TERBARU !

Thursday, January 30, 2020

DAP Keluar Kerajaan PH?

Nga Kor Ming DAP....apa sudah jadi?

Beliau dakwa kononnya laporan berita portal Malaysiakini diambil “di luar konteks dan tajuknya tidak tepat".


Sekarang kita tahu spin Kor Ming tentang "di luar konteks" . Bukan apa pun cuma sumbernya bukan daripada Malaysiakini tapi sumber luar iaitu Oriental Daily. Maka kerana itu ia dianggap 'di luar konteks'.

Kandungan yang didakwa berbau ugutan itu tetap sama dan tidak pun dipadam oleh Malaysiakini. Mana mungkin kerana bukti video pun ada.

https://m.malaysiakini.com/news/508787

"DAP tidak akan teragak-agak keluar dari kerajaan jika UEC tidak diiktiraf..... Tidak kisah jika kita tiada lagi dalam gabungan parti pemerintah" kata Kor Ming.


Kor Ming mungkin fikir temubualnya dengan akhbar bahasa Cina, Oriental Daily itu hanya untuk dibaca oleh kaum Cina sahaja.

Sebab itu nampak berani semacam tapi bila Malaysiakini alih bahasa dan lapor dalam bahasa BM dan BI, Kor Ming jadi kecut dan mula aksi tai chi salahkan pihak media.

Apakah yang akan berlaku sekarang dek 'ugutan' puak DAP ini?
1. Jika Dr Mahathir sebagai PM dan Menteri Pendidikan (sementara) umum iktiraf sijil UEC, Mahathir sah terlalu lemah dan hanya ikut telunjuk DAP.

2. Jika Mahathir buat keputusan lain, puak DAP akan keluar daripada kerajaan. Bermaksud Lim Guan Eng akan letak jawatan Menteri Kewangan begitu juga Tony Pua, Teresa Kok, Anthony Loke, Hannah Yeoh, Yeo Bee Yin, Teo Nie Ching dan Liew Chin Tong. Mereka semua akan letak jawatan.

3. Dengan ketidakmampuan dan tidak efesyennya kabinet kerajaan untuk menjaga ekonomi dan hal ehwal rakyat hingga Mahathir sendiri perlu back up kabinetnya, offer yang diberikan oleh puak DAP ini sangat menarik untuk Mahathir fikirkan.
Lim Kit Siang pun pernah berjanji akan bersara dari politik jika Mahathir tidak serahkan jawatan PM kepada Anwar Ibrahim.

DAP keluar kerajaan dan tiada Kit Siang dalam politik negara. Ini ibarat kills 2 birds with 1 stone. Bila lagi Mahathir ada peluang sebegini?

Tapi, benarkah kabinet DAP sanggup keluar daripada kerajaan dan tinggalkan jawatan dan gaji besar begitu saja atau hanya wayang untuk menipu kaum Cina?




16 comments:

  1. Kahkahkah....puak dap ni mana berani mau keluar kerajaan. Depa tu bohong aja.

    ReplyDelete
  2. Alaaaa frust la. Tak jadi pulak dap ni keluar kera pee ehh. Dah siap nak buat pulut kuning dah

    ReplyDelete
  3. Sendiri cakap, sendiri u-turn kemudian
    salahkan kenyataan diputarbelit.
    KAKI PUTARALAM GARA2 CORONAVIRUS KOT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini cornervirus @ konavirus namanya

      Delete
    2. ya, korner baring virus.. har har har har

      Delete
  4. Kah..kah..kahh muka muka PENIPU pun ada dalam parlimen.... kah..kah..kahh

    Elok cepat mati kena coronavirus!

    ReplyDelete
  5. Muka mcm anjing.. perangai pun sama..

    Woi tak perlu takut dgn anjing2 ni..

    Kita baling batu semua anjing ni lari..

    Bising lebih..

    ReplyDelete
  6. Mati hidup balik org Tak kan percaya dapigs akan nak kuar kerajaan..dah control ekonomi Dan sekarang control kerajaan bangang lah kalu nak keluar kerajaan

    ReplyDelete
  7. kikikiki.. lalalala..♫♪ biar depa melingkop.. rakyat pun dah tak kisah & tak minat nak ambik tau..
    Ayuh, kita undi BN/PAS di PRU15 nanti..

    ReplyDelete
  8. Sidek Segaraga Menteri pertama DIHALAU RAKYAT SECARA TERANG TERANG ...MOGA MOGA TERJADI JUGA PADA MENTERI YANG LAIN DLM KABINET PH ..KSBINET DAPUR TU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah upah gengster rakyat akan ajar sendiri menteri 2 alam tu

      Delete
    2. Ya, memang beliau sungguh aktif kerana berupaya berlari & melompat pagar sekali gus. Itulah Menteri Belia Sukan yg berwibawa. Satu-satunya di Malaysia. Bravo & tahniah kpd beliau.. Majulah sukan utk negara!.. kikikiki

      Delete
    3. Lebih dramatic semasa MELOMPAT terus terjatuh sampai tisu terkoyak.
      Mau ada yg kena tahan 4 hari terus
      dituduh dimahkamah.

      Delete
  9. Bantuan..neno
    .neno..neno..atuk dh minta bantuan
    .

    ReplyDelete
  10. My name is Mrs.Aisha Mohamed, am a Citizen Of Qatar.Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal loan or business loan?contact Dr James Eric Finance Home he help me with a loan of $42,000 some days ago after been scammed of $2,800 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $42,000.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email:(financialserviceoffer876@gmail.com) call/whats-App Contact Number +918929509036

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.