TRANSLATION

01 March 2022

Parlimen Luluskan RUU Anti Lompat Parti?

RUU Akta Lompat Parti Diluluskan?Dilaporkan bahwa Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah memberi jaminan bahawa pindaan Perlembagaan berkait Rang Undang-undang (RUU) Anti Lompat Parti akan dibentangkan pada minggu depan.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberitahu, jaminan diberikan kepada PH yang mengadakan pertemuan kira-kira 40 minit dengan Perdana Menteri di Parlimen pada
Selasa.

Jika benar, pembentangan ini sepatutnya mendapat sokongan daripada setiap ahli parlimen, tidak kira sama ada mereka pernah jadi 'katak' politik sebelum ini. 
Malah, 'katak-katak' politik ini yang sepatutnya ke hadapan menyokong RUU untuk menebus kembali dosa pengkhianatan mereka terhadap undi yang diberikan oleh rakyat. 
Dan tempoh perbahasannya tidak meleret panjang kerana kita yakin semua ahli parlimen akan menyokong penuh. (lebih daripada dua pertiga sokongan ahli-ahli parlimen)
Beberapa pindaan perlu dilakukan seperti kebebasan berpersatuan di bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan dan sebagainya tapi yang pasti, rakyat mahu setiap undi mereka bernilai dan tidak mahu diperbodoh-bodohkan lagi oleh ahli politik dan parti yang gila kuasa.
Kita tunggu minggu depan.
Senarai penuh calon-calon di PRN Johor : KLIK SINI

21 comments:

 1. Boleh percaya ka orang² politik ni??

  ReplyDelete
 2. Kalau betul ikhlas, dah lama dah RUU ni.

  ReplyDelete
 3. Rakyat tertanya tanya bila aset dan akaun Keluarga Zeti hendak di sita dan di beku.

  Kes Leissner masih berjalan sepantas kilat menyambar SPRM dah bekukan harta dan akaun mantan CEO Astro.. tapi bukan untuk Zety dan keluarga penyamun.

  Seperti yang kita maklum, soal siasat itu dilakukan oleh SPRM hasi daripada pendedahan keterangan mengejutkan di mahkamah di Amerika oleh Tim Leissener, mantan ahli perbankan atau banker Goldman Sachs Group inch.

  Sudah 2 negara sebut nama Zety dan keluarga penyamun nya. SPRM bila nak beku akaun dan sita harta Zety bersama keluarga penyamun nya..!?

  Undang undang apa yang SPRM Pulis dan LHDN pakai untuk keluarga penyamun Zety dan undang apa yamg SPRM Pulis pakai untuk Bossku dan CEO Astro..!?

  Media juga melaporkan harta dan akaun mantan CEO Astro itu juga telah dibekukan oleh SPRM. Pembekuan itu dipercayai kerana tuduhan penglibatan dengan wang kotor yang datang dari ‘puaka’ yang dipanggil 1MDB.

  Jangan tunggu rakyat rasa menyampah dan meluat dengan kerajaan yang berkuasa sekarang ini..!!

  Rakyat tertanya tanya bila aset dan akaun Keluarga Zeti hendak di sita dan di beku..!?

  ReplyDelete
 4. Special for the Chinese voters of the Johor PRN and Post GE 15. The Chinese were also deceived by Tun Mahathir's cronies.

  During the powerful PH Tun 'pee' all of the Chinese and Indians. This time, the son of Taikun Vincent Tan, Tun Mahathir's crony, is playing on the feelings of the Chinese.

  When Lim Tong Ngong (not his real name) read that former attorney general (AG) Tommy Thomas had reduced the drug possession charges against the son of tycoon Vincent Tan, he was a bit disappointed.

  While he understands that the attorney general has a prerogative to do so, Lim Tong Ngong cannot help but ask why his brother who is still in his early 30s was not given the same second chance at life.

  His brother Lim Boh Hong (not his real name) is serving a life sentence. He was arrested with 1kg of marijuana when he was 25 years old.

  Like the tycoon's son, Lim Boh Hong was charged under Section 39 (b) of the Dangerous Drugs Act 1952. But while the charges against Tan's son were reduced, Lim Boh Hong was tried, found guilty and sentenced to death.

  His sentence was later commuted to life imprisonment.

  The Chinese have to 'pee' with the Chinese tycoon Vincent Tan, Tun Mahathir's crony.

  The Chinese have to play fool with Tun Mahathir's crony Chinese tycoon ..

  Enough is enough for the Chinese to vote for PH Bersatu PN PKR PAN .. to the detriment of the Chinese themselves ...

  kah kah kah.. Kaum Cina pun also stupid play fool by Tun cronny broo kah kah kah..!!

  KHALAS

  ReplyDelete
 5. Sudah 2 negara sebut nama Zety dan keluarga penyamun nya. SPRM bila nak beku akaun dan sita harta Zety bersama keluarga penyamun nya..!?

