TERBARU !

Tuesday, June 02, 2020

Dana Yahudi Untuk Jatuhkan Kerajaan!

Ada pihak yang mengeluarkan Laporan Tahunan 2019 dan mengaku telah menerima peruntukan daripada agensi negara asing dan Yahudi!


C4 Center adalah NGOnya. Merujuk Annual Report 2019, di antara penyumbang dana ialah :
i. International Republican Institute (IRI) - RM 122,187
ii. National Endowment for Democracy(NED) - RM 261,870
iii.Open Society Foundation (OSF) - RM 447,550


i.The International Republican Institute (IRI)
‘Nonprofit organization’, kerajaan Amerika.
A 501(c)(3) nonprofit organization that serves as a vehicle for the National Endowment for Democracy (NED) and the U.S. Agency for International Development.
Kenyataan bekas Presiden Amerika ini jelas menunjukkan IRI berfungsi untuk campur tangan dalam hal ehwal sesebuah negara!
Selama lebih dari dua dekad, IRI berada di barisan hadapan perubahan demokratik di lebih dari seratus negara. Anda telah melatih generasi pemimpin yang akan datang, anda memperkuat parti politik.... (For more than two decades, IRI has been at the forefront of democratic change in more than a hundred countries. You’ve trained the next generation of leaders, you’ve strengthened political parties...)
ii. National Endowment For Democracy (NED)
Hampir kesemua orang penting dalam NED adalah berbangsa Yahudi dan berfahaman Zionis. Carl Gershman, seorang Yahudi menjadi Presiden NED pada tahun 1984. NED terlibat aktif dan campur tangan dalam politik di sesebuah negara dengan memberi dana. NED akan menyokong individu, organisasi atau parti-parti politik yang dianggap proksi Amerika Syarikat.
ii. Open Society Foundation (OSF)
Nama lama ialah Open Society Institute (OSI) tapi pemiliknya yang sama iaitu Yahudi  penyangak mata wang George Soros. Selain daripada NGO-NGO pro-pembangkang, portal Malaysiakini dan parti PKR turut mendapat dana daripada OSF Yahudi ini.

Selama ini pembangkang, NGO-NGO dan portal pro-pembangkang menafikan kerjasama mereka dengan agensi asing, campurtangan Yahudi dan negara asing ini yang berselindung di bawah 'demokrasi'. Mereka tipu rakyat!

Pada 17 Julai 2018, Daniel Twining, president International Republican Institute (IRI) mengaku IRI bekerjasama dengan parti pembangkang di Malaysia sejak 2002, menerusi dana National Endowment for Democracy (NED)!

Lihat video :


BERSIH adalah satu lagi NGO pro-pembangkang yang menerima dana daripada Yahudi. Pada mulanya, mereka menafikannya dan mendakwa hanya menerima daripada daripada National Democratic Institute (NDI). Padahal, NDI menerima dana daripada NED Soros Yahudi.


Dalam masa yang sama, dana dan kerjasama puak pembangkang dengan agensi asing, campurtangan Yahudi dan negara asing ini yang berselindung di bawah 'demokrasi' ini telah didedahkan berulangkali oleh penulis dan rakan-rakan blogger, lebih 10 tahun yang lalu. C4 Center juga telah melaporkan dana-dana tersebut di Laporan Tahunan mereka sebelum ini.

Tapi seperti biasa, isu dana Yahudi ini hilang begitu sahaja tanpafollow upoleh pihak berkuasa. Pelik kerana NGO-NGO ini seperti 'kebal', tidak boleh disentuh dan tidak dibuat apa-apa oleh pihak yang bertanggungjawab.

Netizen generasi muda tidak tahu isu ini jika tidak dihighlightkan semula. Yang lain mungkin sudah lupa kaitan tersebut.

