TERBARU !

Sunday, December 29, 2019

Kerajaan Pintu Belakang : Peliwat Atau Semburit?

Beginilah...Kita mesti tolak peliwat-peliwat. Ini sangat jelas. Macam mana formula, rundingan dan kaedah, jika akhir ceritanya ditemukan dengan peliwat-peliwat, kita mesti pastikan formula itu digagalkan.


Tidak masuk akal jika kita sama-sama tanggung dosa besarnya. Sumpah laknat dahulu dan nafikan aktiviti jijik dan dosa besar ini. Selepas itu, kita nilai lain.

Semasa pemilihan parti sebelum ini, kita perwakilan mesyuarat parti mengundi calon-calon untuk mentadbir parti dan menjadi ahli Majli Tertinggi parti. Harapan besar kami ialah mereka akan pastikan parti ditadbir elok dan tidak berpecah belah.

Lebih-lebih lagi bila sudah hilang kuasa, banyak wang dan jawatan akan diumpan untuk memancing ahli-ahli parti ini. Lagi tinggi dalam parti, lagi besar wang dan jawatannya. Apatah lagi ahli-ahli parlimen yang dipilih oleh parti ini, tinggi nilainya.


Begitu juga mereka yang berpengaruh dalam parti dan di antara ahli-ahli parlimen. Mereka dan calon-calon yang dipilih ini mesti pastikan parti bersatu dan menjadi contoh yang baik kepada ahli-ahli parti.

Parti ada perlembagaan dan ahli-ahlinya ada do and don't yang jelas mengatakan isu-isu parti mesti dibincang di dalam parti.

Sia-sia aja perwakilan parti mengundi orang-orang ini jika mereka gagal selesaikan isu secara rundingan dalam parti.

Jika tidak, rakyat akan melihat kepimpinan parti masih tidak insaf walau pun kalah dimalukan. Macam mana ahli mahu ikut perlembagaan jika ada mereka yang berjawatan, langgar perlembagaan parti macam itu sahaja.

Kita sebagai ahli parti juga berhak menuntut kepimpinan parti, ahli-ahli MT parti dan ahli-ahli parlimen supaya attack polisi zalim, fitnah dan pembohongan kerajaan PH secara berterusan. Najib Razak patut dicontohi.

Terlalu banyak isu yang membuktikan betapa teruk, tidak layaknya kerajaan PH ini dan mesti disuarakan oleh pemimpin-pemimpin parti ini.

Malang, ramai juga yang playsafe takut tidak berani bersuara tapi dalam masa yang sama, mereka terlebih-lebih pertahankan musuh parti.

Takkanlah kita tidak nampak game atok.

Beliau umpan jawatan tinggi dan parti 'PM kat tepi' pecah menanti hancur. Atok umpan kuasa dan jawatan, kita terpaksa layan isu 'pintu belakang' dan 'selak kain di khalayak ramai bukan dalam mesyuarat parti' ini.

Dalam masa yang sama, puak DAP mesti dikeluarkan daripada kerajaan Persekutuan. Mereka ini perosak keharmonian dan keamanan negara.




31 comments:

  1. hang sapa...presiden...ap ..adun...ahli majlis tertinggi umno...ye lekkkk..

    dalak bukit je la....hadoiiii...lawak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! RBA DAPig bersarang lagi kat blog ni. Kahkahkahkah...

      Delete
    2. Hanya sorang je mahachai penjilat kencing PH yg asyik komen di sini demi sedikit habuan dari DAPigs.. har har har.. kesian dia.. hadoiiii.. lawak2

      Delete
    3. Org umno dan melayu kena berhenti bertuhankan madey...kalau madey pun sanggup comolot dgn peliwat dan komunis knp tdk anda..kena fokus sapa musuh anda yg sebenarnya..musuh sebenar org melayu dan islam..jgn mudah diperkuda n diperdaya oleh ular mamak.. perah otak lebih sikit..madey semakin tersepit dlm PH adakah anda akan hulurkan tangan?

      Delete
  2. FOSSIL PURBA INI SEORANG CON- MAN PERLU DIHAPUSKAN BERSAMA DENGAN KETURUNANYA

    Mantan Timbalan Gabenor BNM Akui Dr. Mahathir Bukan Penyelamat Tapi Con Man!!!
    Dr. Mahathir Bukan Seorang Penyelamat Tetapi Seorang Penipu!!!

