Wednesday, December 11, 2019

Sah ! Anwar Bukan PM Ke - 8 Pada 9 Mei 2020.

Anwar Ibrahim gigit jari sekali lagi. Salah dirinya sendiri dan kini jadi realiti.


SAH ! Anwar Ibrahim tidak jadi PM ke-8 pada 9 Mei 2020.

Menurut Reuters, Dr Mahathir masih mahu jadi PM semasa persidangan APEC pada bulan November 2020.

Dan apabila ditanya sama ada ianya pada bulan Disember 2020, beliau kata akan tengok bila tiba masanya.

Mahathir dakwa akan tetap menyerahkan jawatan PM kepada Anwar TAPI 'terpulang kepada rakyat'.

Hanya satu perkara sahaja yang berlaku jika Mahathir kata 'terpulang kepada rakyat' iaitu pilihanraya umum. Hanya PRU sahaja tempatnya untuk rakyat memilih.

Anwar tidak boleh buat apa-apa seperti kejadian AJK PKR Pusat dan perwakilan yang boikot konvensyen parti.

Sekarang, Anwar Ibrahim yang nampak teruk, hilang kawalan dan kuasa di dalam partinya sendiri. Hari demi hari, Anwar Ibrahim semakin diragui kepimpinannya oleh ahli-ahli partinya sendiri. Bukan kerja parti lawan tapi orang dalam parti itu.

Rakyat sedang memerhati dan menilai. Jika parti sendiri pun tidak terurus dan lintang pukang, bagaimana Anwar mahu mengurus negara?

Apakah Anwar masih mahu berdrama dengan sessi ceramah townhalls yang tiada nilai politiknya?

Apakah Anwar masih mengharapkan bulan (PM) jatuh ke riba?

Dan apabila Mahathir terang-terangan akan melangkau 2 tahun perjanjian alih kuasa PM tanpa dipersoalkan langsung oleh Anwar, kita faham Anwar sudah tiada kekuatannya lagi dan kini hanya mampu mengharap belas kesihan orang lain sahaja.





10 comments:

  1. Sudah2 la Anuar ! Ko berhenti aja la politik mcm si Rafizi tu. Ko pi la hijrah kat USA ka Holland ka.

    ReplyDelete
  2. Atok mastermindnya! Hancuss anwar!

    ReplyDelete
  3. KIKI TERPULANG PADA RAKYAT MEMILIHNYA
    NAMPAK SAH SUDAH KENA GAME KALI KE DUA
    KESIAN PATUK 2X ULAR RENTA TAK BERBISA
    INI KARMA KEPALA PEROMPAK VS KEPALA PENIPU YER.!!


    KIKIKIKI..

    FORMULAXMAUDITIPU = BMF + POP CORN TAMBAH + TEPUK SMPI REBAH


    KIKIKIKI..

    ReplyDelete
  4. Watak mat jenin disertakan kerja2 pandir
    Pee em ikat TEPI. Masih lgi mengharapkan
    sesuatu yg mustahil. Berhijrah je ke negara yg menghalalkan semburit, jgn biarkan negara dan rakyat dihukum Allah
    Gara2 tabiat songsang kamu.

    ReplyDelete
  5. Dia bukan hanya gigit jari, tapi semuanya benda dia kena gigit sebab besar kecewanya tu. Tunggu kucing bertanduk le nampaknya Bang Non... kikikiki

    ReplyDelete
  6. kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
    kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

    ...kesian kat pencacai bang non si Jazli budak Sabah pondan tu!!!

    ReplyDelete
  7. LEADERS FIGHT RAKYAT WORRIES SAKAN
    ITU JIDIN YANG KATA UTK RAKYAT MESIA
    KIKI KAMI TAK WORRIES JIDIN PP LEBAM
    KAMI SEDIA POP CORN TAMBAH TEPUK SMPI LEBAM YER...


    KIKIKIKI..

    FORMULATAKWORRIES = BMF + POP CORN TAMBAH + TEPUK PADU SMPI LEBAM

    ReplyDelete
  8. Tun menyatakan akan meletakkan tarikh perletakan jawatan hanya selepas persidangan Apec.

    Persidangan apec akan berlangsung pada november tahun 2020.

    2020 AKHIRNYA MENJELANG TIBA
    WAWASAN 2020 HARAMJADAH SEMUA
    KEPALA PEROMPAK MASIH DI TAHTA
    22 TAHUN GEBANG BODOH DIJAJANYA

    Dalam tempoh tersebut pastinya penyokong anwar akan menyerang Tun dengan lebih agresif lagi untuk mendesak Tun melepaskan jawatan.

    Heboh desas desus di katakan ada 3 orang MP dari Amanah, 3 orang dari parti roket dan 15 orang dari PKR sudah bersetuju untuk menyokong kerajaan pintu belakang...

    Dikatakan perdana menteri tidak bertukar cuma Timbalan perdana menteri sahaja yang akan ditukarkan.

    Perkara ini disahkan lagi apabila seorang pemimpin sebuah parti tiba tiba membatalkan rancangan untuk ke Turki.

    ASAL JADI PM KE 2 KALI PASTI GADUH
    CIPTA FITNAH JIJIK DAN MEMBATU API
    BERIBU U TURN GEBANG BOHONG BODOH
    RAKYAT DIKENCING YG KAYA ANAK & KRONI

    Malah kesemua MP dibawahnya dilarang sama sekali untuk keluar negara bercuti.

    Elok rasanya jadi seperti Rapiji, beratus formula dan hasutan dicipta jalan maka selamat untuk dirinya adalah mengundur diri dari donia politik.

    “Hebat, setelah rakyat membuat perubahan hasil hasutannya, Rafizi kini tinggalkan rakyat.

    “Hebat, setelah berpuluh formula dikarang bagi menipu rakyat, dan beratus ribu duit derma Invoke dirembat, kini Rafizi lari tinggalkan rakyat,”

    Ingat formula dibawah untuk lawan formula kelentong Rafizi dan mahacai PH.... insyallah pasti mujarab..!!

    FORMULAJANGANJADIBODOH = POP CORN TAMBAH + TEPUKAN PADU + BMF

    ReplyDelete
  9. Sibuk sana sini bagi nasihat konon.
    Rupanya PUNAHSIHAT kat sini.Kena sound
    ngan orang muda pula tu. KESIPUAN TERUS.

    ReplyDelete
  10. Aku plg kagum dgn si kuttypundek tua tu..kah kah
    Begitu licik hebatnya madey pundekk perompal ulung ni main politik..semua musuhnya tersungkur..dr Najib, Zahid sampai ke raja semburit Nuar Jemin jamban akhirnya..siang malam reforbasi.. tumbngkn Mahazalim 20 tahun..tersungkur dikaki kutty pundekk tua tu..

    Kah kah kah..
    Cuma kita doakan DSN akan buat sesuatu utk ubah game kutty pundek

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.