Penulis agak skeptikal tapi diharapkan, pengakuan C4 yang menerima dana-dana daripada NED, IRI dan OSF ini benar-benar membuka mata Jabatan Pendaftaran Pertubuhan dan pihak berkuasa untuk menyiasat dana NGO-NGO terutamanya pro-PH.

'NGO' C4 Center juga sedang berdepan dengan saman. Kita harap kes ini akan dibawa ke dalam mahkamah. Kita minta peguam-peguam bongkar kaitan dana-dana daripada Yahudi, pihak asing ini dan juga penyumbang-penyumbang tempatan.





44 comments:

  1. dulu Kutty marah & kutuk Soros.. tapi skrg ni didakap & dipeluknya..

    ReplyDelete
  2. Sebab tu lah kebanyakkan Melayu Islam yg masih menyokong DAP(ph) boleh dianggap kurang sedar atau kurang jelas tentang niat sebenar puak kapir DAP dan NGO2 sekutunya.

    Niat mereka satu shj. Mengakhirkan penguasaan Islam di Tanah Melayu seperti yg berjaya dilakukan di Singapork!

    PAN dan PKR tak payah nak berlagak bagus kalau hidup sekadar barua DAP!

    ReplyDelete
  3. Thank you for the info. Ramai yg lupa pasal isu ini. Yang muda lagi la tak tahu pasal Zionis ni.

    ReplyDelete
  4. Patut dimulakan dgn dana Qatar 50j USD.
    Kononya telah diserahkan oleh KERAjaan
    Hancing.Ini semua pasti ada rekod Dan
    bukti.NEW DEAL si tak berapa cerdik +
    si blur bakal jadi than pada 32j rakyat

    ReplyDelete
  5. Atas sebab itulah PHancing sekarang bermati-matian nak kembali kuasai kerajaan. Banyak kerosakan yg mereka lakukan selama 22 bln itu akan dibongkar oleh PN sedikit masa lagi. Itulah ketakutan utama mereka terutama Atok, Al Jubs & Gone End.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU 100%
      KERANA TAKUT, MEREKA SANGGUP LAKUKAN APA JER

      Delete
  6. Apa Hj Hadi kata pasal Anwar itu kira betullah,ada campur tangan Yahudi dalam parti PKR?

    ReplyDelete
  7. Tulisan Tun Dr Mahathir sumber dari Blog Laman Reformasi.

    Kes 1MDB belum selesai dah mahkamah belum menjatuhkan hukuman tetapi Tun Mahathir sudah mendahului mahkamah, sudah menjatuhkan dan memfitnah sebagai pencuri sedangkan rakyat tahu kes ini ditangguh berapa kali oleh pendakwaraya.

    Adilkah sesorang dituduh pencuri sedangkan kes nya di mahkamah sedang berjalan..!?

    SIKAP SI BACOL YANG TERDESAK...!!

    Dari Laman Reformasi sebahagian sedutan tulisan Tun..

    1 Jun 2020

    1. Rupa-rupanya ramai juga orang Malaysia yang sanggup menerima pemimpin yang telah curi berbillion duit Kerajaan.

    2. Di antara mereka ialah pemimpin dan ahli Parti Bersatu yang dahulu menyertai Bersatu konon kerana berhasrat menjatuhkan Perdana Menteri yang curi berbillion duit Kerajaan.

    Tun Mahathir

    TAHUKAH ANDA KES 1 MDB AKAN DITUTUP..!?


    Kes 1MDB sedang digulung penghujahan dan akan Ditutup. Pendakwa Terkial-kial Mencari Bukti.. Siapa VVIP Malaysia yang dimaksudkan oleh kerajaan Amerika Syarikat

    Konspirasi Politik Menjatuhkan Dato Seri Najib Dengan Isu IMDB Bakal Mengejutkan Rakyat Malaysia. Nanti ada si celaka fitnah jijik buat buat terkejut.