  Undang undang apa yang SPRM Pulis dan LHDN pakai untuk keluarga penyamun Zety dan undang apa yamg SPRM Pulis pakai untuk Bossku dan CEO Astro..!?

  ReplyDelete
 6. Angkara Bossku tsunami Cina bakal berlaku di PRN Bangsa Johor. ..

  Bukan Tun saja yang naik gila rupa rupanya Tony Pua pun sama naik minyak dengan perangai Tun di PRN Bangsa Johor.

  Tony Pua telah memperlekehkan Pengetua dan Ahli lembaga pengarah sekolah Cina , Foon Yew Seri Alam , kerana telah sudi menerima Datuk Seri Najib Razak sebagai tetamu terhormat melawat sekolah tersebut.

  Ini di fahami , kerana DAP telah lama menganggap sekolah Cina dan masyarakat Cina sebagai ‘fix deposit” undi mereka.

  Maka apabila Bossku membuat lawatan menjengok kemajuan sekolah tersebut, ia telah mendatangkan perasaan huru hara dan tidak tenteram bagi DAP terutama nya Tony Pua.

  Lebih menyakitkan hati Tony Pua ada lah “Members of the board” sekolah tersebut telah melayani Bossku dengan baik , malah memberi Bossku menyampaikan sepatah dua kata kepada para hadirin.

  Tony Pua naik minyak dan irihati Bossku pernah memberi sumbangan dan bantuan kepada sekolah itu.

  DAP dan Tony Pua merasakan “zon selamat” mereka telah di ceroboh oleh DSNR lalu memperlekehkan Pengetua sekolah dan ahli lembaga Pengarah sekolah “Independent” Cina itu.

  Bossku juga di serbu oleh orang orang Cina di majlis Chingey di Johor minggu lalu.

  Sebelum PRN Bangsa Johor berlansung kemarahan Tony Pua ada lah kemarahan DAP dan Tun Mahathir bersama kerana pada persidangan World Chinese Economic Forum yang lalu penganjur telah memilih Bossku sebagai VVIP untuk menyampaikan Ucaptama pada forum berskala dunia itu di Chaina.

  Ini membuatkan Tun Mahathir, PH dan DAP kecewa kerana dunia ekonomi mengiktiraf Bossku dan kerja ekonomi nya.

  ‘Ada beberapa peramal dan penganalis politik berpendapat bahawa Tsunami Cina bakal berlaku di PRN Bangsa Johor dan Pasca PRU 15 nanti..

  KHALAS

  ReplyDelete
 7. Pemulangan wang 1MDB bukti dakwaan Tun tidak benar, kata Najib

  Perkembangan ini jelas menyangkalkan tuduhan Tun sebelum ini bahawa DoJ tidak akan teruskan kerjasaman dengan kerajaan PN ataupun kerajaan PN tidak akan teruskan usaha untuk mendapat semula semua dana yang dikatakan hilang,” kata Najib.

  Najib mengulas laporan bahawa DoJ memulangan AS$300 juta yang didakwa diseleweng daripada dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) hari ini.

  Mei tahun lalu, AS mula memulangkan dana yang berjaya ditemui semula, membabitkan bayaran pertama hampir AS$200 juta (RM836 juta)

  DoJ dalam kenyataannya, berkata, ia menjadikan jumlah keseluruhan wang 1MDB yang dipulangkan adalah sebanyak RM2.6 bilion (AS$600 juta).

  “Namun US$620 juta hanya sebahagian kecil daripada US$4.5 bilion yang sepatutnya dikembalikan kepada 1MDB sebelum 30 Disember 2020 jika perjanjian penyelesaian dengan IPIC milik kerajaan Abu Dhabi diteruskan.

  “Namun kerajaan Tun@PH dahulu telah membatalkan perjanjian penyelesaian asal yang ditandatangan pada masa BN. Kerajaan PH juga menolak tawaran IPIC yang disyorkan oleh DOJ sekali lagi pada tahun lepas seperti didedahkan minggu lepas,” kata Najib.

  Najib berkata, kerajaan sepatututnya meneruskan perjanjian penyelesaian dengan International Petroleum Investment Company (IPIC) jika mahu mengambil balik semua wang 1MDB yang didakwa hilang secara sekaligus.

  Zeti lantikan Tun Mahathir yang akhirnya melutut pada Lee Kwan Yew@DAP (nak fakta ka..!?) Najib Bebas tanpa lepas. Bank Negara tahu tapi buat senyap bodoh

  Sudah dibuktikan bahawa keluarga Tan Sri Zeti telah menerima dana melebihi RM700 juta dari Jho Low termasuk dana yang berasal 1MDB yang disimpan dalam bank di Singapura, terdapat ' conflict of interest' Zeti mempunyai impak kepada kes SRC bossku sebab Zeti yang cadang bossku gunakan akaun bank atas namanya (dan bukan atas nama parti) untuk menerima derma asing.

