TRANSLATION

04 December 2019

Penyokong Komunis Semakin Merapu

Di bawah ialah satu kenyataan yang tidak logik dan merapu oleh Pengerusi Gabungan Persatuan Pendamai Hat Yai.


Ketika cuba pertahankan tindakannya, bekas-bekas komunis dan pihak-pihak yang bersimpati dengan mereka, beliau kata 'situasi yang berlaku di Malaysia itu sangat berbeza dengan pandangan masyarakat dan kerajaan Thailand terhadap PKM'.
"Mereka (Thailand) anggap komunis sebagai satu pandangan, sama dengan orang lain yang mempunyai pemikiran yang berlainan. Ada semangat sama rata. Ini sangat jauh berbeza jika dibandingkan dengan Malaysia" katanya semasa majlis 'Memperingati Ulang Tahun ke-30 Perjanjian Damai Hat Yai 1989 di Songkla, Thailand'.

https://m.malaysiakini.com/news/502171
1. Tidak pasti sama ada pengerusi ini bekas komunis atau tidak. beliau jelas tidak faham sejarah atau cuba menukar sejarah negara Malaysia.

2. Kezaliman dan pemberontakan gerila komunis berlaku di Tanah Melayu bukannya di Thailand.

3. Chin Peng mengetuai gerila Komunis pada 1948 - 1960 di Malaya yang menyebabkan 10,500 mati. 300 orang lagi mati pada tahun 1968 di Malaya bukannya Thailand.

4. Percayalah, jika komunis menentang kerajaan Raja Thailand, mereka semua sudah mati digantung.

5. Jika pembesar negara perlu duduk atas lantai apabila mengadap Raja Thailand, tidak ada satu komunis pun yang hidup lagi dan beranak pinak di Thailand jika lawan kerajaan Raja Thailand.


6. Pengerusi itu juga perlekehkan rakyat Malaysia yang 'sepatutnya lebih bertoleransi dalam isu abu mayat Chin Peng'.

7. Di mana logiknya .... rakyat Malaysia yang berpuluh juta orang pula yang perlu toleransi dibandingkan dengan satu orang ketua Komunis yang bukan warganegara Malaysia dan tidak pernah menyesal memerangi negara Malaya yang telah merdeka dan berdaulat.

Yang sepatutnya lebih bertoleransi dan sensitif ialah beliau, mereka yang seludup masuk abu Chin Peng dan puak DAP yang aktif cuba mengagung-agungkan keturunan mereka yang juga gerila komunis.

Apakah seterusnya? Baca Sini5 comments:

 1. Apa menteri2 tolol kat sini buat untuk memerangi idologi2 komunis yang semakin berkembang disini?

  ReplyDelete
 2. Puak2 dap ni DNAnya komunis

  ReplyDelete
 3. Perang Panji Kunyit Itam makin merecik hawaw masam...merecik sana sini macai kena tadah ...

  "JANGAN UJI KESABARAN SAYE" MENJERIT BEEBENO BONYINYA
  KIKIKI..MUNGKIN TALAK JATUH UTK MADU JANTAN NYA
  HAAH WAYANG SEMBURIT SUDAH SMPI KEMUNCAKNYA
  POP CORN TAMBAH TEPUK PADU SAPA YG MELINGKUP NNTI YERR..!!


  FORMULATAHANUJIAN = BMF + POP CORN TAMBAH + TEPUK PADU


  Makin Parah...Makin kalut...serabut semburit merecik kunyit masam sana sini... tak apa kami menawarkan formula ajaib ... baca hingga abis...!!

  DOLU DEPA KUAT BER FORMULA
  FORMULA AJAIB AKHIRNYA DAH JUMPA
  TAK APA PELAN PELAN KASI BACA
  KAT BAWAH SANA ADA RESEPI FORMULANYA

  kikikiki...!!

  Satu majlis makan malam meraikan para penyokong yang memihak kepada Azmin juga akan turut diadakan pada 7 Disember, jam 8.00 malam di Saloma Bistro yang terletak berhadapan hotel Renaissance KL,

  Satu lagi event parti PKR akan berlangsungnya Kongres PKR oleh Anwar Ibrahim di Melaka tarikh yang sama.

  Beberapa orang ahli PKR, termasuk juga ahli parti komponen PH telah mula menerima jemputan melalui aplikasi Whatsapp untuk menghadiri majlis makan malam tersebut.
  Difahamkan, mereka yang bertanggungjawab menyelaras jamuan makan malam di Saloma itu ialah Naib Presiden PKR, Tian Chua dengan dibantu aktivis jalanan yang tidak asing lagi, Hishammuddin Rais.

  Kedua-dua mereka dikatakan diberi tanggungjawab untuk memastikan majlis jamuan itu berjaya dan untuk memberi gambaran Azmin mempunyai sokongan yang lebih besar berbanding Anwar Ibrahim.

  kalau mahacai kalut kami ada formula hilang kalut malut tuan puan mahacai sekelian ... ingat dan hafal formula ini..  formulahilangkalut = BMF + Pop Corn Tambah + Tepuk Kuat Padu  kikikiki..majority Kimanis 7K anytime..!! kikikikiki..!!

  ReplyDelete
 4. Memang puak kalut Si Lobak dan Si Lobai suka menangguk najis di aliran kumbahan untuk boleh disumbat dikotak pemikiran Bani Melayu.Sedangkan sebelum ini dok galak jual kedaulatan Negara kepada Kerajaan Komunis disana nun..Piiirah...Hihihikikikihahahakahkahkah

  ReplyDelete
 5. Memang puak kalut Si Lobak dan Si Lobai suka menangguk najis di aliran kumbahan untuk boleh disumbat dikotak pemikiran Bani Melayu.Sedangkan sebelum ini dok galak jual kedaulatan Negara kepada Kerajaan Komunis disana nun..Piiirah...Hihihikikikihahahakahkahkah

  ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.