    Maklumat dari Department of Justice Amerika Syarikat menemui bukti terdapat pembabitan bekas peguam negara itu, Lorreta Lynch yang didapati bersekongkol dengan beberapa individu penting dari malaysia untuk hanya menjatuhkan DSNR berkaitan isu IMDB.

    Maka, berdasarkan kepada perkembangan dari Department of Justice Amerika Syarikat, kes ini akan ditutup sedikit masa lagi kerana tiada keperluan untuk meneruskannya berikutan terlalu banyak kelemahan berlaku. Yang paling ketara bilamana pihak pendakwa TERKIAL KIAL mencari bukti yang tidak WUJUD untuk dipersembahkan kepada pihak mahkamah.

    Doakan Semua Rakyat Malaysia.

    Ia diperkuatkan lagi dengan pembabitan NGO berprofil tinggi di Amerika Syarikat milik George Soros open society dan Clinton Global Foundation.

    Siapa yang bersalaman dan bersama George Soros dlm kes. 1MDB. 22 tahun dulu ada VVIP ini kata George Soros ini moron penyangak matawang bila kalah judi Forex 32 billion.

    Komplot ini dirancang sebelum PRU14 bagi memastikan DSNR dan kerajaan BN KALAH dalam PRU14 dan seterusnya membuka jalan mengheret bekas PM itu ke mahkamah sebagaimana yang dirancang.

    Namun demikian DOJ Amerika Syarikat GAGAL menemui bukti untuk mensabitkan Dato Seri Najib berkaitan IMDB sehinggalah mereka melakukan siasatan dalaman dan mereka menemui terdapat pengibatan secara langsung oleh peguam negara Amerika Syarikat Lorreta Lynch dengan VVIP dari Malaysia.

    Dipercayai dari parti pembangkang semasa PRU14 mensasarkan tuduhan fitnah jijik PALSU semata mata untuk menjatuhkan Dato Seri Najib.

    Jelas kes ini didapati CACAT sekaligus menimbulkan elemen elemen yang hanya BERPAKSIKAN REKAAN dan tiada sabitan kukuh disebabkan banyak keraguan.

    Lorreta Lynch mungkin sudah dibayar oleh VVIP dari Malaysia ini. Ingat budak suruhan dan peguam VVIP dulu pernah datang ke USA urusan kes 1 MDB.

    Dari hari pertama PH bentuk kerajaan dan pasca peralihan dannkempen sebelum PRU 14 hati aku sudah terdetik ini rancangan sang fitnah jijik dan from thr day one lagi aku dah tulis "Kerajaan Yang Diasaskan Persepsi Dan Fitnah Jijik Tidak Kekal Lama"

    Nampak nya sumpah laknat dah makan sang penguasa zalim fitnah jijik. Nampaknya sang fitnah jijik kepanasan sekarang ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buruk perangai Mahdey. Mcm org hilang pedoman. Gila kuasa.
      Dengki mahdey terhadap Najib dan UMNO tak akan bersudahan. Hujung nyawa hanya utk membalas dendam dan memastikan harta2 keluarga dan kroni terjamin.

      Harap rakyat bijak la memilih pada PRU nanti. Cukup2 la...Mahdey Anuwar Mahdey, Anuwar, Mahdey, Anuwar....dah 40 tahun lebih wei!!!!!

      Lebih teruk samada Mahdey atau Anuwar yg korang pilih, pemenangnya adalah DAPIGS!

      Kedua2 makhluk gila kuasa ni sanggup melutut kpd DAPIGS utk dijadikan PM.

      Hanya PN shj dpt menundukkan DAPIGS.

      Delete
    2. Aku dah kata...

      Selagi ada 2 ekor ...si Saka Tua dan Nuar Al Jub ni ada dalam politi M'sia....selagi tulah M'sia tak akan aman!

      Delete
  8. Mahdey, Anuwar, Kit sial, Mahdey Anuwar kit sial, mahdey anuwar kit sial, mahdey anuwar kit sial...di Malaysia ni kepimpinan hanya ditentukan oleh 3 penyangak yg tak tahu bersara ke???

