Tuesday, December 10, 2019

Video Azmin, Akaun Bersumpah Anwar Dan Peguam Mahathir

Muhammed Yusoff Rawther dipanggil PDRM sekali lagi hari ini selepas 8 jam soal siasat kelmarin.


Pemuda ini buat akuan bersumpah terhadap Anwar Ibrahim. Polis menyiasat dakwaan Yusoff mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan jika disabitkan akan dihukum penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan atau mana-mana dua hukuman itu.

Selain daripada kes Anwar Ibrahim ini, pihak polis juga sedang menyiasat satu lagi kes berprofail tinggi iaitu video yang dikaitkan dengan Azmin Ali.
20/11/19 - PDRM sangat yakin laporan ketulenan video dan pengecaman wajah daripada pakar badan bebas di USA akan diperolehi pada hujung tahun ini.
Hanya tinggal beberapa hari lagi untuk PDRM memperolehi laporan tersebut dan untuk tindakan seterusnya.

Tapi Anwar Ibrahim dakwa 'polis dan SB cakap itu Azmin', kata Zuraida Kamaruddin.

Yang menarik tentang kes Yusoff Rawther ialah peguam bela beliau. Mohamed Hanif Khatri ialah seorang peguam yang terkenal seperti Shafie Abdullah.

Mohamed Hanif dilantik sebagai Pengerusi PERDA pada Januari 2019. Beliau juga sering dikatakan peguam Dr Mahathir. Yang terbaru :
8/12/19 - The prime minister’s lawyer today...... Mohamed Haniff Khatri Abdulla also....
https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2019/12/08/pms-lawyer-wonders-if-attorney-general-being-undermined/
Kemungkinan besar atas kapasiti peribadi sebagai seorang peguam atau mungkin ada kaitan dengan datuk Yusoff Rawther, Allahyarham Mohammed Idris, aktivis persatuan pengguna.

Tapi kaitannya dengan Mahathir tentu menimbulkan persoalan-persoalan lain.

Begitu juga kenyataan Anwar yang mendakwa polis dan SB cakap itu Azmin Ali! Baca Seterusnya..







11 comments:

  1. Kena siap popcorn lagi ni.

    ReplyDelete
  2. Hahahah... buisness pop corn laku skg ni...

    ada sesapa kedai yang jual pop corn online tak.... bole grab food hantar...



    kah kah kag kah kui kui kui...

    ReplyDelete
  3. Kepada Wan Ajijah kalau hang nak tgk hubby hang merengkok dlm penjara 10 tahun... hang srkarang berjawatan TPM kena laku kan sesuatu untuk menghalang Tun dari bermaharaja lela.

    Kalau hang nak tgk Bang Non jadi PM ke 8 hang kena lakukan sesuatu sebagai TPM Malaysia

    Hang boleh pengaruhi PDRM, SPRM, AG dan KDN..

    Kalau hang tak bertindak dari sekarang dengan jawatan TPM hang pun lingkup....!!!

    Act Now TPM Malaysia TPM Jijah...!!!

    ReplyDelete
  4. Rakyat mula menghitung, berbaloi atau
    tidak wang rakyat dihabiskan hanya malaun2 ni mampu berlakun filem pendek
    Semburit in Malaysia.

    ReplyDelete
  5. Mampos si kutty mahakitol tu Insya Allah amanlah sebahagian politik Melayu dan negara.
    Selagi belum mampos, si tua kutuk itu akn terus melagakan semua pemimpin Melayu.
    Tinggal kumpulan semburit dan sabutoh rasanya tk cerdik mana dh utk menipu rakyat mcm kutty buat..

    ReplyDelete
  6. Rakyat menyambut baik untuk mana2 pihak untuk membuka semula kes mahkamah Piji yang difahamkan sudah dibebaskan dan juga kes rasuah banglo murah LGE!

    Diharap jangan berlengah lagi!

    ReplyDelete
  7. Belum masa nya lagi..banyak sorong tariknya..cukup sukatan timbangannya baru la la di dakwa di mahkamah..itu pun dh hampir2 genap 3 taun lebih..kalau tak 4 tahun
    Menung la abang non..

    ReplyDelete
  8. Kalau Pak Semburit jadi PM ,anak muda berada dalam situasi paling berbahaya,kecuali mereka yg berhati-hati dan tidak menoleh kebelakang di hadapan PM.Satu-satunya perkara yg boleh menyebabkan kesabaran PM hilang ialah bila melihat bun*ut,yg lain ok je,hingga ada yg kata kesabarannya tahap dewa.

    ReplyDelete
  9. Seorang bertaraf penganggur boleh hired seorang peguam ternama yang selalu mewakili VVIP negara dalam kes kes mahkamah...

    kaya sungguh penggangur ini kannnn...!!!??

    ReplyDelete
  10. Cucu org kaya ..makan tak habis tu. Watpe nak kerje kecuali kerja yg best2. Org lain tk perlu jealous. Lepas ni boleh jadi model sbb rupa pon ada. Taste p.i.w. ni mmg jambu2.

    ReplyDelete
  11. Hebatt Malaysia Baru ..

    Seorang bertaraf penganggur boleh dapatkan khidmat peguam tersohor setaraf dengan tokoh dan pemimpin VVIP di Malaysia...

    Camner terma pembayaran yuran guaman dilakukan... mungkin rakyat marhean boleh ikut jejak langkah cara si penganggur ini lakukan di masa yang akan datang..!!

    Hebatttt Malaysia Baru Bolehhh...!!

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Jika ada sebarang maklumat untuk dikongsi dalam blog ini, sila emelkan ke drnovandrihasan@yahoo.com

Pandangan penulis di dalam blog ini adalah pandangan peribadi dan boleh didebat oleh sesiapa sahaja dalam blog ini.

Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi dek blog ini.

Sila komen dalam blog ini jika ada yang tidak puas hati dengan sebarang artikel di dalamnya.

Blog ini juga tidak bertanggungjawab di atas mana-mana komen di dalam blog ini.