak majority kat PH DAP lerr nnpk nya

    Boboi tu liberal, Marina Gereja tu lagi tebal bebal liberal nya bawah jenama SIS yg cabar hukum mahkamah syariah baru baru ni...

    Cukup lah bawak orang tua bodoh ni ... Klu ada kuasa diberi kembali orang Melayu kena caci maki lagi... Kroni Cina di lambing kembali...


    Kalau tak caye PH dapat lebih majority ko org tunggu keputusan PRK Ni Pulai dan Jeram ni

    Kenapa si Bangang renta ko org jemput ceramah

    Org tua mangkuk tu barua DAP@LeeKwanYew yg di bakul sampahkan...

    Sepatutnya legacy Ni kena ajar canner Niger , Mali, Bukina Faso, Sudah, Tongo, Gabon dah halau France Germany UK dan USA keluar dari benua Afrika...!!!

    Kasi Berambosss trus org tua Bodo ni...

    Saya ulangggg

    PN akan gagal rampas atau kurangkan majority PRK di Pulai dan Jeram Gara Gara ceramah Tun Mahathir di pentas PN di Pulai...!! Tungguuu yer..!!


    Adopiii iiiiiii..?!?

    ReplyDelete
  9. Kalau Nak menang di Pelangai atau Kasi majority PH merudum dng majority ratus saja...

    Syarat mudah



    Jangan bawak orang Tuan bodoh tu kat pentas ceramah PN


    Dia tu barua DAP@LeKwanYew yg dah dibakulsampahkan... Bagi Pulau Batu Putih pada anak.Lee Kwan Yew


    Jho Low dan kaumnya masa dia Jadi PM ke 2 Kali sampai sekarang tepok tangan tengok barua barua dan orang Melayu bercakaran

    Lidah bercabang tak Ada kuasa Proklaminasi Melayu pantek pukimak tok wan diaaaa....

    Anak dia pejuamg Marina Gereja SIS COMANGO Nak lawan hukum mahkamah syariah ....mcm taik palat anak pempuan dia... puiii


    Berambosss kauu

    ReplyDelete
  10. fucking Melayu talking cock

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.