    Demokrasi ke kalau 3 org yg menentukan segalanya? Pusing2 muka 3 penyangak ni balik. Yg rugi org Melayu dan Islam jugak.

    Sebab tu la digabungkan parti2 dalam PN utk MENGAKHIRI monopoli oleh 3 penyangak ni.

    Sama2 la kita membantu usaha PN.







    ReplyDelete
  9. Ye ke Dr...bukan ke baru- baru ini kantoi di mahkamah Israel terdedah kerajaaan kleptokrat membayar untuk mendapatkan perisian risikan Israel untuk menghadapi PRU 14...tempohari...yg melucukan..pemimpin kebanggaan Umno itu sepanjang masa sentiasa ditipu...percaya pada budak cina gemuk...kena tipu berbilion-bilion....kemudian kena tipu dengan Yahudi...terus bungkus pilihanraya..mana mahunya martabat Bangsa diangkat kalau terus mengangkat pemimpin seperti ini...hihihikikikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. RBA penjilat D4Pigs dah mai komen. Tapi mcm biasa komen kaum penjilat ini cuma tentang Najib, 1MDB je. Cer singgah FB DSN, beliau dah bagi fakta yg jitu & jelas utk semua tuduhan fitnah geng penjilat kau ni. Jgn jadi jumud & malas membaca. Jgn menyalak utk bos kau dgn ilmu yg ciput.. Dedak yg kau dapat RM5,000 tu tak sepadan dgn kerja.. bikin malu lah.. ha ha ha ha

      https://www.facebook.com/najibrazak/posts/10157077733775952

      https://www.facebook.com/najibrazak/posts/10157083703025952

      Delete
    2. Hantu Rimba Matdey dah mai!

      Delete
  10. Dulu bila dicerita bapa pelingkup negara
    bulan main lagi mengamuk barua2 dia
    menafikan.
    Sudah terbukti bila dia dibuktikan bila
    ambil masa 22 bulan utk menjahanamkan
    negara dgn bantuan dapigs.
    Tenkiu bang mad syabu bercakap madey
    bapa pelingkup negara.
    Satu lagi masin mulut dia mengatakan
    lebih baik Phancing jadi pembangkang
    ketika kepoh langkah selakton.

    ReplyDelete
  11. Tengok!
    Mahachai PHancing sanggup & bangga gelarkan diri sendiri 'puaka'

    Definisi Puaka: 1. = hantu ~ hantu penunggu, roh jahat, demit: kebanyakan mereka tidak selamat, kelong-kelongnya habis dibinasakan oleh ~-~ dan hantu-hantu laut; ~ air; ~ tanah; 2. ki orang yg (dianggap) jahat, pengacau, perosak: budak-budak itulah ~nya; 3. = berpuaka sl ada hantu penunggunya, ber­hantu, sakti: pokok ~; rumah ~; gua ~. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

    Pemimpin borek, mahachai rintik

    ReplyDelete
  12. RM 6 juta si Yahudi tu melantak ...belum lagi APCO...belum lagi Mat Salleh geng Yahudi yg digajikan diJPM oleh kerajaan kleptokrat dahulu. Kat FB bukan main berhujah macam semua tahu...dalam Mahkamah...semua mengaku dia tak tahu..hihihikikikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh mcm pernah dengar laa..., tak tau, tak tau..bukan line tersohor ala ala latok?

      Delete
    2. puaka rimba dah dtg buat fitnah
      perangai memang mcm puaka (adik beradik Tony Puaka)

      Delete
  13. Lidah ikon puaka yang kerap berdolak dalik lebih merbahaya drp pedang atau pistol sebagai senjata membunuh . Di alam kubur, " jaga kau!"

    ReplyDelete
  14. Puaka rimba aka cikminah PENJILAT TELOQ TITANIUM ATOQ.