  Dan asas bagi kes-kes mahkamah SRC dan 1MDB bossku ialah dana asing yang dikatakan berasal dari SRC dan 1MDB pernah masuk ke dalam akaun bank atas namanya.

  Link 'conflict of interest' Zeti kes 1MDB..

  https://ttkm.com.my/2020/12/31/anwar-minta-zeti-jelaskan-dakwaan-akaun-keluarganya-kait-kes-1mdb/amp/

  Sudah 2 negara sebut nama Zety dan keluarga penyamun nya. SPRM bila nak beku akaun dan sita harta Zety bersama keluarga penyamun nya..!?

  Undang undang apa yang SPRM Pulis dan LHDN pakai untuk keluarga penyamun Zety dan undang apa yamg SPRM Pulis pakai untuk Bossku dan CEO Astro..!?

  “Niat kerajaan PH berlainan. Jika semua wang 1MDB yang didakwa hilang dikembalikan oleh IPIC sebelum akhir tahun 2020 ini, maka Najib tak rompak apa-apa. Itu bercanggah dengan propaganda Tun.

  Bapanya digelar Professor Diraja anak jadi pencuri ternama..

  Hanya tempoh satu malam wang 1 billion dollar AMLA dipindah dengan kebenaran Ex Gabenor Bank Negara Zety dari 1MDB dengan syarat suami Zety dapat wang sogokan rasuah 1 MDB...

  Leissner, saksi penting dalam perbicaraan seorang bekas pengurus bank Goldman Sachs, Roger Ng, menyifatkan penghantaran USD1 bilion dalam tempoh semalaman itu sebagai “tidak pernah berlaku dahulu”.

  Pulis lantikan Tun Anak Si Bedul kata Jho Lo dah bertukar jadi beruang tapi Aljezera cari Jho Lo sambil gentel telo buat sidang media bersama Jho Lo.

  Dah curi duit boleh pulak dipulangkan duit yang dicuri. Tak cukup dengan pulangkan duit curi (fitnah curi) si pencuri boleh buat sumpah laknat lagi....

  Baik sungguh pencuri itu kann..!!

  ReplyDelete
 8. Dari dulu dah tulis, celah mana wang 1 MDB tu lesap...kena ulang ulang sebab Tun & barua nya mudah lupa..!?

  Setelah kantoi belanja RM600 bilion dan nak korek dana KWAN sebanyak RM16.9 bilion, Menteri Kewangan PN beri alasan kerajaan terbeban dengan hutang RM32 bilion 1MDB pulak.

  Dah mula cakap macam ex MoF Guan Eng

  Ratib hutang 1MDB tapi tak jelaskan berapa dana yang sudah dibayar balik dan aset-aset yang masih dalam 1MDB.

  Ini realitinya.

  Hutang 1MDB ditinggal BN: RM32.2 bilion
  Hutang 1MDB pada tahun 2021: RM32.3 bilion (satu sen prinsipal hutang pun tak pernah dibayar PH dan PN sejak PRU14)

  Dana diperolehi dan diumum kerajaan setakat ini:
  – dikembalikan oleh DOJ: RM2.7 bilion
  – penjualan kapal Equanimity: RM523 juta
  – penyelesaian Riza Aziz: RM443 juta
  – penyelesaian Goldman Sachs: RM16.1 bilion
  – penyelesian Ambank: RM2.83 bilion
  – penyelesaian Deloitte’s: RM324 juta
  – penjualan 60% Bandar Malaysia tahun 2019: RM7.41b
  – penjualan tanah Pulau Indah milik 1MDB: RM416 juta
  – penjualan tanah Pulau Pinang milik 1MDB: RM2.7 bilion

  Jumlah yang telah diambil balik kerajaan setakat ini: RM33.4 bilion (ke mana perginya duit ini dan kenapa tak guna untuk selesaikan sepenuhnya hutang RM33.2 bilion 1MDB?)

  Dana belum diumum kerajaan:
  – penyelesaian KPMG: dlm rundingan
  – penyelesaian Wong & Partners: dlm rundingan
  – penjualan Bangunan Exchange 106: belum diumum
  – penyelesian dengan IPIC, Abu Dhabi (masa BN ianya sebanyak RM21 bilion): dlm rundingan

  Aset yang masih tinggal dlm 1MDB
  – penjimatan dari penyelesaian IPP berat sebelah (kepentingan kroni Tun Mahathir masa itu) ketinggalan PM4 (sebab itu, rizab tunai Petronas naik ke RM176b tapi semua telah dikikis PH dan PN melalui dividen tinggi) Sekitar RM50 bilion
  – Pembinaan dan naik taraf 8 pangkalan MINDEF termasuk Sendayan: RM2.7 bilion
  – Baki 40% kepentingan dalam Bandar Malaysia: 40% dari GDV RM140 bilion
  – 100% TRX: GDV RM40 bilion

  ------- bersambung -----

  ReplyDelete
 9. Perodi Filem Lucah Anak Siapa Sebenarnya yang curi duit rakyat? Celah mana Riza guna duit rakyat..!? - Najib Tun Razak

  Kalau nak goreng bio ada fakta yop. Kalau tak tumpo yop.