    Dalam satu temuramah dengan BFM Radio, Lin See Yan mengatakan bahawa Dr. Mahathir bukanlah seorang penyelamat yang mampu menyelamatkan ekonomi Malaysia sekarang tetapi bagi beliau Dr. Mahathir adalah seorang penipu.

    WAKTU SI TUA PENFITNAH RENTA DAH ABIS
    SEKRANG MASUK WAKTU JDI FOSSIL PURBA
    WAWASAN 2020 HARAM JADAH LAGI SADIS
    MAHACAI FOSSIL PURBA ABIS DI TIPU NYA

    kikikiki..!!

    Sewaktu berlakunya protes rakyat ke atas kerajaan Hong Kong, taikun-taikun perniagaan di Hong Kong enggan memindahkan kira-kira 600 bilion duit mereka ke Malaysia tetapi memindahkannya ke Singapura dan bila ditanya mengapa, dengan tegas mereka mengatakan :

    SIAPA YANG BOLEH PERCAYA PADA DR. MAHATHIR?

    Ini bukanlah satu persepsi tetapi ianya adalah satu realiti dan menjadi perbualan hangat di Singapura.

    Malaysia semakin menuju ke arah kemusnahan ekonomi berskala besar dan sebab utama adalah kerana ketidakcekapan dan kelemahan Dr. Mahathir menangani isu-isu yang berkaitan ekonomi dan hubungan luar negara.

    Jelas, Dr. Mahathir BUKAN seorang yang boleh menyelamatkan ekonomi Malaysia seperti yang beliau sendiri dakwa tetapi Dr. Mahathir sebenarnya adalah seorang pemusnah ekonomi Malaysia.

    Ibarat musang yang berbulu ayam, Dr. Mahathir bijak berpura-pura dengan watak penyelamat yang prihatin dengan keadaan negara dan rakyat Malaysia tetapi hakikatnya Dr. Mahathir adalah seorang pemusnah yang sangat licik menipu!!!

    FORMULAELAKKENABANGANG = POP CORN TAMBAH + TEPUKKK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. halo...halo..salleh keruak..tlg jawab sat...lawak2

      Delete
  3. Awalnye barua madey kutty bagi komen.
    MANGKOK tua dh xcukup masa bermain api.
    MEI 2020 kena serah kerusi sial dan panas pada Penjubo atau penyemburit.
    Makin panas Nampaknya. Semua idea kelaut
    Tok jenin dan tok pandir adanya.

    ReplyDelete
  4. kapai pecah...dari lemas...masuk penjara...peliwatka..semburitka...sda depa kisah...lawak2

    ReplyDelete
  5. Tunggu PRU15.. rakyat akan humban semua geng semburite.. Malaysia akan makmur semula.. itu pasti!!

    ReplyDelete
  6. Jangan menyemburit, itu mengundang laknat Allah. Pilihlah PM & kerajaan yg murni maka hidup kita akan senang dunia akhirat.

    ReplyDelete
  7. Bagus mufti Kelantan beri komen berkenaan tulisan jawi. Apa pula komen mufti Wilayah?

    Tulisan jawi adalah bersifat universal, semua negara Turkey, Iran, Malaysia, Syria, Ethophia, negara2 Afrika menggunakannya, tidak seperti tulisan cina yang bersifat perkauman. Hanya bangsa tertentu sahaja yang menggunakannya.

    Eloklah sekiranya tulisan Jawi digunakan dalam skala lebih luas dalam negara ini.

    Katakan tidak kepada tulisan perkauman dan rasis! ianya tidak kemana2!

    #BMF!!!

    ReplyDelete
  8. Jom kita tolak RASIS dinegara ini.

    DAP mengatakan Muafakat Nasional ditubuhkan untuk membentuk negara Taliban!

    Jom semua teruskan ISTIQAMAH untuk terus memboikot kedai2 dan produk2 DAP!

    Kita tak rugi malah lebih diBERKATI!

    ReplyDelete
  9. Machai2 PH dah beli ke additional car seat untuk anak2 kecil umur 12 tahun kebawah? Murah2 je! Boleh guna duit bonus kera jaan baru2 ini...

    Kalau ada 5 anak alamat tak muat la proton sedan anda tu! Eloklah upgrade MPV ke apa ke?

    He..he.. padan muka pilih pakatan hancing! Mereka hanya menyusahkan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak ikut European safety standard, kalau kereta sedan, kat belakang tu hanya untuk dua car seat sahaja!