    Tukar nama ke cikminah?

    RBA dapigs menyebar fitnah dan penghasut. Patut la org dah mula membenci dapigs.

    ReplyDelete
  15. Wuuu takutnya. Puaka Rimba dah dtg komen di sinilah. Dia sama puaka mcm Tony Puaka, Kutty, Al Jubury, Ket Sial, Mat Sabon, Gone End & geng pakatan hunching yg lain..

    ReplyDelete
  16. DARI FB DS NAJIB

    Nakal juga tajuk berita MalaysiaKini tentang perbicaraan kes SRC semalam.

    Yang sebenarnya berlaku di Mahkamah semalam ialah peguambela saya tunjukkan bahawa pihak pendakwa raya telah GAGAL kemuka bukti sepanjang perbicaraan.

    Point yang dikemukakan oleh peguambela saya adalah:

    1. Pendakwa raya gagal buktikan saya terlibat dalam penubuhan SRC dan penubuhan SRC itu adalah idea atau arahan saya.

    2. Pendakwa raya gagal buktikan saya yang arahkan lembaga pengarah KWAP memberi kelulusan,

    3. Pendakwa raya gagal buktikan saya pernah mempengaruhui atau campur tangan dalam urusan lembaga SRC.

    4. Pendakwa raya gagal buktikan saya pernah arahkan pemindahan dana SRC.

    5. Pendakwa raya gagal buktikan saya pernah tahu atau sedar bahawa sumber sebahagian deposit ke dalam akaun saya bermula dari SRC.

    6. Pendakwa raya gagal buktikan saya pernah berurusan dengan bank tentang transaksi akaun saya atau pernah diberi statement akaun saya.

    7. Pendakwa raya juga telah gagal mendakwa atau menyiasat kenapa 6 surat arahan untuk pindahan dana ke akaun saya adalah dokumen dengan tandatangan dipalsukan (copy and paste) walaupun mereka dah diberitahu oleh saksi mengenainya dari awal-awal lagi.

    8. Pendakwa raya juga gagal tuduh pegawai-pegawai bank dan SRC tentang pemalsuan dokumen dan dana-dana SRC lain yang lagi besar banding RM42 juta yang disyaki diselewengkan oleh pegawai SRC.

    9. Pendakwaraya gagal buktikan kenapa saya perlu tunggu 4 tahun sebelum menerima "suapan" RM42 juta (1%) dari RM4 bilion yang diluluskan jika benar-benar niat ialah untuk saya gelapkan duit RM4 bilion lalu wang itu digunakan untuk CSR dan bukan untuk kegunaan peribadi.

    Sebab itu, peguambela saya memberi kesimpulan bahawa BERDASARKAN bukti dan hujah yang diberi dan dikemukakan oleh pihak pendakwaraya, kes ini seolah-olah ada orang yang tidak diketahui mencuri wang SRC.

    Tapi Mkini gunakan tajuk berita untuk memberi gambaran bahawa ini adalah alasan saya dan peguambela saya bahawa orang yang tidak diketahui mencuri wang SRC walhal bukti-bukti berdasarkan point 6, 7 dan 8 sudah dikemukakan dalam mahkamah.

    Dan tajuk Mkini seolah-olah saya memberi alasan yang mengarut dan untuk mencetuskan kebencian pembaca mereka terhadap saya.

    ReplyDelete
  17. PHancing tak kan berani jatuhkan PN menerusi undi tidak percaya. Kalau Parlimen dibubarkan dan PRU diadakan, berapa ramai MP PHancing akan menang semula?

    Sebab tu Mahataik berusaha melalui satu2nya cara yg Mahataik tahu....MEMBELI ahli2 MP utk menyokong PHancing.

    Mahataik dah dikaburi dgn kegilaan kuasa sampai tak nampak yg rakyat dah menyampah. PRU nanti akan tersungkur la puak2 DAP(ph) dan Mahataik yg tak habis2 berpolitik mementingkan diri sendiri dari kepentingan rakyat!