  Keputusan mahkamah yang melepas tanpa membebaskan (DNAA) anak tirinya, Riza Aziz dalam kes pengubahan wang haram membabitkan dana 1MDB berjumlah AS$248 juta (RM1.08 bilion).

  Ini 'clear card' dari Bossku bukan sorok sorok reka persepsi bodoh atau separa matang mcm atok.

  "Oleh kerana Tun bodoh keliru, Bossku kena taip bagi perlahan-perlahan supaya atok kau faham. Maklumlah dah bangang dan nyanyok kuat fitnah.

  "Riza ada projek filem. Keluarga kerabat Abu Dhabi berminat dan janji kepada Riza untuk labur projek filem dia. (Pihak) yang berjanji masa itu termasuk putera mahkota Abu Dhabi. Ada perjanjian pelaburan dan sebagainya," katanya lagi.

  Menurut Najib, filem-filem yang diterbitkan Riza "agak berjaya". ( kutipan billion beb..)

  "Filem pertama Wolf of Wall Street (2013) jana penjualan tiket AS$392 juta (RM1.7 bilion) berbanding kos AS$100 juta (RM430 juta). Filem Dumb and Dumber To (2014) jana penjualan tiket AS$169.8 juta (RM730 juta) dengan kos pengeluaran AS$50 juta (RM215 juta). Filem Daddy's Home (2015) jana penjualan tiket AS$242.8 juta (RM1.04 bilion) dengan kos AS$69 juta (RM297 juta)," menurutnya.

  Anak bongsu bodoh atok pun ada terbit filem masa atok jadi PM ke 7. Tah apa nama tajuk dah lupa dah. Berapa jota kutipan filem wallahualam. Smpi skg Finas tak tunjuk kutipan pecah punggung.

  Ini bukan kes bail-out duit berbillion billion ringgit wang Petronas , KWSP, Dana Pencen dan Tabung Haji utk syarikat perkapalan dll

  Filem terbitan Riza berjaya dan mula membayar balik keuntungan dan pelaburan asal kepada pihak Abu Dhabi.

  Perkara ini juga terdedah dalam rakaman audio perbualan telefon saya dengan putera mahkota Abu Dhabi yang didedahkan oleh Latheefa Koya pada masa PH.

  - Najib: Dia telah membayar balik sejumlah, dia terus membayar balik, supaya anda lihat ia akan muncul sebagai perjanjian pinjaman sah. Kerana apabila dia(Riza) menerimanya, bank-bank membersihkan sumber wang itu jadi dia tidak tahu dari mana asalnya.

  Oleh itu, saya tidak mahu dia menjadi mangsa apabila dia benar-benar tidak menyedari tentang sumber wang itu.

  Dia benar-benar percaya bahawa ia daripada Aabar dan di bawah arahan Sheikh Mansour. Ya, betul, kerana dia benar-benar tidak bersalah.

  sambung...

  ReplyDelete
 10. hah sambung...

  Apa yang dia mahukan ialah membuat filem, dan terdapat tawaran pinjaman daripada Sheikh Mansour dan pihak anda daripada Aabar.

  Sekarang, Tun dan gang PH cuba mengaitkannya dengan wang 1MDB, yang benar-benar berlaku

  9 Jan 2020: Transkrip penuh panggilan Najib lepas DOJ fail saman 2016" https://www.malaysiakini.com/news/506487 (Terima kasih Latheefa dan kerajaan PH kerana sudi mengeluarkan bukti rakaman audio untuk bantu Najib dan Riza bersihkan nama mereka)

  8. Oleh kerana Aabar ada perniagaan dengan 1MDB maka tertimbul masalah bahawa sebahagian dana yang dihantar oleh Aabar kepada Riza berasal dari 1MDB.

  9. 1MDB tak pernah hantar apa-apa dana terus kepada Riza. Celah mana pula Riza guna duit rakyat pulak?

  10. Perbicaraan kes Riza tak pernah berjalan satu hari pun sejak Riza didakwa hampir setahun dahulu. Pada 31 Januari 2020 masa PH, ianya pihak pendakwa raya yang menangguhkan kes Riza kepada 25 Februari 2020. "Kami juga memohon untuk mendapatkan tarikh lain bagi menyemak dan mempertimbangkan representasi (tawaran perjanjian penyelesaian) berkenaan." Norzilati berkata, pada 25 Februari ini juga mahkamah turut menetapkan tarikh perbicaraan bagi kes terbabit. "31 Jan 2020: Mahkamah tetapkan 25 Februari ketahui status representasi Riza Aziz"

  https://www.sinarharian.com.my/article/68202/BERITA/Mahkamah/Mahkamah-tetapkan-25-Februari-ketahui-status-representasi-Riza-Aziz

  11. DOJ Amerika Syarikat juga tak pernah mendakwa Riza atas kes jenayah. Cuma saman sivil yang sudahpun diselesaikan di sana (USA) tahun lepas...Tetapi yang pelik walaupun transaksi Riza tak berlaku di Malaysia, (dia) didakwa dengan kes jenayah di sini," tak ke bangang name nye tu..!!