      Untuk mengelakkan saman baki 3 anak yang lain boleh la disumbat dalam bonet!!!

      He..he... cukurrrlah anda pilih anda dapat, dapat susah!!!

      Delete
  10. HAAHH..!! PERASAN TAK KO ORANG SEMUA
    SEMUA HARGA BARANG DAH NAIK MENGILA
    RM BANYAK KUAR BARANG CIPUT DAPATNYA
    BARANG NAIK CUKAI NAIK, HAAH TEPUKKK YERR..!!


    MAHACAI DAN PEMIMPIN PH SUMA BUAT BODOH MCM TAK TAU BARANG SUDAH NAIK MENGGILA.. BARANG MAKANAN DAN KEPERLUAN RUMAH SEMUA NAIK MENGGILA..

    AYPHH MASA UNTUK SUPPORT BUY MUSLIM FIRST..!!


    FORMULATURUNHARGA = SUPPORT BUY MUSLIM PRODUCT

    ReplyDelete
  11. Dah sedia nak sambut tahun 2020?

    Tahun paling malang. Bermacam benda akan naik.. elaun menteri pun turut naik.. cukai makin banyak.. hadoi.. malangnyan kita para rakyat!!

    ReplyDelete
  12. hadoiii...itu stategi setahun perintah...dekat pru 15 nanti..gaji naik..bonus dan dividen naik...barang semua turun...waktu tu jgn mimpi la puak perasuah umno oiiii....lawak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo Koo!!!...lawak2

      Delete
    2. Rakyat pun ade stategi jugak wahai anus 8.10PM..
      Stategi rakyat, bila tiba PRU15, ape yg kera jaan PornHub bagi, kita ambik.
      Tapi tetap undi BN/PAS.. Jangan harap nak perintah dua penggal.. jadi kera jaan sepenggal je..kikikiki

      Delete
    3. Strategi pakai daun kayu atau duit ko.
      Wawasan 2020 pun dihanyut ke kolam
      kumbahan.
      Jho lok dan analisa video semburit juga
      Belum kunjung tiba.
      Yang pasti mpv MEWAH dh boleh bergaya
      Tahun ni.

      Delete
  13. ISU VELLFIRE NI AKAN BUAT KERAjaan MAKIN PANAS PUNGGUNG. PADAN MUKA!! HAR HAR HAR HADOI

    ReplyDelete
  14. Mungkin akan jadi HellFire. Semua geng PornHub & semburite akan terbakar!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadoiii...takla sehebat mana isu vellfire bandinh 2.6 billion....hj hadi pun dak kata sumpah cara najib tak dak pun dlm syariaat islam...mengundang murka Allah ada la...hadoiiiii...lawak2

      Delete
    2. anus 3.32PM,
      Hadoi lah..
      Dah terasa ke? Dah terbakar ke? Secara tak langsung kau dah mengaku kau geng semburit & pornhub.. hadoiii.. lawak2.. sendiri mengaku.. kikiki.. lawak2

      Delete
    3. HELLFIRE?
      win.. hehe bakal menjahanamkan kera jaan Pakatan Haprak

      Delete
  15. pebetoi..undang2 syariah islam...

    ReplyDelete
  16. pebetui..undang2 syariaah islam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ia ke? napa perbuatan fitnah terang2
      dilaknati Allah, malahan merasa senang
      disebarkan.Dh melangit pahala yg dikumpul?

      Delete
    2. fitnah atau tidak..tunggu keputudan mahkamah nanti...

      Delete
  17. Lirik Lagu Wawasan 2020

    Haahh Tepukkk..!!

    Bendera berkibar di angkasa
    Lambang negara jaya
    Rakyat sepakat sehati sejiwa
    Dengan berbakti dengan megah
    Hadapi cabaran masa muka
    Penuh tenaga murni
    Bakti dicurah sehara-sehala
    Dengan wawasan yang suci
    Wawasan meningkat kemajuan
    Tiada lagi kepincangan
    Kemewahan rasa-dirasai
    Bersama kita nikmati
    Wawasan 2020
    Satu pandangan jauh
    Bukan impian malah kenyataan
    Bersama kita jayakan

    Penyanyi Roy

    Haahhh Tepukkkk...!!

    ReplyDelete
  18. menangkan uang sebanyak-banyaknya hanya di AJOQQ :D
    AJOQQ menyediakan 8 permainan seru :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.