    Haritu cakap nak BERSARA!!! Kerala putar alam betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey tu harap2 sangat legasi dia boboi
      jadi pm.
      Mana tau kot2 menjadi,mb dah 2 Kali
      kantoi.Apa melayu bacul sangat dengan
      Boboi.

      Delete
    2. Matdey Kutty nak bersara?....rentikanlah...

      kalau dah MAMPOS sok bersara lah tu!!!

      Delete
    3. Bubar je parlimen. Kasi lenyap legasi atok, nuar, mat sebu, lid serabut, nobita dan seangkatan dengannya. Kalau takder sokongan Melayu, hangpa semua boleh p mampos!

      Delete
  18. Geli ar bila rakyat dipaksa oleh daddy kutty utk menerima anaknya sebagai "pemimpin" walaupun umum tahu anak kutty @boiboi tu ZERO KALIBER.



    ReplyDelete
  19. Semasa hayat ada pun, tak mungkin ank madey jadi PM. Madey boleh terus meracau hari2. Boiboi from zero to hero, 0% probability.

    ReplyDelete
  20. Apa nak dihairankan dgn laporan Mkini? Memang terkini dgn laporan setengah tiang, tak lrngkap dan berat sebelah. Tukang komen pula penuh dgn gang kellys, sepets dan Melayu acah2 bukan Melayu.

    ReplyDelete
  21. Untuk MAdey dan Anuwar

    Rasulullah pernah ditanya tentang mereka yang meminta untuk memegang kepimpinan lalu Rasulullah bersabda:

    “Kami tidak memberikan kepimpinan kepada mereka yang memintanya, dan bukan pada mereka yang tergila-gilakan jawatan kepimpinan.” (Sahih al-Bukhari, no: 7149)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAKIN TUA MAKIN KUSAM
      SIAN . MALAS NAK KUTUK

      Delete
  22. Dia memang Kutty Mak!!

    ReplyDelete
  23. Jom tendang DAPph PRU15 ni!June 4, 2020 at 10:02 PM

    Ada penjilat/barua atok yg berteori bahawa TSMY takut nak jumpa atok gila kuasa tu.

    Mesti la takut nak jumpa atok tua gila kuasa tu.

    Dah tua bangka, mulut celupar. Kuat menghina dan memperli org.
    Yg lebih muda terpaksa berdiam sebab hormat org tua. That's all!

    Kalau menjawab si tua kerepot tu, nanti TSMY digelar kurang ajar pulak oleh penjilat telur org tua tu mcm si kadiaq

    So, demi hormat org tua yg gila, lebih baik mengelak konfrantasi dgn org tua gila kuasa. Biarkan je meroyan tak sudah. Sekejap nak letak jawatan, sekejap nak jawatan balik. Gila tahap apa ni? Takde negara lain yg ada org tua gila macam ni! Berpolitk dan putar alam selama 75 tahun! Nasib baik atok ni byk duit dan byk proksi...boleh bela barua2 penjilat.

    Woi, pada penghujungnya...HE IS JUST A CRAZY DESTRUCTIVE AND MANIPULATIVE OLD MAN.

    Maddey, kit sian and Al Jubs....Malaysia's version of THE THREE STOOGES. SKRG dah 50 tahun komedi bodoh bersiri THREE STOOGES versi Malaysia

    Campak jauh2 THREE STOOGES Malaysia pada PRU nanti.

