TERBARU !

Friday, May 15, 2020

Sidang Dewan Rakyat 18 Mei : Sabotaj & Demonstrasi ?

Muktamad! 18 Mei ini hanya titah diraja sahaja tiada sidang selepas itu.


Kita minta ahli-ahli parlimen :
1. Jangan tunjuk keras kepala, sabotaj atau boikot. Itu kurang ajar dan menghina DYMM Agong namanya.

2. Tolong jaga sedikit mulut itu. Jangan maki hamun atau guna perkataan b**i seperti di Melaka.

3. Tak payahlah pegang plakad beramai-ramai lagi. Sudah basi dan outdated.
4. Jangan simbolik sangat seperti pakai facemask hitam. Jangan diconteng. Buat malu kat anak-anak tadika saja. Cari idea lain.

5. Tolong pakai baju tebal sikit sebab dewan parlimen sejuk.

6. Selepas selesai, tidak boleh berkumpul beramai-ramai kerana masih dilarang semasa PKPB. Balik terus.

7. Sila pakai face mask dan kerap basuh tangan dgn sanitizer.

8. Jangan buat sidang akhbar dalam parlimen. Perlu jaga kesihatan wartawan dan jurugambar.

9. Kalau tidak puas hati, sila mengadu dalam Face Book masing-masing. Buat video conferencing dengan geng lain jika ada yang tidak puas hati.

Dalam masa yang sama, Mat Sabu gertak nak bawa isu sidang parlimen sehari ke jalan raya. Katanya, apakah jalan raya menjadi medan penentu selepas ini?

Jika dibenarkan dan nak juga bawa ke jalan raya, kita nasihatkan 2 perkara sangat penting kepada Mat Sabu :
1. Jangan lupa pakai facemask dan penjarakan sosial. (rujuk foto)
2. Tolong nyahkuman kawasan yang nak berguling dengan sanitizer.
Foto edit memakai facemask.

Tapi
kita semua tahu perhimpunan orang ramai tidak dibenarkan semasa PKPB. Kita tidak mahu kluster baharu virus covid-19 seperti klaster Seri Petaling yang gagal dicegah oleh kerajaan DAP-PH.

Kita tidak mahu klaster parlimen atau klaster berguling.

Jangan politiking sangat semasa wabak ini. Kasihanilah frontliners yang selama ini berkorban masa dan nyawa. Perancangan dan tugasan kerajaan serta agensi kerajaan seperti KKM berjalan dengan baik dan diiktiraf dunia.

Wabak semakin terkawal, yang dijangkiti semakin kurang dan ramai yang sembuh.

Lagi pun, ada lagi sidang parlimen selepas ini. Next bulan Julai.

Jika benar ada integriti, bantulah kerajaan dengan pastikan parlimen masing-masing terjaga dan dalam zon hijau. Kalau tidak, sidang parlimen bulan Julai pun mungkin ditangguh jika wabak covid-19 tular kembali.

Dan janganlah sesekali buat perangai, boikot atau berdrama murahan pada 18 Mei ini. Hormat kepada DYMM Agong.





19 comments:

  1. Bang mad terkena pukulan KO semangatnya.
    Balik dari Vietnam selepas tugas resmi
    tup-tup KERAhancing tumbang.Masih lagi
    fobia,baru pulih semangat nak berguling
    guling dijalan kepakarannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu mat babu DAP. Buat lawak bole le dia. Kutuk org bole le. Cuba nak tanya .. masih ada bau ke anu...
      Itu mat babun. Perangai serupa makhluk tu le.
      Ni nak buat demonstrasi jalanan. Nape ye? Ni nak usahakan balik dapat jawatan menteri peertahanan ke. Lepas ni dia buat cakap giant fight giant lak.
      Ini mat bangang.
      Maaf ye.
      kalau nak bertumbuk aku tak lari. Satu sama satu

      Delete
    2. dia masih seronok dengan layanan protokol. mula2 tu terkejutlh pasal tak boleh pandu viva ke office tapi lama kelamaan menikmatinya yg amat sangat sehingga membandingkan protokol yg diberi kepada menhan lebih hebat.

      Delete
    3. Sejak hilang kuasa mat sabu dah jadi cacing menggelupur kepanasan, meroyan tak tentu hala. Padan muka.

      Delete
    4. mat sabu kepala taik.

      Delete
    5. Barua D4pigs

      Delete
  2. Puak2 PHancing ni bukan ada adab pun. Semuanya kena sindrom kejutan sebab baru hilang kuasa, hilang gaji, hilang elaun, hilang maruah. Biarkan depa nak berguling-guling, untung2 cuci bersih jalan raya tu. Tapi jgn lupa mandi pakai Sabun.. kah kah kah kih

    ReplyDelete
  3. Kalau PH dalam situasi PN sekarang. Kau orang ingat dia kisah ke apa orangnak cakap. Dia buat aje.Style komunis.
    So syabas PN, buat apa yang boleh pertahankan PN. Anuar kaki bon tak payah heran.mCakap aje berderau tapi ini orang pukul keliling oo.
    Dia ni ahli politik piringhitam. Depan abis kaluuuu belakang kasi pusing.
    Kempunan ooo. Buat sampai PH lengit.
    Kau org tengok di jual harta melayu melayu penjilat DAP diam. Mana mat Babun, Mana lawyer yang menyalak salahkan orang, Mana Kalid Kaki sokong Beer, mana Pizi sototong.
    Aku sebut sekali. Kau orang melayu Puxxmax