  ReplyDelete
 11. Kalimat "wallahi,wabillahi, wataullahi' di PRN Johor.. siapa yang kenaaa..!!

  Alhamdullilah, Bossku amat berani dalam melafaskan kalimat "wallahi,wabillahi, wataullahi' dalam menafikan keterlibatan diri beliau dalam kes tersebut.

  Dimata orang awam "lafas" yang dibuat Bosssku itu mungkin tidak akan membawa apa perubahan mahupun tidak makna tetapi sebenarnya "implikasi' dari " kalimat lafas"yang disebutkan Bossku itu amatlah besar bahananya.

  Sebenarnya Bossku mempertaruhkan "hela hela' bala atau balasan ALLAH SWT kemuka pintu hadapan rumahnya, sekiranya beliau berbohong.

  Mahiaddin!!

  Sebelum diangkat jadi Perdana Menteri ,tak da pulak sibuk sibuk pasal "kluster Mahkamah".

  Bolih pulak terima kluster ni!!!

  Rezeki diangkat sebagai PM pun atas ihsan' "kluster Mahkamah". Kalau tak da sokongan kluster ni, agak agak bolih ke merasa jadi Perdana Menteri?

  Tetapi sekiranya Bossku benar benar tidak bersalah dan teraniya.. inshallah..bala pasti akan berbalik pihak yang menuduh dan yang memfitnah beliau.

  Atas nasihat Zety lah selaku Gabenor Bank Negara duit dimasukkan RM65 juta ke akaun Bossku ditangkap. Kes AMLA keluarga penyamun Zety sebanyak RM700 juta tiada satu bijik buah Zeti dan keluarga diambil sebarang tindakan...!!

  Perkara yang serupa juga pernah dilakukan olih Bossku ketika beliau difitnah dalam kes pembunuhan Altantuya.

  Kesalahan awal Zety adalah dengan sengaja menyembunyikan satu jenayah AMLA, kesalahan kedua pula adalah menyalahguna kan kuasa untuk melindung jenayah suami dansendiri Tawfiq Ayman dan anak anak penyamunnya.

  Yakin atau tidak.. sebelum PRU 14 gerombolan ini berjemaah menuduh beliau terlibat...

  Apa jadi selepas Bossku 'bersumpah laknat'?

  Kerajaan mereka tumbang !!!hanya bertahan 22 bulan saja!!

  Mereka berkata ini adalah kebetulan dan tiada kena mengena dengan sumpah Bossku..!!

  Ini semua menyebabkan keyakinan ramai rakyat bahawa kes mengenakan Datuk Seri Najib telah di rancang oleh pihak tertentu.
  Tun Mahathir sangat malu untuk menggelar Zeti dan Nor Yakob sebagai “Penyamun” seperti mana beliau menuduh Bossku jauh sebelum kes 1MDB dibuka lagi.

  Hahahaha ������

  Kebenaran Firman Allah SWT yang mana satu yang mahu kamu nafikan??

  Ini kali kedua Bossku "menyerahkan" batang tubuhnya kehadrat' ALLAH SWT untuk diperhitungkan.

  Siapa bakal terkena ataupun adakah sumpah bakal makan diri Bossku???

  Inshallah..dalam masa terdekat di PRN Johor ini kita akan saksikan 'bala bala yang akan menerjah"

  Tunggu Siapa kena! siapa yang kena! siapa yang kena!

  KHALAZ

  ReplyDelete
 12. Tsunami Kaum Cina akan melanda PRN Bangsa Johor.. Taikun Cina Vincent Tan kroni Tun guna 'Rules Of Law Kerala'.

  Kaum Cina buka biji mata luas luas.. Cina miskin mati edar dihukum gantung sampai mati... anak taikun Cina kroni Tun lepas bebas...

  lu fikir lah sindri..!!

  Ada anak tauke bersalah ditangkap polis. Bukan sahaja hisap dadah, tetapi mengedar dadah.

  “Kemudian, runding-runding lepas. Tetapi, saya kata sebab apa anak orang besar lepas. Kita tak mahu pertahan kerana ini ‘rule of law’. Ada hukum,” katanya ketika berucap dalam ceramah umum di Bilik Gerakan PKR Dewan Undangan Negeri Layang-Layang malam ini.

  Kenyataan Anwar itu dipercayai merujuk satu kes yang didedahkan akaun Twitter pemberi maklumat, Edisi Siasat pada bulan lalu.