    ReplyDelete
  24. DEPA YANG MULAKAN GENDANG PERANG, NAJIB DISALAHKAN

    Bekas PM Najib Razak ditempelak oleh Ahli Parlimen Segambut Hannah Yeoh kerana tergesa-gesa mencadangkan pilihan raya umum ke 15 ketika wabak Covid 19 masih bergejala, sekolah ditutup dan ekonomi menderita
    Menurut Ahli Parlimen Segambut itu, Najib amat tidak bertanggungjawab mencadangkan pilihan raya bagi menyelesaikan ketidaktentuan politik di negara ini
    Beliau merujuk kenyataan Najib pada 3 Jun, apabila menyarankan Kementerian Kesihatan dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mulai menyusun prosedur operasi standard (SOP) untuk pilihan raya.
    “Ketika sekolah masih belum lagi dibuka, kedai gunting rambut hilang pendapatan selama 3 bulan dan sebahagian rakyat diberhentikan kerja, pemimpin Umno ini hanya sibuk mencadangkan untuk diadakan pilihan raya.
    “Beliau malah sampai peringkat mencadangkan kepada Kementerian Kesihatan dan SPR untuk segera merangka SOP untuk menghadapi pilihan raya,”

    Hanna Yeoh geng parti kau yang bising akhirnya gang kau jugak yang meroyan mencipan

    Bangangnya tak bertempat, merata rata kebanganganya. Apa yang susah sangat Hannah Yeoh nak faham- Najib

    1. Yang letak jawatan dan tumbangkan kerajaan? Perdana Menteri PH.

    2. Yang usulkan undi tidak percaya dalam parlimen untuk jatuhkan kerajaan baru? PH dan Warisan.

    3. Yang bermesyuarat minggu lepas untuk tumbangkan kerajan PN? Majlis presiden PH.

    4. Yang dituduh letak kepentingan politik melebihi negara pada masa Covid? Najib pulak.

    Dengar baik-baik Hannah dan PH.

    Najib cuma cadangkan bubarkan parlimen untuk kembalikan mandat pada Rakyat melalui pilihanraya JIKA PH terus merebut kuasa dengan cubaan-cubaan berteruskan untuk tumbangkan kerajaan.

    Mendapat mandat baru dari Rakyat agar kerajaan lebih kukuh dan stabil untuk melawan krisis ekonomi Covid.

    Cara paling adil bagi semua dan paling sesuai untuk selesaikan kemelut politik.

    Apa susah nak faham, Hannah?

    Ni lah yang dikata bangang tak bertempat..

    Point 1-3 Hannah tak nampak ke? Atau buat-buat buta tak nampak?

    Point 1-3 bukan permainan meletak kepentingan politik melebihi negara pada masa Covid ke?

    Korang yang tak habis-habis rebut kuasa sehingga kerajaan tak stabil.

    Najib cuma cadangkan cara penyelesaian paling adil pada Rakyat tapi bossku pulak yang dituduh letak kepentingan politik melebihi negara?

    Giler betul, PH. Tak ke bangang name nye tu..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang Hannat!!

      Delete
    2. Lagi hannat org Melayu yg cadangkan kit shel sebagai PM. Memang salah ibu mengandung.😊

      Delete
  25. Al Jubs, Maddey dan Kit Sian beraksi

    https://www.youtube.com/watch?v=RQGXqn00hf4

    ReplyDelete
  26. Siapa 8 MP PHancing yg nak belot masuk PN tu? kikikiki. Makin meroyan le Atok, Al Jubs & Keat Sheal... kikikiki... bye bye PHancing!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga tiga org tua nyanyuk tu tak buat kerja bodoh jubo menjubo sesama sendiri.

      Delete
  27. Atok cuma nak buktikan nak jadi pee em
    tak semestinya pandai.Contoh bang non.
    Kalo bang non tu cerdik dari 1998 dah
    jadi pee em.
    Contoh lagi atok sendiri dah jadi pee em
    letak jawatan,nak balik jadi pee em.
    Paling klasik contoh barua2 dia lagilah
    bangang.Contoh cikminah dan Puaka Rimba.

    ReplyDelete
  28. Bukti dah ada ditangan apa tunggu lagi..kerajaan perlu bertindak!!

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.