    ReplyDelete
  4. Busuk hancing satu negara dikencing selama 22 bulan diperintah PH. Kononnya negara hampir kehabisan duit kerana dicuri oleh PM6.
    Tiba2 dalam masa sebulan PN memerintah, kerajaan boleh membelanjakan rm250 bilion utk pakej rangsangan ekonomi khas akibat covid19.
    Tak perlu pula membuat pinjaman luar ratusan bilion ringgit spt pktn hancing. Tak payah nak jual puluhan bilion aset strategik org Melayu dlm Khazanah, tabung Haji dan lain2. Tak perlu juga menjarah puluhan bilion harta petronas.
    Tak perlu juga menyonglap bantuan rakyat marhaen dan tak payah memberhentikan kerja puluhan ribu penjawat awam. Tak payah juga buat tabung kutip duit dari rakyat yg telah diperbodohkan.
    Sebabnya menurut Menteri Kewangan Kerajaan PN yg bukan org politik, didapati negara mempunyai simpanan dana kewangan bernilai rm2 Trilion termasuk sejumlah RM1.2 Trilion yg dikumpul semasa 9 tahun PM6 (bukan dicuri).
    Menurut Menteri lagi, negara tak perlu membuat sebarang pinjaman dan penjualan aset utk dapatkan dana.
    Jadi kemanakah perginya duit beratus bilion hasil jualan harta Melayu, penjarahan duit petronas, pinjaman samurai dan lain2???
    Selama 22 bulan pktn hancing, atok kuda tua telah ditunggang semahu2nya oleh gone eng dan dapig yg dgn sangat keji dan jahat, sentiasa menuduh PM6 sebagai pencuri. Dan kini terimalah hasil sumpah laknat yg telah dibuat oleh PM6.
    Semuga atok tua dan gone end juga akan dituduh di mahkamah kerana benar2 mencuri wang rakyat. Harap juga dibuka semula kes gone end banglow dan terowong.

    ReplyDelete
  5. Satu kajian menunjukkan yg bercakap dgn kuat boleh menyebarkan virus Covid19.
    Setuju parlimen bersidang hanya sehari sebab semua MP mangkuk ayun Pakatan Hancing akan meroyan & bising dlm dewan. Bayangkan berapa banyak air liur depa yg akan berterbangan dalam dewan tertutup itu? Tambah2 lepas depa hilang kuasa. Makin kemaruk lah jadinya. Kalau boleh cukup sejam je bersidang. Lebih efesian & selamat!

    ReplyDelete
  6. Lepas 18 Mei 2020 KKM istihar Kluster Parlimen pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atok Matdey dijangkiti CovidDap...

      Delete
    2. Boboi 2 Kali tersungkur dijangkiti virus atok.
      Orang2 Tua.MELAYU dok pesan benih baik
      jatuh kelaut jadi pulau.
      Nyok kotai paham2je lah.

      Delete
  7. China akui semangat juang kita di laut
    China Selatan...terima kasih pada mantan
    menteri pertahanan yg berjuang utk diri
    sendiri je.

    ReplyDelete
  8. HARI YANG DI TONGGU MENJELANG TIBA
    18 MEI PERSIDANGAN PERLIMEN PERTAMA
    ADA PERANGAI MCM BERUK TEEJERIT SAJA
    KEMANA ATOK KITA KASI TEPUK PADU YAA

    ESOK ADA MASKOT ADA MASK BERCONTENG
    BERUK MONYET MENJERIT2 PENGKHIANAT
    TV JANGAN LUPA KASI TEPAT ZOOMING
    KEMBANG KEMPIS IDUNG ATOK MAKIN LIGAT

    KEMANA KU BAWA DIRI YG BERUSIA INI
    BOBOI ANAKNYA DITERAJANG PAGI TADI
    NAK KE KIRI KE KANAN ORANG TAK SUDI
    HAAH TEPOK PADU POP CORN TAMBAH LAGI


    KIKIKIKI.. JGN LUPA ESOK 18 MEI BERUK MONYET BARU KELUAR DARI PKPB


    KIKIKIKI..

    ReplyDelete
  9. Singkat kata untuk keuntungan luar biasa yang anda bantu saya perolehi hanya dalam seminggu. Maaf kerana saya ragu pada awalnya, saya melabur $ 200 dan memperoleh $ 2,500 hanya dalam satu minggu, dan terus melabur lebih banyak lagi, hari ini saya berjaya secara kewangan, anda boleh hubungi dia
    melalui e-mel: claustradingsignal07@aol.com
    Melalui whatsapp: (+12166263236)
    Saya nasihatkan anda jangan ragu-ragu. Dia hebat.

    ReplyDelete
  10. Yuk Coba Keberuntunganmu Hari ini... Gabung Sekarang Bandar Sabung Ayam Online Terbesar di Asia, Kunjungi Website Kami Di Klik Disini dan Dapatkan Bonus Terbaru 8X 9X 10X win klik disini untuk mendapatkan akun Sabung Ayam anda.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.