  Akaun Twitter Edisi Siasat, yang baru-baru ini ditukar namanya kepada Edisi Khas, mendakwa walaupun anak lelaki seorang taikun ditahan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya kerana terlibat dengan kuantiti dadah sangat besar, tetapi Peguam Negara ketika itu, Tommy Thomas mengklasifikasikan kes itu sebagai tiada tindakan lanjut (NFA).

  'Rules of Law Kerala' 2 negara sebut nama Zety kes AMLA 1 billion transfer dalam satu malam tiada tindakan diambil pada keluarga penyamun betina ini.. tapi ex CEO Astro dan Bossku dalam tempoh 1 malam sesudah subuh SPRM Pulis bekukan asset meteka... Undang undang apa yang mereka guna.. ooohh deme guna undeng undeng 'Rules Of Law Kerala'

  Tsunami Cina PRN Bangsa Johor dan Pasca PRU 15...lingkup kan Boboi dan sekutu maka melingkupnlan Tun dan sekutu nya...

  #lufikirlahsindrihaahtepokkk

  ReplyDelete
 13. Negara akan terlihat bodoh dan & hodoh, tidak jujur , tidak boleh di percayai selagi kerajaan tidak membuka kes RM700 juta Zeti dan keluarga pencuri ini.

  Semakin hari semakin terlondeh drama bersiri ciptaan kerajaan Pakatan Harapan dan Tun Mahathir. PH dan Mahathir terpaksa menjadi hipokrit atas sebab penipuan sendiri.

  Dari menjadi pelaung pembenci kecurian duit 1MDB , kini PH dan Mahathir menjadi pengecut bila terdedngar sebutan “1MDB”.

  Tommy Thomas sepatutnya sudah melihat kertas siasatan awal SPRM dan tahu mengenai jenayah yang dikatakan dilakukan oleh bekas Gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz dan bekas menteri Nor Mohamed Yakcop. Laporan Kes AmBank, Kenapa Tommy tidak ambil tindakan pada Zeti dan Nor Mohamed”

  Bila PH sebut “1MDB” maka kisah tidak lengkap jika tidak sebut membabitkan Zeti dan keluarga dengan curian RM700 jutanya.

  Begitu juga pembabitan watak watak kehilangan wang FOREX 30 Bilion Nor Yakob. Malah ternampak lebih jelek lagi bila Jho Low yang di sebut beratus ribu kali semasa perbicaraan berlansung tapi dia tidak muncul satu kesan satu tapak kaki Jho Low pun tak dijumpai.!!

  Di mata kaum Cina Jho Low dianggap wira dan pejuang sebab Jho Low seorang semua pemimpin Melayu dibodoh bangangkan sambil berantakan sesama sendiri.

  Kaum Cina Jho Low di Malaysia dan Singapura tepok tangan melihat betapa bodohnya pemimpin Melayu dipermainkan sambil diadu domba sambil buat fitnah jijik oleh barua DAP@LeeKwanYew ini.

  Jika wang 1MDB masuk akaun Bossku atas nasihat Zety satu kesalahan walaupun yang bertanggungjawap lesap tak dijumpai dan ada yang lari bersembunyi. Kenapa pula RM700 juta wang 1MDB masuk akaun keluarga Zeti menjadi tidak salah dan tidak didakwa pula?

  Negara akan terlihat lebih teruk lagi dengan cubaan PH mahu sensasikan kes KP SPRM tetapi tidak sentuh kes “Elephant in the room” yakni kes Zeti Akhtar Aziz.

  Bukan sahaja semua pelabur lari ke negara jiran, bahkan gelaran “failed state” menjadi beban kepada rakyat untuk menanggungnya hasil sisa sisa PH menjadi kerajaan.

  Dimana lojik akal? Atau lojik undang undang negara? Mahathir akan cuba sedaya upaya lari dari memberi komen atas sebab terperangkap dengan perbuatan dan kenyataan sendiri sebelum ini.

  PRN Johor masa terbaik melingkupkan barua Melayu DAP@LeeKwanYew. Pulau Batu Putih milik bangsa Johor semudah petik jari sambil garu garu telo labuhnya di serahkan pada anak Cina Lee Kwan Yew.

  Bolehkah bangsa Johor setuju pulau milik mereka diberi semudah itu pada Singapura.!?

  PRN Johor nasib barua ini dalam PejWang dan Boboi akan rakyat saksikan nanti.. Lingkup boboi melingkup barua ini..

  ReplyDelete
 14. Malu apa Bossku ada lah menjawap buat apa hendak malu jika tidak mencuri dan menyamun malah akan melawan dakwaan palsu itu dengan sumpah laknat lagi..!!

  Mahathir yang Tak ada Sifat malu, membela 2 jantan berbogel atas katil. Jom Hebahkan di PRN Bangsa Johor. !!!

  Mungkin faktor usia akibatkan deria semakin hilang. Agak nya, memang benar kata orang , Deria melihat deria malu semua semakin hilang apabila faktor usia di ambil kira.

