Tuesday, November 12, 2019

Najib Dan Campur Tangan Mahathir : Azmin Ada Buktinya

Kita terkejut Mahathir terkejut Najib terkejut.


Mahathir nafi campur tangan kes Najib. Mahathir juga dakwa tidak pernah campur tangan dengan mahkamah.

Beliau bagi contoh bagaimana parti UMNO diharamkan pada tahun 1988 (seriously...berapa orang yang benar-benar tahu latar belakang pengharaman parti UMNO yang terpalik juga nama Mahathir).

Mahathir cabar mana-mana pihak untuk buktikan beliau pernah campurtangan dengan mahkamah.

Tentu ramai ahli politik PH-DAP yang senyum sinis seperti tidak percaya yang Mahathir sanggup bohong. Kerana mereka yang selama ini kata Mahathir kuasai SPR, Polis, Jabatan Peguam Negara, sistem kehakiman dan kes liwat I Anwar adalah manipulasi Mahathir.

Ahli-ahli politik PH-DAP ini juga yang label Mahathir sebagai lanun, kepala perasuah, perosak negara, lidah bercabang dan hantu nombor 1 negara, Malah, Lim Kit Siang DAP kata Mahathir terkenal di seluruh dunia dengan gelaran KKN (Korupsi, Kronisme dan Nepotisme)

Dan jika Mahathir mahu buktinya, beliau boleh tanya Azmin Ali, Anwar Ibrahim atau pun Lim Kit Siang DAP.

Bukti video pun ada.


Sebelum ini, kes rasuah dan banglo terlanjur murah Lim Guan Eng DAP boleh diberhentikan separuh jalan walau pun saksi-saksi sedang memberi kenyataan. Malah, pihak SPRM pun terkejut dengan pembatalan kes rasuah itu. Kes Allahyarham Adib masih tiada penghujungnya walau pun pihak mahkamah memutuskan Allahyarham dibunuh.

Segalanya ini mendatangkan keraguan rakyat terhadap sistem perundangan negara sejak PH mentadbir negara.

Begitu juga dengan kes SRC Najib : KLIK SINI




19 comments:

  1. Madey mmg campur tangan pun. Depa aja yg zip mulut buat2 tak tahu padahal depa la yg kuat hentam madey

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang cakap aja. Bukti apa pun hang tarak.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi. Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di no Wa 085-254-384-488 rasa senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya menulis pesan ini biar
      Semua orang tau,ini sebuah kisa nyata dari saya dan tidak ada rekayasa sedikit pun yang saya tulis ini,sekali lagi terimah kasih banyak ya Aki dan insya allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu Sartika dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB NYATA

      Delete
  2. Parti Hancing ni mana tau malu. Dah tak tahu dosa dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui. Umno dan lain2 parti pembangkang memang lagu tuh.

      Delete
  3. Elok kiranya pasukan peguambela Najib minta mohon ketua hakim negara untuk ditukar hakim yang lebih senior dan berpengalaman luas dalam mengendalikan kes2 jenayah!

    InsyaAllah hasil keputusannya nanti akan berlainan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ingat depa tarak pikiaq lagu tu sejak dulu? Hang ingat depa pokoaq boleh harap dapat apa yang depa minta?

      Hang tak tau ka siapa yang punya hak mutlak, final discretion dsb nya.

      Delete
  4. Pakatan Penipu dipenuhi oleh mereka2 yang hipokrit, penipu dan munafik!

    Dulu cakap lain, hari ini cakap lain akan datang akan cakap lain!

    Sehingga kini mereka lansung TIDAK merasa BERSALAH setelah terang2an MENIPU rakyat dengan manifesto, minyak RM1.50 seliter, hapus TOL & hapus PTPTN ect ect ect.

    Yang paling win ialah MENIPU hapus tol Simpang Renggam! Takut la anak2 sekolah rendah dan menengah dalam masa 10-15 tahun nanti akan jadi PENIPU macam IDOL mereka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awat hang nak tuduh PH.

      Najib yang nyata mencuri wang rakyat di 1MDB.

      Bukti akan keluar di mahkamah.

