Monday, October 28, 2019

Anwar Kata Hishammuddin Timbalan Perdana Menteri

Ada cerita menarik dalam parlimen.


Anwar bertemu dengan Hishamuddin di ruang duduk Parlimen. Anwar beritahu Hishamuddin : "You want to fight, I will give you war.”

Hishammuddin pun jawab : “Bring it on, I’m ready.”

Adalah balas senyum sebagainya tapi seperti tegang pun ada. Lebih-lebih lagi bila Anwar kata Hishamuddin : “Good luck, deputy prime minister.”


Perli atau tidak, inilah cerita dalaman yang berlaku. Yang tersurat dan tersirat. Orang putih kata, read between the line.

Apa mungkin Anwar melawak sahaja? Sekarang berlakunya ketidaktentuan tempoh peralihan kuasa Perdana Menteri yang semakin samar-samar.

Malah, rakyat sendiri sudah boleh membaca naratif politik yang berkisar kepada jumlah kerusi ahli parlimrn yang menyokong Perdana Menteri dan calon yang sepatut mengantikannya beberapa bulan lagi.

Merujuk kenyataan Anwar iaitu presiden parti-parti dalam PH akan membuat keputusan tentang peralihan kuasa ini.

Jika ini keputusannya, Mahathir tahu majoritinya akan sokong Anwar dan beliau tidak mungkin akan menjadi Perdana Menteri hingga hujung penggal ini.

Dan tidak mungkin Mahathir biarkan begitu sahaja. Kerana itu terdapat beberapa cerita termasuk DAP akan ditolak keluar daripada kerajaan.

Persoalannya, bila?

Lebih-lebih lagi apabila satu kenyataan DAP yang TIDAK dilaporkan oleh mana-mana media : KLIK SINI


7 comments:

  1. Semua main belakang nak jaga politik masing2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. H2O apa cerita??

      Doc ada contact H2O ka??

      Delete
  2. Masing2 berebut nak jdi pee em.Nak kuasa
    je, bukanya nak selamatkan Malaysia.
    Tiada BERKEBOLEHAN dan mampu selesaikan
    kemelut yg tidak berkesudahan. Akhirnya
    rakyat menderita menjadi hamba 7 keturunan.Segala BON pinjaman dan mungkin IMF Malaysia hampir menjadi Venuzula.

    ReplyDelete
  3. Cerita semua doc. Si H2O pun bukannya bagus pun. Ada dia call jelaskan isu ini doc?

    Confirm tak ada! Mmg jilake!

    ReplyDelete
  4. Azmin-Hisham-Mukhriz? The Paper Tiger..!? Good Bye Aljubori you don't have numbers..!!

    Antara kesilapan anwar ialah apabila beliau mengatakan akan reshuffle kabinet apabila menjadi perdana menteri.

    Kenyataan begini membuatkan menteri yang tak perform sudah dapat merasakan bahawa mereka akan tercicir dari jawatan apabila anwar menjawat jawatan itu nanti.

    Maka jalan terbaik sekiranya masih ada maruah Tun harus kekal hingga akhir penggal

    Ada sedikit kepelikan berkenaan orang orang bersatu ini.

    Dengan umno Atok dorang gaduh, dengan pkr atok dorang gaduh, dengan dap atok dorang gaduh, dengan pas atok dorang lagi lah gaduh dan yang paling hebat ialah sesama sendiri pun dorang gaduh.....kikikiki.. bodoss..!!

    Satu kenyataan Ronnie Liu DAP Tun 'The Tiger Paper' yang TIDAK dilaporkan oleh mana-mana media ialah :

    "Sementara pemimpin-pemimpin lain di Harapan menyeru dasar tindakan affirmative berasaskan keperluan yang akan membantu semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum atau agama, Mahathir adalah untuk meneruskan dasar bumiputera. Ia sebaliknya dengan harapan Harapan." (Terjemahan)

    Maksudnya, Ronnie Liu DAP kata Pakatan Harapan perjuangkan kesamarataan dan tidak akan teruskan dasar bumiputera!

    Kenyataan ini sangat kontroversi, menghina perlembagaan dan mencerminkan DNA puak DAP selama ini!
    1. Mana DAP dan PH mahu buang Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan?

    2. Bukankah harapan Harapan ini turut menghina institusi Yang DiPertuan Agung yang bertanggungjawab menjaga kedudukan orang Melayu dan Bumiputera?

    Ronnie Liu DAP kata, there is an English saying, give a man an inch he will take a mile. Seriously.... siapakah yang dimaksudkan itu, diberi betis nak peha?

    Di manakah nilai dan maruah pemimpin-pemimpin Melayu/Bumiputera PH di mata DAP ..!? elekkk poodah citt..!!

    Menawarkan Mukhriz menjadi timbalan perdana menteri mungkin satu umpan untuk mendapatkan restu Perdana menteri untuk melepaskan jawatan kepada siapa..???

    Politik negara yang perlu pertimbangkan 'pintu belakang' juga dalam membahaskan isu kerajaan campuran yang mahu di wujudkan oleh kem Azmin-Hisham-Mukhriz.

    Gerakan pintu belakang dimulakan oleh Brother Anwar Bin Ibrahim dlm PRU tahun 2008, perkatan “ i have the numbers’ terpacul daripada mulut Anwar, sehinggakan mendiang Karpal Singh menuduh jika berlaku perubahan kerajaan, maka ianya merupakan malapetaka kepada demokrasi negara.

    HIPOKRIT SUNGGUH SI ALJUB KITA
    DOLU I HAVE NUMBERS HARAMJADAH
    KINI JANGAN DENGOR SYAITAN KATA
    Si HIPOKRIT HARAMJADAH CEMAS GELABAH

    WAK JEMIN JANGAN NAK BERANGAN
    BANG NON BOLE KO GELI GELIKAN
    ATOK KO TU LAGI KUAT MENCIPAN
    SKLI KETIS BOBOI YANG KE DEPAN

    KIKIKIKI..

    WOOII BOBOI MANA KO NAK HUMBAN
    HAAH GADOH JANGAN TAK GADOH SAKAN
    POP CORN TAMBAH JANGAN DILUPAKAN
    TEPUK PADU KASI BUNYI KUAT MENCIPAN

    KIKIKIKIKI..

    Gegaran perkataan “i have the numbers” menyebabkan puluhan MP Bn masa itu terpaksa menghiburkan hati ke Taiwan, dalam usaha “regrouping” para MP Bn, untuk menghalang berlakunya perubahan kerajaan pada 16 September, 2008 menerusi GERAKAN 16 SEPTEMBER!!!.

    Janganlah membuang masa rakyat yang masih lagi menunggu dan mengharap agar kemelut politik dapat diselesaikan secepat mungkin.

    #formulaturunhargabarangBMFokey..!!

    ReplyDelete
  5. Hishamuddin lebeh berkebolehan dari Anwar and Mukhriz. Kalau Azmin takde case sembruit....dua pun lebeh berkebolehan dari dua tu. Tapi sekarang kepada siapa yg Mahathir boleh lepaskan jawatan PM. Dia tak akan lepaskan pada Anwar sebab dengan semua ketua Cawangan Khas memberikan infomasi yang sama....Anwar ialah seoarng peliwat...busuk2 Mahathir dia tetap tidak akan tergamak berikan PM kepada Anwar. Tidak sama sekali. Kalau suasana politik Msia matang...semua.pihak patut terima Hishamuddin sebagai PM ke8

    ReplyDelete
  6. Kalau anwar jadi piem..masa akan datang..mesia huru hara..melayu di tindas..kuboq atok aku nk kencing

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.