  Maka apa yang terjadi semua nya memalukan. Kenyataan terbaru Tun Mahathir berkenaan Najib seperti yang sudah di jangka kan akibat gelombang Malu Apa Bossku tidak boleh ditahan lagi.

  Konon konon Najib dan penyokong nya , tidak ada perasaan Malu. Mahathir mahu rakyat fokus membenci Najib dengan kes yang dia sendiri fitnah jijik reka ciptaan nya.

  Plot nya mudah, , Mahathir cipta kes, dan kemudian guna segala jentera untuk menampak kan kes itu “benar” dan nyata.

  Namun, rakyat sudah lebih bijak dan peka , lalu terlihat banyak kepincangan kes dan sedar bahawa banyak maklumat bukti dan saksi di sorok dan disembunyikan.

  Maka, akhir nya kes tidak dilayan oleh rakyat. Rakyat sudah faham, Mahathir sahaja belum faham faham lagi. Jadi , ini lah sebab kan Mahathir jadi geram.

  Rakyat memberi kemenangan 7 PRK dan 2 PRN kepada Barisan Nasional tanpa peduli cerita rekayasa 1MDB. PRN Bangsa Johor akan melebarkan lagi kemenangan Bossku

  Tambah lagi akhir akhir ini semua watak muncul ada terbabit 1MDB ada lah mereka mereka yang rapat dengan Tun Mahathir sendiri.

  Nama Tun Daim sahaja yang belum muncul lagi.

  Seperti biasa yang terbaru dalam siri kempen menyelamatkan Muhyiddin di PRN Johor, Mahathir telah menyatakan Najib dan penyokong nya tiada perasaan malu.

  Mungkin Mahathir sudah terlalu tua dan tidak reti Bahasa.

  Malu apa Bossku ada lah menjawap buat apa hendak malu jika tidak mencuri dan menyamun malah akan melawan dakwaan palsu itu. Lafaz wallahi wabilahi watawallahi sumpah laknat juga dilafaz dengan lancar lagi..!!

  Sambil itu ada pula kroni Tun Mahathir miliki wang sogokan dalam akaun di Singapura masih tidak kena apa apa Tindakan , malah di percayai sedang cuba menutup kes atau kes di buka dengan niat membebaskan nya tanpa ada sabit kesalahan.

  Ini semua sudah di baca oleh rakyat. Jadi hendak malu apa dengan perkara perkara jelek yang di dicipta oleh Mahathir.

  Selain itu Perkara yang patut di malu kan ada lah apabila Perdana Menteri 22 bulan tidak mendakwa dua lelaki bogel atas katil di sebuah hotel. Kes terbaru semasa Tun berkuasa tidak mendakwa keluarga penyamun Zety dalam kes AMLA semasa Zety jadi Gabnor Bank Negara.

  Mahathir yang Tak ada Sifat malu, membela 2 jantan berbogel atas katil. Itu lah yang paling memalukan rakyat ndan negara.

  Kerana ada kepentingan politik lebih dari kepentingan agama, maka dua lelaki ini di selamatkan dari di dakwa di mahkamah.

  Tanpa ICERD atau Statu Rome pun dua ekor jantan berbogel atas katil ini di selamatkan oleh kerajaan Pakatan Haprak Tun Mahathir.

  Memalukan

  KHALAS

  ReplyDelete
 15. Tun kata PRU 15 dia tak bertanding dah...!! Dengar bole caye jangan skli.!

  …ke mana saja beliau pergi ‘dilihat’ nampak sambutan.

  Sebab itu Bossku kata, ‘’sambutan setakat ini Alhamdulillah dan harap semangat ‘Bossku’ ini dapat diterjemahkan dalam undi kepada BN nanti..itu yang Bossku harap sangat.’’

  Terbuktilah dalam BN tak ada lagi orang sepopular Bossku, tak kisahlah, Ahmad Zahid Hamidi atau Tok Mat Hasan..

  semuanya tak boleh lawan populariti Bossku.

  Zahid dilihat ‘teraba-raba’ manakala Tok Mat pula nampak tak menonjol..

  PRN Bangsa Johor semangat Bossku sapu bersih di Johor... insyallah

  Nnti Tun akan kata saya akan bertanding sebab nak sekat Bossku jadi PM kali ke 2.

  Kah kah kah...

  KHALAS

  ReplyDelete
 16. Elok diupah dan bayar saja dengan menggunakan wartawan upahan dalam dan luar negara dan privert investigator untuk viralkan serta mengesan dimana lokasi Nik Faisal dan Jho Low dan persembunyian mereka...

  Dah teruk sangat fitnah jijik Bossku dalam kes 1 MDB ini... fitnah sambil aniya orang...


  Memalukan imej PDRM SPRM dan imej negara.

  ReplyDelete
 17. Terkini 40 kerusi sapu bersih..!!

  Mood 'Malu Apa Bossku' bawa momentum luar biasa di PRN Bangsa Johor..!!