      Money trail nya bersepah.

      Delete
  5. Jho Lo settle dengan DOJ memberi indikasi bahawa Jho Lo risau akan sesuatu. Jadi selain Jho Lo menjadi seperti Houdini dengan menghilangkan diri, tidak berani balik ke Malaysia...bukan hanya dia, tetapi juga kesemua rakan-rakan subahatnya seperti Nik Faisal, Jasmine Loo, Eric Tan, Casey Tang...kesemua mereka ini menghilangkan diri.

    Dan kesemua mereka ini adalah orang-orang yang telah direkrut oleh Jho Lo. Anak guam saya kekal di Malaysia. Saya tidak risau tentang itu (penyelesaian dengan DOJ) malah saya rasa ia akan membantu kami. Kerana apabila dia buat perjanjian penyelesaian itu, bermakna dia lah yang telah mengambil wang tersebut. Minimum dia ambil USD 1 billion (yang dia bayar kepada DOJ), tapi anda dan saya tahu yang dia telah ambil USD 5-6 billion.

    Ini kes jenayah terhebat! Ketua manipulator dikatakan sudah bertukar menjadi Beruang dan ada yang mengatakan sudah menjadi BABI.

    Adalah menjadi tanggungjawab Kera jaan untuk membawa Master manipulaotors ini kemuka pengadilan! Bukan hanya berretorik sepanjang masa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah menjadi BABI? Depa memang babi. Itu pasai sodok sana sodok sini, termasuk wang rakyat di 1MDB.

      Delete
  6. Elok benar Dr Shafee Abdullah peguam Najib memberi SUMMARY taklimat setiap kali selepas perbicaraan jenayah ini berlansung. Ianya SANGAT JELAS dan bermanafaat kepada orang awam!

    Maklumlah kes2 Najib ini telah disangsikan oleh pemimpim2 PENIPU buat sekain lama sejak sebelum PRU14 dahulu lagi. Mereka bercakap tanpa fakta2 sahih! dan patut diheret kemahkamah!

    Lebih elok kalau perbicaraan ini dapat dibuat secara lansung TV1, TV2, TV Al Hijrah atau ASTRO seperti yang diminta Najib! tetapi kerajaan PENIPU merasa amat takut dengan fakta2 kebenaran, contohnya menggunkan bergitu banyak tandatangan TIPU dalam dokumen kes shadow CEO etc etc...

    Hee..he.. ramai orang awam yang punyai minat mendalam dalam kes ala2 MACAU SCAM ni...

    ReplyDelete
  7. Bukti klasik campur tangan madey semasa tribunal memecat tun saleh abas dan beberapa hakim lain yg tidak sebulu ngan dia.Siap dipedajai pak lah kena minta
    maaf pada semua hakim tersebut.Didalangi
    loyar MABUK TODI.Terpaksa dibayar emoluments dan lain2 faedah kerana kerja2 dia yg TERKUTUK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah tak dengar berita loyar MABOK TODI ni, dipahamkan dia ni kalau masuk pertandingan pilihanraya semua kalah... takde value? Orang takde value ni jadi tak usahlah lagi nak cakap politik sebab dah tak ada value...

      Delete
    2. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      Orang yang menuduh mabok todi itu lah yang paling mabok sekali

      Sebab lepas minum tosi, dia pigi minum air ketum pulak.

      Delete
  8. Shadow director, shadow cabinet, shadow pembunuh? mereka2 ni laku ke dalam kes2 jenayah?

    Tanya je?

    ReplyDelete
  9. Where the hell is the evidence Mahathir intervened in Najib's case? Or any case?

    Saying ask so and so and so and so is utter nonsense kind of talk. No one is speaking or replying.

    ReplyDelete
  10. Kes TROWONG gone end, semburit assmin
    Lain2 kes ph(haprak) semua di NFA. Hatta
    kes budak isap ganja syabu pun belum
    bicara lgi. Adakah ada hanturaya punya
    kerja. TETIBA CELENG MADEY MENYONDOL KAT
    SINI. DH DIKASI TAIK DAN KENCING MADEY
    UTK SANTAPAN HARIAN.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.