  Berjalanlah Dengan Keberkatan Dari Allah.

  BN DiAmbang Kemenangan Besar PRN Johor.

  40 DUN InsyaAllah Sudah Pasti Dalam Tangan BN.

  Terdesak gelabah cemas hingga 5 pucuk surat Tun tulis di PRN Bangsa Johor dalam seminggu.. kah kah kah

  sayang Bangsa Johor abaikan dan lansung tak peduli surat Tun... kesiannnn!!

  Terima Kasih Pada Seluruh Bangsa Johor Yang Membuat Pilihan Yang Tepat Demi Masa Depan Bangsa Johor.. !!


  Malu Ape Bosskuuu..

  KHALAS

  ReplyDelete
 18. 5 pucuk surat Tun tulis sekor pun tak ambil peduli. Mereka semua sedar surat itu surat sampah fitnah jijik.

  Semua orang tahu malu sebahagian dari iman, tetai maksud malu di bawa Bossku ada lah buat apa hendak malu jika di fitnah dan di Anaya.

  Itu maksud nya.

  Jika Tun Mahathir di tuduh sebegitu pun tentu akan terhegeh hegeh pergi ke sana sini untuk perjelaskan diri.

  Sepatut nya Tun Mahathir yang berasa malu menyelamatkan Azmiin dari di seret ke mahkamah akibat skandal Sandakan.

  Jika Tun Mahathir anak jantan dan berasa Azmin tidak berbogel dengan jantan lain seperti di video sepatut nya Tun Mahahir biarkan Azmin menjawap di mahkamah dengan pembuktian nya.

  Bukan pepandai membuat andaian sendiri di press conference.

  Itu lah sifat tidak malu Tun Mahathir.

  Tun Mahathir juga patut berasa malu sebab menyerahkan Pulau Batu Putih kepada Singapura secara buat keputusan sendirian , dan selepas buat begitu , Tun Mahathir tiada sifat malu tagih undi dari Bangsa Johor.

  Kisah Sultan Johor dan Prebet Adam bukan sedikit sedikit fitnah. Prebet Adam menanggung derita malu hingga hayat.

  Semua rakyat Malaysia tertipu dengan fitnah ini..

  Sedar lah sikit dengan umur tapi tidak ada rasa malu.

  ReplyDelete
 19. Bila nak tangkap Zety dan keluarga penyamun nya...

  saya ulangggg...!!


  'Hari ini tangkap Zety dan Jho Low esokkkk PRN Bangsa Johor kami pangkah PejWang Boboi dan Tun Mahathir'

  Ada brani...!?


  kah kah kah...


  KHALAS

  ReplyDelete
 20. Saudara dan saudari yang dikasihi ke dalam Dhamma
  Kami ingin memaklumkan kepada semua penganut Buddha di Malaysia tentang Datuk YIP KUM FOOK yang merupakan presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur. Orang Buddha perlu mengikut banyak peraturan sila, tetapi YIP KUM FOOK tidak ada sebarang peraturan sila dalam agama Buddha, ia sangat memalukan kepada orang ramai

  Juga, dia memanggil polis untuk mengganggu Sami Buddha di kuil. Menambahkan dia menipu wang Rm20,000.00 Sami Myanmar (Ven. Nandiya) tidak pernah membayar balik, ramai orang tahu mengenainya.

  Sebaliknya, Datuk YIP KUM FOOK ini tidak malu dan segan terhadap penganut Buddha atau Buddha, dia berpendapat, dia seorang yang sangat berjaya, juga dia kotor dalam politik MCA.
  Terima kasih banyak-banyak dan tolong kongsikan dengan semua
  Encik Fong, Kajang
  Diterjemahkan oleh Dr. Chew

  ReplyDelete
 21. Malu Ape Bossku tunjuk jalan keluar ke Negeri Kerala..

  Sebelum bubar PRU elok ke PRN Bangsa Kedah...

  Di sana kunci segala kunci haramjadah malapetaka huru hara negara dan bangsa Melayu berantakan dan bercakaran sesama sendiri terjadi....

  Rampas kunci haramjadah itu selama lama nya dari penjenayah fitnah jijik...

  Banyak pulau dan akidah songsang dari haramjadah perlu ditamatkan segera..

  Ayohhh PRN Bangsa Kedah...

  Buat atok pejuWang dan konco2nya...

  berhentilah menghina orang lain kerana diri sendiri belum tentu mulia di mata rakyat.

  Kau naik dan kaya sebelum ini kerana rakyat.

  Sentiasalah bersyukur

  Berhentilah sikap suka menjatuhkan orang lain dengan cara yg kotor dan berdosa besar

  Tangkap Zety cari dan tangkap Jho Low dan Tangkap Nik Faisal... tangkap sekali Tun Mahathir jika perlu..!!

  Malu Apa Bossku sudah tunjuk jalan keluar ke negeri Kerala terbuka luas

  KHALAS

  ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.